Σαφώς και υπάρχει πικρία για το αποτέλεσμα και για το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει μείνει τόσο πίσω στη βαθμολογία, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στην αρχή. Ο Μοράις παρουσίασε τακτικά μία κανονική ομάδα στην Τούμπα που ηττήθηκε στο τέλος. Αν μπορεί να πάρει κάτι κανείς από ήττες που έρχονται με αυτόν τον τρόπο, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί και χειρότερες εμφανίσεις ακόμα και με ασθενέστερους αντιπάλους, είναι και ο τρόπος που χάνεις. Τουλάχιστον αυτή τη φορά παρουσίασε κάποιες αρχές στο παιχνίδι της, σε αντίθεση με το Φάληρο, όπου η ΑΕΚ ήταν...σκορποχώρι.

Κατανοώ και σε μένα σαφέστατα δεν αρέσει, η εικόνα που υπάρχει μπροστά μπροστά για την ΑΕΚ. Το γεγονός πως δημιουργεί φάσεις με το σταγονόμετρο είναι κάτι που σαφώς και πειράζει το κοινό μίας μεγάλης ομάδας που έχει συνηθίσει να βλέπει και καλό θέαμα. Όμως η «Ένωση» αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι με την επιλογή του Κετσπάγια που είναι προφανές πως δεν είχε δουλέψει καθόλου στον τομέα της τακτικής. Κι επιπλέον ακόμα και η αμυντική της λειτουργία ήταν προβληματική στην εκκίνηση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, παρά το γεγονός πως εκείνη ήταν μόλις μερικούς μήνες πριν, που της έδωσε σπουδαίες νίκες στα ντέρμπι, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος.

Υπό αυτή την έννοια, αξίζουν κάποια εύσημα στον Μοράις για τον αγώνα στην Τούμπα. Απέναντι στην ομάδα που δημιουργεί τις περισσότερες φάσεις, μαζί με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ κατάφερε να κατεβάσει πολύ κάτω από την επιθετική δυναμική του τον ΠΑΟΚ, είχε τρεις καλές στιγμές για να πάρει τη νίκη, δεν τα κατάφερε και στο τέλος δέχτηκε ένα αναπάντεχο γκολ από εσφαλμένη υπόδειξη του βοηθού. Θεωρώ πως αυτό δίνει το περιθώριο στον Μοράις, μια πεπατημένη ειδικά και για τον αγώνα της Λεωφόρου, όπου η ΑΕΚ οφείλει να επιδείξει την ίδια αμυντική σοβαρότητα και προσήλωση. Θα πρέπει όμως να ανεβάσει πολύ την απόδοση της και στην επίθεση και να μην αρκείται στην έμπνευση κάποιου παίκτη της να κάνει την μία ατομική ενέργεια.

Κάθε σοβαρή ομάδα χτίζεται πρώτα από την άμυνα και ορθώς έχει πράξει ο Μοράις που δίνει έμφαση εκεί. Δυστυχώς ωστόσο κι αυτό αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο, δεν φαίνεται να έχει δουλέψει έναν επιθετικό μπούσουλα που να της δίνει κάποια εύκολα γκολ. Όλα εξαρτώνται από την ατομική έμπνευση του κάθε παίκτη. Έτσι και πολλοί ποδοσφαιριστές της αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στο στόχαστρο και δεν μπορεί να γίνει ακόμα σωστή ομαδική δουλειά, ώστε η ομάδα να δημιουργήσει φάσεις.

Ο Μοράις έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του για να στρώσει την ΑΕΚ επιθετικά. Εκτός αυτού χρειάζονται όμως και ενισχύσεις τον χειμώνα, τόσο στην μεσαία γραμμή, αλλά και στην επίθεση με έναν παίκτη που θα έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αλμέιδα και θα μπορεί ν’ ανοίξει χώρους.

Αν θέλουμε να κάνουμε οποιαδήποτε κουβέντα για τίτλο αυτή τη στιγμή με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορώ τουλάχιστον εγώ προσωπικά να κάνω κάτι τέτοιο. Σε συνολικό επίπεδο η ομάδα είναι εντελώς αδούλευτη και αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές της που περίμενε κανείς πως θα τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη, δεν το έχουν κατορθώσει σε καμία περίπτωση. Η ΑΕΚ είναι αλήθεια πάντως πως για να πάρει τα πάνω της είναι υποχρεωμένη στο 3ο ντέρμπι που θα δώσει εκτός στον πρώτο γύρο, να ψάξει τη νίκη. Μόνο μία σπουδαία νίκη μπορεί να δώσει ηθικό, για να δημιουργηθεί στη συνέχεια κι ένα καλό σερί που θα την ξαναβάλει στο κόλπο.

Πηγή: sport-fm.gr