Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Αντώνης Νικοπολίδης για τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο. Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων σχολίασε τη μεταγραφή του 20χρονου στόπερ στην Άρσεναλ και εξέφρασε την αισιοδοξία πως έχει τα φόντα για να πετύχει.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Guardian για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Άρσεναλ, Κωνσταντίνο Μαυροπάνο:

«Έχει μεγάλη προοπτική. Είναι νέος, δυνατός και τα σωματικά του προσόντα είναι το μεγάλο και απαραίτητο προσόν που θα τον βοηθήσει να πετύχει στην Premier League. Είναι ένας παίκτης που συνεχώς βελτιώνεται και έχει τρομερή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

Πέρα από το ότι είναι πολύ δυνατός, είναι επίσης πολύ αποτελεσματικός στον ''αέρα'', σχετικά γρήγορος για το ύψος του και με σπουδαία προσωπικότητα. Είναι ένα ''έργο'' υπό εξέλιξη και είμαι σίγουρος ότι η Άρσεναλ θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.

Πρέπει βέβαια να δουλέψει σκληρά στο κομμάτι της τακτικής. Στην Αγγλία τον περιμένει ένας εντελώς διαφορετικός ποδοσφαιρικός κόσμος. Πρέπει να βελτιώσει -και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει- τις επαφές του με τη μπάλα και την πάσα.

Πρέπει να γίνει πιο αποδοτικός σε αυτούς τους τομείς. Μέχρι τώρα έχει παίξει σε σχήμα 3-5-2, δηλαδή με δύο ακόμη στόπερ δίπλα του και μάλιστα σε μια ομάδα που δίνει έμφαση στην άμυνά της. Στην Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει εντελώς διαφορετικές καταστάσεις και σίγουρα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχει».