Facebook Pixel Ο Λουτσέσκου που πάει να... προλάβει τον Κετσπάγια και το μπάι άουτ του Τσιγκρίνσκι
| 2016-10-05 15:16:00

Ο Λουτσέσκου που πάει να... προλάβει τον Κετσπάγια και το μπάι άουτ του Τσιγκρίνσκι

Ο Λουτσέσκου που πάει να... προλάβει τον Κετσπάγια και το μπάι άουτ του Τσιγκρίνσκι

Μπήκαμε στον Οκτώβρη, στη Super League έχουν παιχθεί μόλις 4 αγωνιστικές, η καθιερωμένη παρέλαση αργεί ακόμη, αλλά η... παρέλαση των κόουτς συνεχίζεται αμείωτη. Του Ευάγγελου Μίχου. 

Από το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας μέχρι σήμερα μετράμε 4+3 αποχωρήσεις προπονητών, αλλά είναι πολύ πιθανό στην τρέχουσα διακοπή του πρωταθλήματος να αυξηθούν κατά δύο, φτάνοντας στους 9! Γιατί δεν είναι μόνο ο Τιμούρ Κετσπάγια «φευγάτος»...

Βίκτορ ? Δέλλας ? Βοσνιάδης ? Χάβος ήταν αυτοί που απολύθηκαν. Και Δημήτρης Ελευθερόπουλος (από Βέροια), Μάρκο Σίλβα - Μαρίνος Ουζουνίδης οι τρεις που την έκαναν -για διαφορετικούς λόγους- Ιούλιο κι Αύγουστο. Μετά το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τον Κετσπάγια, ο οποίος στην καλύτερη των περιπτώσεων θα παίζει τον πάγκο του κάθε αγωνιστική, με τη μοίρα του όμως να φαντάζει προδιαγεγραμμένη έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στην ΑΕΚ. Το «τέλος» του Γεωργιανού μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή και η περίπτωσή του έχει πολλές ομοιότητες με τον... περσινό Αναστασίου.

Και όμως, υπάρχει άλλος σουπερλιγκάτος κόουτς που μπορεί να προλάβει τον Κετσπάγια, μόνο που αυτός δεν κινδυνεύει με απόλυση αλλά να κάνει... μεταγραφή! Κάτι που σημαίνει πως θα πάρει το... κατιτίς της και η ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο. Ο λόγος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που όπως το καλοκαίρι, έτσι και τώρα ακούει τις... Σειρήνες από το εξωτερικό. Αυτήν τη φορά όχι από την Τουρκία και το Βέλγιο αλλά από τη Σαουδική Αραβία. Υπάρχει εκεί ομάδα που τον θέλει και είναι έτοιμη να του προσφέρει ένα σούπερ συμβόλαιο για να τον πείσει. Εννοείται πως σε αυτήν την περίπτωση θα αποζημιωθεί και η Ξάνθη.

Ο Λουτσέσκου έχει ξαναδουλέψει στον αραβικό κόλπο και συγκεκριμένα στην El-Jaish του Κατάρ από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014. Το να δουλέψει στη Σαουδική Αραβία δεν θα το έκανε μόνο για τα λεφτά αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί και με ελκυστικό πρότζεκτ. Αυτό είναι ένα θέμα που θα ξεκαθαριστεί άμεσα, σε συνάρτηση με την κουβέντα που θα έχει με τον Χρήστο Πανόπουλο. Οι δυο τους έχουν πολύ καλή σχέση και ενδεχόμενη αποχώρηση του Ρουμάνου τεχνικού θα γίνει... βελούδινα.

Οπως τονίστηκε πάντως χθες το βράδυ στη στήλη κι ενώ ψάχναμε στην πιάτσα των agents για το αν υπάρχει ενδεχόμενο ο Λουτσέσκου να αποτελέσει τον «αντι-Κετσπάγια» (με δεδομένη την εκτίμηση που του έχει ο Μελισσανίδης), αν δεν φύγει και τώρα ο Ρουμάνος κόουτς από την Ξάνθη (για τη Σαουδική Αραβία, επαναλαμβάνω), θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Αλλωστε το προβληματικό ξεκίνημα της ακριτικής ομάδας και η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με τη δήλωσή του πως η Ξάνθη είναι «μικρή ομάδα» ευνοούν ως τάιμινγκ το διαζύγιο. Πόσο προχωρημένη είναι η υπόθεση Λουτσέσκου αποδεικνύεται κι από τον Νο 1 υποψήφιο αντικαταστάτη του, σύμφωνα πάντα με τη μανατζερική πιάτσα. Πρόκειται για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που έχει ξαναδουλέψει στην Ξάνθη. Βέβαια ο Ελληνας κόουτς δείχνει να έχει... μεγαλοπιαστεί, περιμένοντας τον Ολυμπιακό να τον ξαναφωνάξει, θεωρώντας πως ενδεχόμενο πέρασμα από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο θα τον βοηθήσει για να κάνει μετά τη διεθνή καριέρα που οραματίζεται.

ΚΑΤΡΑΝΗΣ
Η Σαμπντόρια είναι πολύ κοντά στο να καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ατρόμητο για την απόκτηση του 18χρονου αριστερού μπακ. Σύμφωνα πάντως με απόλυτα αξιόπιστες μανατζερικές πηγές, ο Κατράνης τον ερχόμενο Γενάρη -εφόσον είναι υγιής και παίζει- ή θα φύγει για την Ιταλία ή θα μετακομίσει στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» σίγουρα θα κινηθούν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για αριστερό μπακ και το νεαρό αστεράκι του Ατρομήτου τους είχε εντυπωσιάσει στο φιλικό του καλοκαιριού που έγινε στο Περιστέρι (τότε στο γήπεδο υπήρχε και σκάουτ της Σαμπντόρια).

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ
Η απόδοσή του στο ντέρμπι έκανε τον Μπέντο να τον εγκωμιάζει στις συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος μάλιστα έλεγε πως θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει ως αμυντικός χαφ ή και ως λίμπερο σε άμυνα των τριών από τη στιγμή που η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τόσα προβλήματα στον άξονα. Τον Ουκρανό στόπερ πολύ θα τον ήθελαν στο λιμάνι, αλλά όταν τους είχε προταθεί τον περασμένο Μάιο (όπως και σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ), προπονητής ήταν ο Μάρκο Σίλβα που είχε τη δική του λίστα με στόπερ. Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι πως στο συμβόλαιο 2+1 χρόνων με την ΑΕΚ ο Τσιγκρίνσκι ζήτησε και μπήκε μπάι άουτ (κάτω από 2 εκατ. ευρώ).

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags