Facebook Pixel Sportdog.gr | Πάλεψε, αλλά έπεσε ο Ολυμπιακός (BINTEO)
| 2017-09-27 23:35:00

Πάλεψε, αλλά έπεσε ο Ολυμπιακός (BINTEO)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Πάλεψε, αλλά έπεσε ο Ολυμπιακός (BINTEO)

Αν το πίστευε λίγο παραπάνω, ίσως να έπαιρνε κάτι ο Ολυμπιακός από τη Γιουβέντους. Έχασε 2-0, όντας πιο... μαζεμένος από τον Λεμονή.

Την δεύτερη του ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχασε με 2-0 στη Γιουβέντους, σε ένα ματς που έπαιξε φουλ αμυντικά, αλλά άντεξε μέχρι το 69’.

Ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να παίξει πολύ αμυντικά, περιόρισε τους χώρους και από τα πρώτα λεπτά έκλεισε την ομάδα του στο μισό γήπεδο και περίμενε τη Γιουβέντους, η οποία κυριαρχούσε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο 45λεπτο βέβαια, οι Ιταλοί δεν έχασαν κάποια σπουδαία ευκαιρία, καθώς όσες φορές απείλησαν, ο Προτό αντέδρασε σωστά, ενώ πιο κοντά στο γκολ έφτασαν στο 45’ όταν η μπάλα από λάθος διώξιμο του Ένγκελς σταμάτησε στο δοκάρι. Ευκαιρίες όμως, πάντα στην κόντρα, είχε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος με τον Οφόε να ανεβάζει την μπάλα και τους Πάρντο – Σεμπά και Εμενίκε να τρέχουν στην αντεπίθεση, πάτησε στην περιοχή του Μπουφόν, όμως δεν τελείωσε σωστά καμία από τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Γιουβέντους να πολιορκεί τον Ολυμπιακό και τελικά να φτάνει στο γκολ στο 69’, όταν ο Αλεξ Σάντρο βρήκε διάδρομο, γύρισε άνετα την μπάλα στον Ιγκουαΐν και αυτός από κοντά με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 1-0. Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν μπροστά, άνοιξαν τις γραμμές και το πλήρωσαν στο 80’, όταν ο Ντιμπάλα από κάθετη του Ιγκουαΐν πλάσαρε τον Προτό, ο Ένγκελς προσπάθησε να απομακρύνει αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το κεφάλι του Μάντζουκιτς. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, χωρίς να υπάρχουν άλλες σημαντικές φάσεις.
 

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1. Μπαρτσελόνα 6 (4-0)
2. Σπόρτινγκ 3 (3-3)
3. Γιουβέντους 3 (2-3)
4. Ολυμπιακός 0 (2-5)


ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, παρότι δεν ξεκίνησε, εξελίχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς, καθώς έκανε το 1-0 και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στη Γιουβέντους. Μέχρι να μπει οι Ιταλοί είχαν χάσει κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν είχαν απειλήσει σοβαρά. Ο Αργεντινός ήταν αυτός που έβγαλε και την κάθετη στο 2-0. Αν πάντως ο Ολυμπιακός κατάφερνε να πάρει κάτι από το αποψινό παιχνίδι, θα βάζαμε σε αυτή την κατηγορία τον Οτζίτζα Οφόε, που ήταν ξανά εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τάκης Λεμονής παράταξε τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές και εκπλήξεις (ακόμα και στην 18αδα καθώς έμεινε εκτός Ζιλέ, Καρσελά και Τζούρτζεβιτς), καθώς χρησιμοποίησε το σύστημα 4-3-3 με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και εντολές να μην αφήνουν κενά η μεσαία γραμμή με την άμυνα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Προτό, στα άκρα της άμυνας οι Φιγκέιρας – Κούτρης και στόπερ οι Ένγκελς – Νικολάου. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Ζντιέλαρ, Ρομαό και Οφόε, στα άκρα οι Πάρντο – Σεμπά και στην κορυφή ήταν ο Εμενίκε.  Ο Έλληνας αν και είχε σηκώσει τον Μποτία, δεν πρόλαβε το γκολ και οι πρώτες του αλλαγές ήταν στο 70’ ο Μπεν αντί του Πάρντο και στο 76’ ο Φορτούνης αντί του Ζντιέλαρ, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-2-3-1. Στο 87’ πέρασε στο παιχνίδι και ο Μάριν αντί του Εμενίκε, χωρίς να δώσει κάποια σημαντική βοήθεια.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι στην αντίπερα όχθη χρησιμοποίησε από την αρχή το 4-2-3-1, με τον Μάντζουκιτς όμως στην κορυφή της επίθεσης και όχι τον ντεφορμέ Ιγκουάιν. Μάλιστα, είχε να αντιμετωπίσει και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς τραυματίστηκε στην προθέρμανση ο Πιάνιτς και την θέση του πήρε ο Μπεντανκούρ. Στην πορεία της αναμέτρησης και έχοντας απόλυτο έλεγχο του ματς, ο Αλέγκρι στο 60’ έριξε στο ματς και τον Ιγκουαΐν, μαζί με τον Μάντζουκιτς και έτσι κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ.
 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Στουράρο (81' Μπενατιά), Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Σάντρο, Πιάνιτς, Ματουϊντί, Κουαδράδο (60' Ιγκουαΐν), Ντούγκλας Κόστα (84' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Tάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Ένχελς, Κούτρης, Ζντιέλαρ (77' Φορτούνης), Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Πάρντο (71' Μπεν), Σεμπά, Εμενίκε (88' Μάριν)

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ στο 69ο λεπτό έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Η Γιουβέντους είχε την κατοχή από το πρώτο ουσιαστικά λεπτό της αναμέτρησης, πίεσε πάρα πολύ, έχασε και ευκαιρίες, όμως αν δεν έκανε ο Ιγκουαΐν το 1-0 στο 69’, μπορεί ο Ολυμπιακός να κράταγε.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Ρουμάνος Χάτεγκαν έπαιξε έδρα, σφύριξε πάρα πολλά φάουλ, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Προτό. Δεν υπήρξε πάντως κάποια δύσκολη φάση ούτε κάποια λάθος απόφαση του ρέφερι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός μετά από δύο αγωνιστικές παραμένει τελευταίος στον Όμιλο με μηδέν βαθμούς και το μόνο καλό νέο της ημέρας είναι η δύσκολη νίκη της Μπαρτσελόνα με 1-0 στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν σήμερα να «κλέψουν» έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως δεν άντεξαν παραπάνω από 70 λεπτά στην κυριαρχία των Ιταλών.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε μαζεμένος, είχε πολύ κοντά τις γραμμές του και είχε ως πλάνο να κρατήσει το μηδέν και να ψάξει το γκολ στην αντεπίθεση. Το σχέδιο του Λεμονή βγήκε στο χορτάρι, οι Πειραιώτες άντεξαν μέχρι το 69’, ενώ έχασαν και κάποιες ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, για να πετύχουν ένα γκολ. Δεν τα κατάφεραν, έχασαν με 2-0, όμως φεύγουν με ψηλά το κεφάλι και πλέον συνεχίζουν με στόχο να βρουν βαθμούς στα επόμενα ματς και να ξεπεράσουν την Σπόρτινγκ για την τρίτη θέση.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ των Ιγκουαΐν και Μάντζουκιτς


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags