Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί τη διακοπή του πρωταθλήματος για να ανασυνταχθεί και να ξεκινήσει αγωνιστική αντεπίθεση, ώστε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που το αγωνιστικό σκέλος έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στην επικαιρότητα των Ερυθρολεύκων εξαιτίας της παραπομπής του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δίκη και της διαδοχής του από τον Γιάννη Μώραλη στην προεδρία του συλλόγου.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού στην χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Με την παρουσία του στου Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης προέβη ουσιαστικά σε μια συμβολική κίνηση, δίνοντας έναυσμα για συσπείρωση και περνώντας στην ομάδα το μήνυμα ότι θα παραμείνει στο πλευρό της, ακόμα κι αν δεν κατέχει τη θέση του προέδρου.

Η υπόθεση Εμενίκε

Κατά τα άλλα, όσο πλησιάζουμε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι συζητήσεις και τα μεταγραφικά σενάρια είναι λογικό να εντείνονται.

Στο συγκεκριμένο θέμα γίνεται μεγάλη κουβέντα για τον Εμάνουελ Εμενίκε, του οποίου το μέλλον στο Λιμάνι φέρεται να είναι αβέβαιο επειδή δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής.

Μην ξεχνάμε, όμως, ότι η υπόθεση του Νιγηριανού δεν είναι καθόλου απλή. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς ο Ολυμπιακός πληρώνει το συμβόλαιο του διεθνούς φορ εξ’ ημισείας με τη Φενέρμπαχτσε.

Συνεπώς, ακόμα κι αν οι Πειραιώτες θέλουν να ξεφορτωθούν τον Νιγηριανό τον χειμώνα, θα πρέπει να συμφωνήσει και η Φενέρ, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα και καταλαβαίνει κανείς ότι καθιστά πολύ δύσκολο το εγχείρημα της απομάκρυνσης του Εμενίκε μεσούσης της σεζόν.

Ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Νιγηριανού επιθετικού φαντάζει πιο λογικό να προκύψουν το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν θα αλλάξει το καθεστώς του συμβολαίου του (αν παραμείνει μέχρι τότε φυσικά) και ο Ολυμπιακός θα αναλάβει να καλύπτει τις απολαβές του εξ’ ολοκλήρου.