Facebook Pixel Διαβάστε το, μεταφράστε το και δώστε το στον Στραματσόνι
| 2016-09-09 14:11:00

Διαβάστε το, μεταφράστε το και δώστε το στον Στραματσόνι

Διαβάστε το, μεταφράστε το και δώστε το στον Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι στην ομιλία τους στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, τους είπε να ξεχάσουν τον Άγιαξ και να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην αυριανή αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Γράφει ο Γιώργος Σπανουδάκης

 Αυτό είναι κάτι που το κάνουν όλοι οι προπονητές…

Ο Ιταλός μπορεί να μην έχει γνώση επιμέρους στοιχείων της ιστορίας του Παναθηναϊκού, πέρα από τα βασικά, αλλά είναι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο και έτσι γνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές λειτουργούν με μια… παιδικότητα, πριν από τα ευρωπαϊκά ματς! Λες και περιμένουν τον Άγιο Βασίλη.

Έτσι το Πρωτάθλημα το γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και συνήθως την πατάνε, ακόμη και σε παιχνίδια φαινομενικά εύκολα.

Ας θυμηθούμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

-τη σεζόν (1970-71) της μεγάλης πορείας προς τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, πριν από τη σπουδαία εκτός έδρας ισοπαλία με την Έβερτον στο Λονδίνο (προημιτελικά), η ομάδα του Πούσκας παραχώρησε λευκή ισοπαλία και μάλιστα στη Λεωφόρο στον Φωστήρα!

-τη σεζόν 1984-85 που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο Παναθηναϊκός του Γιάτσεκ Γκμοχ γκέλαρε πέντε φορές! Πριν από τη νίκη – πρόκριση (2-1) με τη Φέγενορντ έφερε ισοπαλία (1-1) με τον Πανιώνιο. Πριν από το αγχωτικό αλλά πολύτιμο 3-3 με τη Λίνφιλντ ηττήθηκε με 2-1 από τον Άρη. Πριν από το 2-2 της πρόκρισης με τη Γκέτεμποργκ στο ΟΑΚΑ, έχασε από τον Εθνικό (1-0), ενώ γκέλες καταγράφηκαν πριν από τα ματς με τη Λίβερπουλ: Ισοπαλίες (1-1) με την ΑΕΚ και τον Απόλλων Καλαμαριάς.

-τη σεζόν 1987-88, σε μια εξίσου εντυπωσιακή σεζόν μέχρι τους «8» του Κυπέλλου UEFA, οι γκέλες στο Πρωτάθλημα ήταν ουκ ολίγες. Εκτός έδρας ήττες από την Καλαμαριά (1-0) και τον Πανσερραϊκό (1-0), πριν από τα παιχνίδια με την Οσέρ (2-0, 2-3). Λευκή ισοπαλία με τον Ηρακλή, πριν από την επική νίκη με τη Γιουβέντους με τη γκολάρα του Σαραβάκου, αλλά και βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ (4-1) πριν από την ισοπαλία (2-2) με την Μπριζ!

-τη σεζόν 1995-96, όταν έφτασε στα ημιτελικά του Champions League κόντρα στον Άγιαξ. Έχουμε και λέμε: Ισοπαλία με τον Άρη (1-1), πριν από το διπλό στο Πόρτο. Λευκή ισοπαλία με τον Εθνικό, πριν από τον επαναληπτικό με τους Πορτογάλους στο ΟΑΚΑ (0-0). Ήττα από την ΑΕΚ (1-0), πριν από τη νίκη με την Άαλμποργκ (2-0) και ισοπαλία (1-1) με τη Ξάνθη πριν από το 0-0 στο παγωμένο Ναντ!

Φυσικά στην κορυφή όλων είναι η ήττα από τον Ιωνικό (2-1) πριν από την άλωση του Άμστερνταμ με την γκολάρα του Βαζέχα (0-1)!

-Πάμε και στη σεζόν 2001-02, όταν ο Παναθηναϊκός άγγιξε την είσοδό του στα ημιτελικά στους διπλούς αγώνες με την Μπαρτσελόνα για το Champions League. Στη μεγαλύτερη, σε επίπεδο αγώνων, πορεία ελληνικής ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης. Ισοπαλία με τον Πανιώνιο (2-2), πριν από το μεγάλο τρίποντο με την Άρσεναλ στη Λεωφόρο με την κεφαλιά ψαράκι του Καραγκούνη (1-0)! Ισοπαλία με τον Ακράτητο (0-0) πριν από το ματς στο Λονδίνο (ήττα με 2-1).

Λευκές ισοπαλίες με Παναχαϊκή και Άρη, πριν από τη νίκη με τη Σπάρτα Πράγας (2-1) και την ανώδυνη ήττα από την Πόρτο (2-1). Και φυσικά ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (2-2) πριν από τις ματσάρες με Μπαρτσελόνα!

-Τέλος βάλτε στο… καζάνι και μια ισοπαλία με τον Πανιώνιο (0-0) τη σεζόν 2002-03, πριν από το διπλό στο Πόρτο (0-1) κόντρα στον Μουρίνιο, γα τα προημιτελικά του Kυπέλλου UEFA!

Δεν γνωρίζω εάν έχει υπ’ όψιν του όλες αυτές τις λεπτομέρειες ο Αντρέα Στραματσόνι, αλλά καλό θα είναι κάποιος να του τυπώσει το κειμενάκι, να του το μεταφράσουν και κατόπιν να πάει να κάνει ένα ειδικό σεμινάριο στους ποδοσφαιριστές για τα παθήματα του παρελθόντος! Δεν κάνει κακό…

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags