Μπορεί να υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στις τάξεις του Ολυμπιακού για τον Όσκαρ Γκαρσία, μετά την ήττα με ανατροπή από την ΑΕΚ μέσα στο «Καραϊσκάκη», ωστόσο προς το παρόν δε φαίνεται να τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Ισπανού προπονητή.

Υπάρχει, άλλωστε, μπροστά η κρίσιμη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, οπότε θα ήταν εντελώς παράλογο να λέγεται και να γράφεται κάτι σχετικά με το μέλλον του προπονητή των Ερυθρολεύκων, παραμονές ενός τόσο σημαντικού αγώνα, όπου οι Πειραιώτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν… ρεβάνς από την Ένωση.

Σίγουρα, όπως σας γράφαμε και χθες, στο Λιμάνι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πολλές από τις επιλογές του Ισπανού στο ντέρμπι, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ στου Ρέντη και, μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που εργάζεται.

Βέβαια, σε έναν σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός, που οι απαιτήσεις είναι από όλους τεράστιες, δεν αρκεί ο προπονητής να είναι μόνο δουλευτεράς. Η ανάγκη για καλή μπάλα, άμεσα αποτελέσματα και, φυσικά, η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι οι βασικές προτεραιότητες για να τον κρατήσουν στη θέση του.

Θυμίζουμε, άλλωστε, παραδείγματα προπονητών που έκαναν εξαιρετική δουλειά στου Ρέντη, όπως πρόσφατα ο Πάουλο Μπέντο και παλαιότερα ο Σρέτσκο Κάτανετς, αλλά για διαφορετικούς λόγους αποχώρησαν κακήν κακώς από τον Ολυμπιακό.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός οφείλει να στηρίξει σε αυτή τη φάση τον προπονητή του κι αυτό συμβαίνει, βέβαια, για έναν ακόμα λόγο. Οι οπαδοί μετά την ήττα από την ΑΕΚ μνημόνευσαν αμέσως τον Τάκη Λεμονή, που για πολλούς δεν έπρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα στα μέσα της χρονιάς.

Η διοίκηση πήρε το ρίσκο της και τώρα καλείται να στηρίξει την επιλογή της, καθώς ο Όσκαρ Γκαρσία εκπροσωπεί ένα νέο μοντέλο που θέλουν να εφαρμόσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην ομάδα, με έναν προπονητή, νέο, πιο εξελιγμένο και με πιο φρέσκες ιδέες. Επομένως όλο αυτό δεν μπορεί να «γκρεμιστεί» τόσο γρήγορα και μετά από ένα χαμένο ντέρμπι, καθώς η ΠΑΕ θα φανεί ανακόλουθη ως προς το πλάνο της.

Πάντως, αυτό δε σημαίνει ότι ο Όσκαρ Γκαρσία θα παραμείνει στο... απυρόβλητο, ειδικά αν δε γυρίσει άμεσα το χαρτί. Ένας πιθανός, δηλαδή, αποκλεισμός από την ΑΕΚ στο Κύπελλο θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Ισπανό και τότε οι εξελίξεις μπορεί να τρέξουν, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε τέτοιες περιπτώσεις έχει αποδείξει ότι λειτουργεί συνήθως αυθόρμητα και παρορμητικά.