Facebook Pixel Sportdog.gr | Δήλωση Νικοπολίδη για Εθνική που θα συζητηθεί: «Δώστε χώρο και χρόνο σε Σκίμπε και παίκτες»
| 2018-03-25 19:17:00

Δήλωση Νικοπολίδη για Εθνική που θα συζητηθεί: «Δώστε χώρο και χρόνο σε Σκίμπε και παίκτες»

Sportdog Team
Δήλωση Νικοπολίδη για Εθνική που θα συζητηθεί: «Δώστε χώρο και χρόνο σε Σκίμπε και παίκτες»

Έτσι θα αποδείξει την αξία της η γαλανόλευκη.

Την ανάγκη να δοθεί πίστωση χρόνου στην Εθνική ομάδα προκειμένου να αποδείξει την αξία της τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Στη νέα εποχή που μπαίνει η Εθνική ομάδα με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 στάθηκε με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο 47χρονος προπονητής υποστήριξε πως πρέπει να δοθεί χώρος και χρόνος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς έχει και το ταλέντο και την προσωπικότητα για να πετύχει.

Παράλληλα στάθηκε στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί η Ελπίδων, η οποία βρίσκεται στην 1η θέση του πρώτου ομίλου της Elite round, τονίζοντας πως ο βασικός στόχος είναι κάποια στιγμή στο μέλλον τα παιδιά αυτά να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Εθνική Ανδρών: «Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα καθώς είναι πολύ νωρίς. Παίξαμε με μία ομάδα με διαφορετικούς στόχους και ψάχνουμε να δημιουργήσουμε το ρόστερ και τον κορμό για να βρεθούμε στα τελικά του Euro. Πρέπει να δοθεί χώρος και χρόνος σε αυτή την ομάδα. Και ταλέντο υπάρχει και προσωπικότητα και οφείλουμε να αφήσουμε τον προπονητή να εκτελέσει το έργο που του έχει ανατεθεί. Πρέπει να χτίσουμε στις βάσεις μας και να έχουν οι παίκτες αγωνιστικό ρυθμό. Εκεί πρέπει να στηριχθούμε».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής Ελπίδων: «Έχουμε αποκτήσει ένα προβάδισμα αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να προκριθούμε. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, κάθε νίκη είναι σημαντική. Έχουμε διανύσει το 50% των παιχνιδιών και πλέον τα πάντα μετράνε. Και η Τσεχία την Τρίτη έχει ένα επιπλέον κίνητρο. Είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Βρισκόμαστε εδώ και μία βδομάδα στην Ξάνθη, όπου προπονούμαστε σε εξαιρετικές συνθήκες».

Για την καλή πορεία της ομάδας: «Όλα έχουν τη σημασία τους. Βλέπουν και τα παιδιά ότι υπάρχει η πιθανότητα να παίξουν στα τελικά του Euro 2020. Το πιο σημαντικό είναι πως οι παίκτες είναι ώριμοι είναι συγκεντρωμένοι και κάνουν αυτό που πρέπει. Ο κορμός είναι ίδιος και αυτό μας βοηθά να έχουμε συνοχή. Επίσης τα παιδιά έχουν αγωνιστικό ρυθμό και παίζουν στις ομάδες του, κάτι που μας βοηθά και εμάς».

Για το αν η τωρινή Εθνική έχει κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τις προηγούμενες: «Δεν μου αρέσει να συγκρίνω. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως οι παίκτες αυτή τη στιγμή είναι ενεργοί και παίζουν στις ομάδες του. Κατά καιρούς οι Εθνικές ομάδες είχαν καλές πορείες. Γενιά από γενιά διαφέρει. Αυτή τη στιγμή πιστεύω πως στην ομάδα υπάρχει και το σύνολο και η προσωπικότητα για να πετύχει».

Για το αν κάποιοι εξ αυτών θα καταφέρουν να αγωνιστούν με την Ανδρών στο μέλλον: «Τα μάτια των προπονητών της Εθνιικής είναι στραμμένα πάνω τους και αν η απόδοση με τους συλλόγους τους είναι αυτή που πρέπει θα κάνουν το επόμενο βήμα».

Για το ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής Ελπίδων: «Η σκέψη μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της Τρίτης. Δεν κοιτάμε πιο μακριά. Μας ενδιαφέρει μόνο το επόμενο παιχνίδι και μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags