Η όλη κουβέντα, τουλάχιστον ως προς το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ, στρέφεται κυρίως και πολύ φυσιολογικά γύρω από την επιθετική της λειτουργία. Με αφορμή και μία ραδιοφωνική κουβέντα που άνοιξε την Τρίτη με αφορμή και το θέμα του Αλμέιδα, η άποψη που εξέφρασα ήταν πως ο Αλμέιδα θα είχε καλές πιθανότητες να πετύχει, να έχει μία πολύ καλή χρονιά και κατ’ επέκταση αυτό θα έφερνε και ευεργετικά αποτελέσματα για την ΑΕΚ, αν το παιχνίδι της ομάδας είχε δομηθεί γύρω του. Αυτό δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να είναι ο παραλήπτης όλων των μεταβιβάσεων γύρω και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά πως το παιχνίδι της «Ένωσης» για φέτος, έπρεπε να έχει δομηθεί γύρω από τον Πορτογάλο.

Αυτή τη στιγμή ο Μοράις έχει ένα σημαντικό πρόβλημα να λύσει. Το να βγάλει από πάνω της η ΑΕΚ τον βραχνά του γκολ που δεν μπαίνει αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Πλέον με τα περιθώρια οποιασδήποτε ακόμα «γκέλας» να έχουν στενέψει σε απαγορευτικό επίπεδο, αν ο Δικέφαλος θέλει να μείνει ακόμα στο κόλπο με τις όποιες ελπίδες, πρέπει να βρει λύση στο αδιέξοδο του γκολ. Κι είναι αδιέξοδο όταν από τους επτά αγώνες για το πρωτάθλημα, έχεις καταφέρει να σημειώσεις γκολ μόλις σε τρεις. Θυμίζω πως την περσινή χρονιά, η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν ενεργητικό σε εννέα από τα 30 παιχνίδια. Με την εικόνα που υπάρχει στα πρώτα στάδια του πρωταθλήματος, η επίδοση αυτή φέτος δεν αποκλείεται να είναι χειρότερη.

Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που ίσως να έχουμε παραβλέψει αλλά δεν παύει ν’ αποτελεί μία σημαντική λύση για το γκολ είναι ο Ρόναλντ Βάργκας. Η απουσία του Βενεζουελάνο στέρησε από την ΑΕΚ τον παίκτη φόβητρο, τον ποδοσφαιριστή που με την παρουσία του και στα τρία νικηφόρα ντέρμπι του ΟΑΚΑ, αλλά και στον τελικό, αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα. Με τις όποιες διακυμάνσεις έχει μέσα στο παιχνίδι και παρά τα σκαμπανεβάσματα που έχει η απόδοση του, ο Βάργκας που έρχεται περίπου από το…πουθενά για να σκοράρει σε κρίσιμες στιγμές ήταν απών αυτό το διάστημα. Κι η δική του απώλεια φάνηκε πολύ.

Σε αυτό τον αγώνα περιμένω με αγωνία την βελτίωση που απαιτείται στον επιθετικό τομέα. Μπορεί να είναι σκληρό για έναν προπονητή που παρέλαβε από τον προκάτοχο του αυτό το χάλι, να ζητά κανείς θαύματα, αλλά από την άλλη η ΑΕΚ δεν μπορεί να εμφανίσει εικόνα ομάδας που δεν μπορεί να βγάλει φάσεις για πολύ ακόμα. Στο ματς με τον Ατρόμητο η Ένωση για ν’ αποκτήσει ηθικό, χρειάζεται μια νίκη, αν είναι εφικτό και πειστική νίκη και μετά να επισκεφθεί τη Λεωφόρο, για να σημειώσει εκεί ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, για να ξαναμπεί στο κόλπο.

Το ματς του Σαββάτου θα είναι δύσκολο. Καλό θα ήταν να μη γίνει και περίπλοκο αν το ματς δεν κυλήσει όπως όλοι επιθυμούμε. Η ΑΕΚ θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο μιας ομάδας που έχει βρει τον κατάλληλο άνθρωπο να της ξαναδώσει ποδοσφαιρική οντότητα. Ο αγώνας με τον Ατρόμητο θέλει υπομονή και στήριξη απ’ όσους βρεθούν στο γήπεδο και φυσικά ομοψυχία. Όσοι βρεθούν στο γήπεδο καλό θα είναι να το έχουν αυτό στο μυαλό τους.

Πηγή: sport-fm.gr