«Ήμουν δύο χρόνια στον πάτο, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα. Ούτε θα εγκαταλείψω. Όλα όσα κατέκτησα ήταν με ιδρώτα και θυσία. Έφτασα 31 ετών για να κατηγορηθώ για κατάσκοπος, είδα ανθρώπους να δολοφονούνται μπροστά μου στο Νταγκεστάν», ανέφερε.

Στο δημοσίευμα τονίζεται φυσικά η «γκολάρα», όπως τη χαρακτηρίζουν, που πέτυχε με την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, υπογραμμίζοντας πως «μετά… βίας θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερο ντεμπούτο στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας δυο γκολ – το ένα εντυπωσιακό – σε μόλις εννέα λεπτά βοηθώντας την ΑΕΚ να κερδίσει την Ξάνθη με 4-1».

Κατόπιν το λόγο παίρνει ο Αλμέιδα ο οποίος λέει πως πλέον «είμαι έτοιμος να παίξω ξανά ποδόσφαιρο. Εχω υπογράψει με την ΑΕΚ για δυο χρόνια και το έκανα για να γίνω ξανά ευτυχισμένος».

Στην πορεία μιλάει για τις «φρικτές» εμπειρίες που βίωσε στην καριέρα του την τελευταία διετία: «Όταν το 2015 πήγα στην Ανζί Μανκχανχάλα ξεκίνησε η σεζόν και ζούσα σε ένα είδος σπιτιού με μειωμένες παροχές για έξι μήνες, χωρίς να δω φίλους και την οικογένειά μου».

Μετά ακολούθησε το Ανόβερο με τον Αλμέιδα να θυμάται: «Μετά την Ανζί έφυγα για το Ανόβερο καθώς ήθελα να επιστρέψω σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Τόμας Σάαφ με εμπιστευόταν και με υποστήριζε, αλλά όταν αυτός έφυγε η διοίκηση μου προκαλούσε πολλά προβλήματα θέλοντας να με εξαναγκάσει να φύγω κι εγώ».

Όσο για την Εθνική Πορτογαλίας; «Όταν βγαίνουν οι κλήσεις για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας έχω 5% ελπίδες να δω το όνομά μου μέσα. Δουλεύω γι' αυτό και θα ήθελα να βοηθήσω για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2018. Αν η καριέρα μου ως διεθνής έχει ήδη τελειώσει, μου μένει η υπερηφάνεια να έχω φορέσει το περιβραχιόνιο στο τελευταίο μου παιχνίδι με τη φανέλα της εθνικής» συμπλήρωσε.