Κυριαρχια Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα κυκλοφορούσαν με άνεση την μπάλα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Το γκολ για την Σίτι «μύριζε» για αρκετή ώρα και τελικά ήρθε στο 15’. Μετά από βαθιά μπαλιά του Κολαροφ, ο Ιεανάτσο πήρε την κεφαλιά με τον Ντε Μπρόινε να «τσιμπά» την μπάλα μπροστά από τον Μπλιντ και να πλασάρει σωστά ανοίγοντας το σκορ!

Ιεανάτσο και… δώρο Μπράβο στον Ζλάταν!

Ακόμα και μετά το γκολ η Σίτι διατήρησε την υπεροχή αναγκάζοντας τους αντιπάλους της να παρακολουθούν σαν… υπνωτισμένοι καθώς οι «πολίτες» άλλαζαν με άνεση την μπάλα. Μοιραία, ήρθε και το 2-0 στο 36’! Ο Ντε Μπρόινε έκανε το διαγώνιο σουτ που κατέληξε στο δοκάρι με την μπάλα να στρώνεται στον Ιεανάτσο. Ο νεαρός επιθετικός είχε εύκολη δουλειά για να «γράψει» το 2-0 σε κενή εστία.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε στο παιχνίδι από το… πουθενά μετά από δώρο του Κλαούντιο Μπράβο. Ο Χιλιανός, που έκανε ντεμπούτο με τη Σίτι, δεν συγκράτησε την μπάλα μετά από έξοδο με αποτέλεσμα να τη στείλει στα πόδια του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος σκόραρε σε κενό τέρμα στο 42’. Μάλιστα, από ακόμα μια κακή εκτίμηση του Μπράβο λίγο έλειψε ο Σουηδός να ισοφαρίσει κιόλας στην εκπνοή του πρώτου μέρους, αλλά οι αμυντικοί της Σίτι έδιωξαν την μπάλα πάνω στη γραμμή!

Παιχνίδι κέντρου

Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά θέλοντας να ισοφαρίσει χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία. Πάντως, η ομάδα του Μουρίνιο είχε καταφέρει να πάρει μέτρα στο γήπεδο, γεγονός που ανάγκασε τον Γκουαρδιόλα να προσθέσει δεύτερο αμυντικό χαφ βάζοντας τον Φερνάντο. Η αλλαγή του Βραζιλιάνου έδωσε την απαραίτητη ισορροπία στου «πολίτες», οι οποίοι άρχισαν να απορροφούν την πίεση των αντιπάλων και να γίνονται πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Όσο περνούσε η ώρα, πιο πιθανό έμοιαζε να γίνει το 3-1 παρά το 2-2. Με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, η Σίτι είχε δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να αυξήσει το προβάδισμά της. Ο Βέλγος έφυγε στην πλάτη της άμυνα μετά από μπαλιά του Σανέ, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 74’, ενώ λίγο αργότερα ο Ντε Μπρόινε πάσαρε με τον Σίλβα να σουτάρει λίγο άουτ από καλή θέση. Σε άλλες δυο περιπτώσεις χρειάστηκε ο Ντε Χέα, ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε μια τρομερή διπλή επέμβαση σε σουτ του Ντε Μπρόινε και εν συνεχεία σε εξ’ επαφής προσπάθεια του Οταμέντι. Πάντως, η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στην εκπνοή με την άμεση εκτέλεση του Ζλάταν κόντραρε και έφυγε ελάχιστα κόρνερ.

MANUTD: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπεγί, Μπλιντ, Σο, Φελαϊνί, Πογκμπά, Μχιταριάν (46' Αντέρ Ερέρα), Λίνγκαρντ (46' Ράσφορντ), Ρούνεϊ, Ιμπραΐμοβιτς.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Μπράβο, Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Ντε Μπράινε, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ (60' Σανέ), Νολίτο, Ιεανάτσο (53' Φερνάντο).

 

Манчестер Юнайтед - Манчестер Сити 1:2. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 4 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

Περισσότερα σε λίγο...