Νευριασμένη εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό στην έδρα της Καλλιθέας. Οι παίκτες του Κετσπάγια… έβγαλαν την ένταση από την ήττα στο «Καραϊσκάκη» και επικράτησαν άνετα με σκορ 4-0.

Μια γκολάρα από τον Πατίτο (36’), δύο δοκάρια από τον Αραβίδη και δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες από τον Χριστοδουλόπουλο ήταν ο απολογισμός της πολύ δραστήριας Ένωσης κόντρα στην μαχητική Καλλιθέα, η οποία δεν φοβήθηκε το παιχνίδι.

«Έβρεξε» γκολ στο δεύτερο ημίχρονο στην Καλλιθέα, όπου η ΑΕΚ γκάζωσε για τα καλά και μέσα σε ένα δεκάλεπτο πέτυχε τρία γκολ με τους Αραβίδη (57’), Πλατέλλα (60’) και Αλμέιδα (67’).
 

Το ματς:


Ορεξάτο ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο παιχνίδι, με τους παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια να δείχνουν πως μόνο σαν αγγαρεία δεν αντιμετώπισαν το φιλικό. Η Ένωση είχε σχετικά καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος της. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό με τον Λάζαρο να αστοχεί σε κενό τέρμα και το εικοσάλεπτο έκλεισε με δύο δοκάρια του Αραβίδη (13’ και 14’).

Σταδιακά, ο ρυθμός στο ματς έγινε ακόμη καλύτερος αφού η Καλλιθέα άρχισε να ξεθαρρεύει και να κρατά σε εγρήγορση την άμυνα του Ανέστη, κυρίως με τις προσπάθειες του Σμυρλή. Οι κιτρινόμαυροι απ’ την πλευρά τους ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί από τα άκρα κι άνοιξαν το σκορ με γκολάρα του Πατίτο ο οποίος μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή στο 36’ και με υπέροχο σκαφτό πλασέ νίκησε τον Ντούνη. Το γκολ του Αργεντινού «άνοιξε» ακόμη περισσότερο το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Φορτσάτη εκκίνηση για την ΑΕΚ και στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Κετσπάγια έπαιξε και πάλι αρκετά από τα άκρα και διπλασίασε τα τέρματά της στο 57’ με τον Αραβίδη, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έσπασε την γκίνια των δοκαριών. Μετά το 2-0 άνοιξε για τα καλά η όρεξη των κιτρινόμαυρων που έφτασαν σε τρίτο γκολ με κοντινό πλασέ του Πλατέλλα στο 60’ και στο 67’ ο Αλμέιδα, λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, έγραψε το 4-0.

Με το πέρασμα των λεπτών ο ρυθμός στο «Ελ Πάσο» έπεσε, αφού και οι παίκτες της Καλλιθέας έδειχναν να έχουν ξεμείνει από κουράγιο και δυνάμεις. Η Ένωση συνέχισε πάντως να πιέζει ψηλά και να έχει μπόλικη διάθεση στο παιχνίδι της, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει κι άλλα τέρματα.
 

Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο (46’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (61’ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Ντίας (62’ Ντίντακ), Γιόχανσον (72’ Μανωλάς), Γαλανόπουλος, Πλατέλλας (76’ Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (58’ Αλμέιδα), Πατίτο (46’ Τσέλιος), Αραβίδης (68’ Ζόριτς)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος

Καλλιθέα (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Μούκταρης, Πάτας, Κατσικογιάννης, Μπέλης, Μάκο, Ηλιάδης, Τσίπρας, Σμυρλής

Στον πάγκο: Κορωνάκης, Σταματάκος, Τσώνης, Συριόπουλος, Τοπάλι, Τουρούκης, Κώτας, Γουάρντε, Κυριζάκης 

Πηγή: sport-fm.gr