Facebook Pixel Αυτά είναι ένα προς ένα τα εγκλήματα τού Κετσπάγια!
| 2016-10-02 23:30:00

Αυτά είναι ένα προς ένα τα εγκλήματα τού Κετσπάγια!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτά είναι ένα προς ένα τα εγκλήματα τού Κετσπάγια!

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης αναλύει στο SportDog όλα τα απαράδεκτα λάθη τού Γεωργιανού κόουτς που έφεραν τη βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν ντροπιαστική για την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί η Ένωση κατάφερε να χάσει από τον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών, αυτόν που εμφανίστηκε με την ψυχολογία στα τάρταρα σήμερα, μετά τις σφαλιάρες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Κι όμως, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κάνουν το πλεονέκτημά τους ...μειονέκτημα και στην ουσία παρέδωσαν τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους.

Πάντα, μετά από μία ήττα αναζητούνται τα αίτια. Και πάντα οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα τον προπονητή. Στην περίπτωση τού Κετσπάγια τα λάθη ήταν πολλά και ξεκινούν από το στήσιμο της ομάδας. "Όταν δε δουλεύει η μεσαία γραμμή, τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά", παραδέχτηκε ο προπονητής της ΑΕΚ στο πρώτο σχόλιο μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη.

Η επιλογή του Λαμπρόπουλου ως παρτενέρ του Γιόχανσον στο κέντρο ήταν καταστροφική. Ο 26χρονος στόπερ που βαφτίστηκε (ξανά) ανασταλτικός χαφ αποσυντόνισε τον Σουηδό, ο οποίος παρότι ήταν από τους διασωθέντες, έκανε πολλά λάθη μέχρι να βρει τα πατήματά του.

Ο Έλληνας συμπαίκτης του δεν μπορούσε να σταθεί ανασταλτικά, έκανε απανωτά σφάλματα, πουλούσε συνεχώς την μπάλα και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα μαρκαρίσματα. Ευθύνεται στα δύο από τα τρία γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, τα οποία προήλθαν από γκάφες του, οι οποίες κάνουν τον καθένα μας να αναρωτιέται: πόσο ντεφορμέ ήταν, δηλαδή, ο Σιμόες και δεν μπορούσε να παίξει στο ντέρμπι;

Η ΑΕΚ, όμως, δεν μπορούσε να απειλήσει! Ήταν γνωστό ότι ο Ολυμπιακός έχει αδύναμα άκρα και όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Ο προπονητής της ΑΕΚ χρησιμοποίησε δύο παίκτες ανέτοιμους. Ο ένας (Χριστοδουλόπουλος), το παραδέχτηκε μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή και ο έτερος έπαιξε με μάσκα, λόγω του κατάγματος στη μύτη και ήταν εμφανές ότι φοβόταν να μπει δυνατά στις φάσεις.

Η συμμετοχή του Μάνταλου ήταν ένα ρίσκο, το οποίο δεν βοήθησε την ομάδα. Όσον αφορά τον Πατίτο, η συμμετοχή του ήταν αναγκαία (αφού ο Βάργκας απουσίαζε) αλλά εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τροφοδοτηθεί ο Μπακασέτας στην επίθεση, όπου κακά τα ψέμματα χρειαζόταν ένας παίκτης με ταχύτητα, δύναμη, πάθος και τσαμπουκά. Η παρουσία του Αραβίδη στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν απαραίτητη, αλλά η επαναχρησιμοποίηση του (ανύπαρκτου) Πέκχαρτ στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι το θέμα με τον Πόντιο δεν είναι αγωνιστικό, αλλά προσωπικό.

Και πάμε στα ουσιώδη. Ο Τιμούρ δεν διάβασε καθόλου καλά το παιχνίδι. Η Ένωση εμφανίστηκε λες και ήρθε στο Καραϊσκάκη απροετοίμαστη τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Αντί να μπει η ΑΕΚ με τσαμπουκά και να εκμεταλλευτεί το ηθικό μειονέκτημα των «ερυθρόλευκων», μπήκε ο Ολυμπιακός.

Ο φόβος των «κιτρινόμαυρων» έγινε αντιληπτός, οι γηπεδούχοι έκαναν την αδυναμία τους... πλεονέκτημα και πάτησαν την ΑΕΚ. Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι ο Δικέφαλος δεν είχε αντίδραση. Ο Κετσπάγια δεν έδειξε ότι μπορεί με τις κινήσεις του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Έτσι, δεν κατάφερε να μπει ποτέ ξανά μέσα στο παιχνίδι, ακόμα όταν το σκορ ήταν στο 1-0.

Η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα χρεώνεται στο προπονητή. Μην ξεχνάμε όμως, ότι σε μία ομάδα έχουν όλοι ευθύνες, από τους ποδοσφαιριστές μέχρι τη διοίκηση. Δε φταίει, για παράδειγμα, ο Κετσπάγια επειδή ο πρεμιερλιγκικός Λέσκοτ μάρκαρε με τα μάτια τον Μάρτινς στο δεύτερο γκολ. Δε φταίει ο προπονητής όταν περνάει μπαλιά ο ανενόχλητος Σεμπά μέσα στην περιοχή. Δε φταίει ο κόουτς όταν το χαφ δίνει "ασίστ" στον αντίπαλο επιθετικό και ο τερματοφύλακας δεν είναι σε ετοιμότητα να βγάλει το σουτ... Και σίγουρα δεν έχει ευθύνη όταν κάποιοι παίκτες ήρθαν καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να είναι ανέτοιμοι, αν δεν έχει τρίτο μάχιμο αμυντικό χαφ στον πάγκο, ή επιθετικό για μπακ απ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags