Ο Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν ορίστηκε από την ΕΠΟ να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μπορεί η Ομοσπονδία να έχει αναρτήσει το βιογραφικό του Ισπανού διαιτητή, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι διαθέτει εμπειρία και... συστάσεις, ο συγκεκριμένος ρέφερι όμως δεν έχει ιδιαίτερα καλή φήμη στην πατρίδα του.

Αυτό αναφέρθηκε σε εκπομπή του Bein Sports, τον Γενάρη του 2017. Συγκεκριμένα μετά από ήττα 2-1 της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Ατλέτικ Μπιλμπάο. Ήταν τόσο έξαλλοι οι παίκτες των Καταλανών για τη διαιτησία του που ο Ζεράρ Πικέ τη σχολίασε πολύ αρνητικά και τιμωρήθηκε για τις δηλώσεις του από τη La Liga.

Μάλιστα στην εκπομπή ο Κριστιάν Βιέρι που ήταν καλεσμένος στήριξε τον Πικέ, λέγοντας, ότι ο διαιτητής θα πρέπει να αποβληθεί για 15 παιχνίδια από τους πίνακες. Οι παίκτες της Μπάρτσα παραπονέθηκαν, ότι δεν έδωσε κόκκινη κάρτα σε παίκτη της Ατλέτικ που έδωσε αγκωνιά σε ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, ενώ δεν είδε και πέναλτι σε ανατροπή του Νεϊμάρ. «Γιατί δεν έδωσε αυτό το πέναλτι;», αναρωτήθηκε ο Βιέρι για τον διαιτητή του τελικού του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.