Facebook Pixel Βόμβες Βοργιά για Μάνταλο: "Αφού την είχε πιάτο, γιατί δεν σφύριξε;" - "Απαράδεκτο αυτό που έγινε..."!
| 2017-02-20 19:50:00

Βόμβες Βοργιά για Μάνταλο: "Αφού την είχε πιάτο, γιατί δεν σφύριξε;" - "Απαράδεκτο αυτό που έγινε..."!

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες Βοργιά για Μάνταλο: "Αφού την είχε πιάτο, γιατί δεν σφύριξε;" - "Απαράδεκτο αυτό που έγινε..."!

Ο παλαίμαχος διαιτητής αναλύει στο SportDog τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι και σχολιάζει τα παράπονα του Ολυμπιακού. Τι λέει για Δημητριάδη και Θεοδωρίδη!

Πρώτο θέμα στην επικαιρότητα είναι η διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και τα όσα ακολούθησαν μετά τη νίκη της ΑΕΚ με 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.

Ο SportDog επικοινώνησε με τον παλαίμαχο διαιτητή, Σωτήρη Βοργιά και τον ρώτησε τόσο για τις επίμαχες φάσεις όσο και για τις καταγγελίες των Πειραιωτών για όσα έγιναν με τους διαιτητές και τον Βασίλη Δημητριάδη, μετά την λήξη του ντέρμπι.

"Ήταν ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι, που είχε σκληράδα. Πιο πολύ στη δύναμη τον πήγαν οι δύο ομάδες, παρά στο θέαμα", ήταν το αρχικό σχόλιο του παλαίμαχου διαιτητή στον SportDog και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Η φάση που ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός, ήταν καθαρή. Διάβασα πως είπε ο Μάνταλος ότι είχε τη φάση με τον Μποτία πιάτο, την παρακολουθούσε καλά. Αφού την είχε πιάτο, γιατί δεν σφύριξε την παράβαση; Όσες παραβάσεις γίνονται, είσαι υποχρεωμένος να τις δώσεις. Αλλά πήγε να βγάλει το παιχνίδι με δημόσιες σχέσεις. Αν ξεκινούσε με κάρτα στην πρώτη φάση, που σπρωχνόντουσαν όλοι, δεν θα κουνιόταν φύλλο μετά. Έγιναν λάθη χθες, αλλά ήταν μονόπλευρα λάθη".

Πώς είδατε πειθαρχικά τον Μάνταλο;

"Η διαιτησία ήταν κακή στον πειθαρχικό έλεγχο και κακή τεχνικά. Έπρεπε να ήταν περισσότερο προσεκτικός στον πειθαρχικό έλεγχο, αυτά τα λάθη δεν τα κάνουν ούτε αρχάριοι. Και οι βοηθοί του ήταν κακοί, ήταν απαράδεκτο τα 3-4 μέτρα οφσάιντ που άφησαν τον παίκτη της ΑΕΚ. Στα οριακά πες ότι τους δικαιολογούμε. Σε εκείνα που είναι πεντακάθαρα όμως; Ο διαιτητής είχε λάθος φιλοσοφία, ξεκίνησε τον αγώνα με συστάσεις, ενώ θα έπρεπε να έβγαζε κάρτες από την αρχή. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από τον Μάνταλο. Σύσταση κάνεις μία φορά και αυτή η σύσταση αφορά όλους τους παίκτες. Επίσης, είχα πει ότι ο 4ος είναι άπειρος και αποδείχτηκε όντως άπειρος. Γινόταν το έλα να δεις στους πάγκους, έμπαινε ο Μοντέστο και έκοβε βόλτες, αλλά τίποτα... ".

Πώς σχολιάζετε το ζήτημα που προέκυψε με τον Δημητριάδη και τον Θεοδωρίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών;

"Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά, καταρχήν δεν έπρεπε να τους δεχτούν ξεχωριστά. Πρέπει να τους δεχτείς και τους δύο μαζί, κι έξω από τα αποδυτήρια να υπάρχει αστυνομία και να είναι εκκλησία. Αυτά τα παιδιά, οι διαιτητές, δεν ξέρω τι θέλουν να κάνουν, συμπεριφέρονται λες και κάνουν δημόσιες σχέσεις. Αλλά ο Μάνταλος έπρεπε να είχε καταλάβει ότι έχουν τελειώσει οι δημόσιες σχέσεις, δεν μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Όταν παίζεις καλά, δεν σε πειράζει κανείς. Η Επιτροπή της ΕΠΟ θέλει καλές διαιτησίες και σχεδόν τις είχαν μέχρι τώρα. Από τα 8 ματς, μόνο το ντέρμπι δεν πήγε καλά διαιτητικά.

Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν δικαιούνται να ομιλούν για αδικίες. Γιατί κατά καιρούς έχουν ευνοηθεί όλοι τους. Πρέπει να επιδιώξουν να φτιάξουν τη διαιτησία, να γίνει ανεξάρτητη και να είναι παρά την ΕΠΟ η διαιτησία και όχι υπό την ΕΠΟ. Να βρίσκεται στους κόλπους της, αλλά να αυτοδιοικείται. Όπως συμβαίνει σε Ισπανία, Γερμανία και αλλού. Άλλες εποχές έπαιζε μόνιμα ο Σιδηρόπουλος αυτά τα ματς, για παράδειγμα, τώρα γιατί δεν τον θέλεις φέτος;".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags