Ο ορισμός του Γιώργου Κομίνη στο μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής δεν έχαιρε θερμής υποδοχής τόσο από την πλευρά του Ολυμπιακού όσο και από αυτή του ΠΑΟΚ. Όπως έγραψε σε σχετική ανάρτηση το sportdog.gr, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο ρέφερι του συνδέσμου Θεσπρωτίας δεν ήταν της αρεσκείας τους.

 

Ο Ολυμπιακός είχε... προηγούμενα από το 2015 με τον 38χρονο, εξαιτίας της διαιτησίας του σε αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, ο οποίος είχε λήξει ισόπαλος 2-2 με τους Πειραιώτες να εκφράζουν τα παράπονά τους, επειδή ανέχτηκε και άφησε ατιμώρητο, χωρίς κάρτες, το σκληρό παιχνίδι των Κρητικών. Συν τοις άλλοις, είχαν ζητήσει πέναλτι σε τράβηγμα του Δημήτρη στον Ζντιέλαρ.

 

«Φωνάζει ο κλέφτης» - «οι συκοφάντες καταρρέουν»

 

Την ερυθρόλευκη... γκρίνια διαδέχτηκε ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό, η οποία ήταν ιδιαίτερα καυστική. «Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για τη διαιτησία! Όσες φορές και αν γραφτεί, το ίδιο ανεκδοτολογικό φαίνεται. Για πολλοστή φορά χρησιμοποιήθηκε η ίδια μέθοδος, μέσω των περίφημων non paper, προκειμένου να επιτεθούν στο διαιτητή του αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, προσπαθώντας παράλληλα να περάσουν ως άποψη ότι έπιασε τόπο ο εκβιασμός προς τους διαιτητές. Αποτελεί, πρόκληση και βιασμό της κοινής λογικής να γίνονται τέτοιες αναφορές από τον Ολυμπιακό. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», σημείωνε μεταξύ άλλων η «πράσινη» ΠΑΕ για να πάρει στη συνέχεια απάντηση από την πειραιώτικη. «Όσο οι συκοφάντες βλέπουν τη λάσπη τους να καταλήγει στο κενό και όσο καταρρέουν αγωνιστικά, τόσο ο πανικός τους θα μεγαλώνει και θα καταφεύγουν σε γελοίες ανακοινώσεις. Δεν θα μπούμε σε διάλογο με κάποιους για τους οποίος η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά», ήταν η επίσημη θέση της ομάδας του λιμανιού.

 

Οι 13 φάσεις που φώναξαν στον Πειραιά

 

Στον Ολυμπιακό είχαν παράπονα από τον Κομίνη και μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στο περσινό ντέρμπι της Λεωφόρου, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν ούτε φάση. Παρ'όλα αυτά, στην εφημερίδα "Γαύρος" καταγράφηκαν 13 φάσεις, οι οποίες έγειραν ενστάσεις από την ερυθρόλευκη πλευρά, σημειώνοντας πως ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Θεσπρωτίας έκανε περισσότερο έκανε δημόσιες σχέσεις, παρά τηρούσε τους κανονισμούς... Πατήστε την εικόνα δεξιά, για να τις θυμηθείτε.

 

Το γκολ-οφσάιντ και οι μοιρασιές

 

Στον, δε, ΠΑΟΚ, οι φωνές για τον Κομίνη ακούγονται από το 2012, όταν οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν σε δύο παιχνίδια (με Ατρόμητο και Αστέρα) που διηύθυνε ο ίδιος και κάθε χρόνο έχουν πάντα παράπονα. Έχουν κρατήσει σημειώσεις για τον Θεσπρωτό, ακόμα και από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου, τον οποίο κέρδισαν με γκολ-οφσάιντ του Ενρίκε.

 

Πάντως ο Κομίνης έχει απίστευτη προϊστορία στις... μοιρασιές. Τα περισσότερα ντέρμπι που έχει σφυρίξει στη Super League, έληξαν ισόπαλα. Το 2014 ήταν στο Άρης-ΠΑΟΚ που έληξε 1-1. Δύο χρόνια αργότερα ορίστηκε στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, τα οποία ήρθαν 2-2 και 0-0 αντίστοιχα. Την περασμένη αγωνιστική σεζόν το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ έληξε επίσης χωρίς τέρματα. Μόνο το περσινό ντέρμπι των «αιωνίων» είχε νικητή.