Μεγάλο θέμα έχει προκύψει από χθες στον Παναθηναϊκό με την απρόσμενη κίνηση του Αντρές Τσάβες να φύγει χωρίς την άδεια των Πράσινων για την Αργεντινή, προκειμένου να εξεταστεί από δικό του γιατρό. 

Από το "τριφύλλι" τόνιζαν ότι ο παίκτης θα τιμωρηθεί βάσει του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας, όταν επιστρέψει από την πατρίδα του, αλλά η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό η κατάσταση δεν είναι καλή για τον Αργεντινό.

Η άστατη εξωγηπεδική του ζωή με τα πάρα πολλά νυχτοπερπατήματα και γενικότερα οι περίεργες κινήσεις του σε συνδυασμό με το... ελλιπές τμήμα αποκατάστασης του Παναθηναϊκού, καθυστέρησαν την αποθεραπεία του. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο μήνα είχε ηρεμήσει, αφού είχαν έρθει στην Αθήνα η γυναίκα και η κόρη του, όντας... τύπος και υπογραμμός.

Τι μπορεί να άλλαξε, λοιπόν, στην συμπεριφορά του και από την μία στιγμή στην άλλη να πετάξει για την πατρίδα του; Φυσικά, δεν υφίσταται η δικαιολογία πως πήγε στο Κορωπί για να κάνει αποθεραπεία και τους ζήτησε άδεια και έπειτα έφυγε για την Αργεντινή. Ένα ταξίδι για εκεί, δεν κανονίζεται έτσι απλά. Απλά "φωνάζει" από μακριά ότι το σκηνικό ήταν από πριν "έτοιμο".

Ο Τσάβες διαμαρτυρόταν έντονα μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο ότι πονάει και τα είχε με την ατυχία του. Μάλιστα, ζήτησε και μασάζ επί τόπου, κάτι που έγινε, χωρίς όμως να δείχνει ανακουφισμένος. Το θέμα, λοιπόν, που ψάχνουν στον Παναθηναϊκό είναι η γυναίκα του, θεωρώντας ότι είναι εκείνη που τον επηρέασε, την ώρα που ρόλο παίζουν και τα χρήματα, αφού αγωνίζεται απλήρωτος, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Τα περί διακοπής συμβολαίου που ακούστηκαν, έχουν τις... δυσκολίες τους πάντως. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να βρεθεί τέτοια λύση, ειδικά από τη στιγμή που το καθεστώς αγοράς του Τσάβες είναι ιδιαίτερα περίπλοκο. Προβλέπονται ασύλληπτες ρήτρες σε περίπτωση καθυστέρησης στην καταβολή των δόσεων. 

Πως λοιπόν θα βρεθεί άκρη με τον Αργεντινό, ο οποίος έχει εγγυημένα (πολλά περισσότερα) χρήματα βάσει συμβολαίου και πως θα βρεθεί άκρη με τη Μπόκα Τζούνιορς, γιατί με μια λύση συμβολαίου, αυτομάτως «θίγονται» οι Αργεντινοί, που έχουν παραχωρήσει το 50% των δικαιωμάτων του και προφανώς θα θέλουν – έτσι κι αλλιώς – τα λεφτά τους.

Φυσικά, όλα αυτά αποτελούν τεράστιο πισωγύρισμα και ψυχολογικά και αγωνιστικά και σε οποιοδήποτε επίπεδο, ενώ μεγάλη είναι και η ευθύνη του «ψαξίματος» του χαρακτήρα του Τσάβες όταν αποφασίστηκε να γίνει η μεταγραφή, αφού από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του μόνο επαγγελματικά δεν συμπεριφέρθηκε (κανείς πάντως δεν έχει να πει το παραμικρό για την ποιότητά του ως ποδοσφαιριστή). Πάντως, έδειξε ξεκάθαρα πως με την όλη συγκυρία, ήταν αδύνατον να προσαρμοστεί.

Μη ξεχνάμε πως για πρώτη φορά στην ζωή του άφησε τη Νότια Αμερική, ενώ και το προηγούμενο πέρασμά του από τη Βραζιλία, δεν είχε συνοδευτεί από τρανή επιτυχία. Όλα αυτά, βέβαια, είναι δείγμα για το πώς είναι η κατάσταση στην ομάδα, σε κάθε επίπεδο.