Με την ατάκα, «ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση», αιτήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο τον διακανονισμό της οφειλής προς τον Γενς Βέμερ ο πρόεδρος της ομάδας, Βασίλης Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την Live Sport, οι Πράσινοι προσπαθούν να επαναφέρουν τις διατάξεις του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Superleague και τυ ΠΣΑΠ, το οποίο επικυρώθηκε από την ΕΠΟ στις 22 Φεβρουαρίου 2013. 

Βάσει αυτού, αν μία ΠΑΕ είχε οφειλές σε έναν ποδοσφαιριστή που ξεπερνούσαν τις 300.001 ευρώ, τότε μπορούσε να τον εξοφλήσει σε 45 δόσεις. Το μνημόνιο αυτό δεν ισχύει πλέον, εκτός κι αν εφαρμοστεί με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Στην αίτησή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προτείνει τρεις τρόπους εξόφλησης του Γερμανού μπακ: 

1) Να ρυθμιστεί η οφειλή σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου και να διαταχθεί η καταβολή του συνολικού ποσού των 509 χιλ. ευρώ σε 45 μηνιαίες δόσεις.

2) Να ρυθμιστεί η οφειλή σύμφωνα με τους όρους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να διαταχθεί η καταβολή του συνολικού ποσού των 509 χιλ. ευρώ σε 20 μηνιαίες δόσεις.

3) Να ρυθμιστεί η οφειλή σύμφωνα με τους όρους της ΣΣΕ και να διαταχθεί η καταβολή του συνολικού ποσού σε 10 μηνιαίες δόσεις.