Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκαλύψεις για Νταμπίζα - Τον θέλει ο Ταϊλανδός; - «Τρελαίνεται και δεν μπορεί να...»
| 2018-05-10 19:53:00

Αποκαλύψεις για Νταμπίζα - Τον θέλει ο Ταϊλανδός; - «Τρελαίνεται και δεν μπορεί να...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αποκαλύψεις για Νταμπίζα - Τον θέλει ο Ταϊλανδός; - «Τρελαίνεται και δεν μπορεί να...»

Ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού στο sportdog για τη μεγάλη επιστροφή.

Ο Νίκος Νταμπίζας αναλαμβάνει και επίσημα τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορα που θα καταπιαστεί με τα πράγματα του Τριφυλλιού. Ποια ήταν τα πεπραγμένα του στην αρχική του θητεία, γιατί αποχώρησε και πως δούλευε;

Σε αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο Μπάμπης Τσιμπίδας. Ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού του sport24.gr μίλησε στο sportdog.gr για την επιστροφή του Μακεδόνα παράγοντα και ανέλυσε τον χαρακτήρα του.

Διαβάστε τι δήλωσε:

Τι θυμάσαι από την πρώτη θητεία του Νταμπίζα;

«Θυμάμαι ότι ήταν αντιδημοσιογραφικός και είχε μικρή επικοινωνία με τους ρεπόρτερ. Αυτό είναι αρνητικό για τη δουλειά μας, αλλά προσόν για έναν άνθρωπο ο οποίος εργάζεται σε μία μεγάλη ομάδα και δείχνει ότι δεν επηρεάζεται από την πίεση του Τύπου. Γιατί δεν θέλει πολύ να... τρελαθεί με όσα ακούει δεξιά και αριστερά. Το έχω δει να συμβαίνει σε προπονητές με... βαριά βιογραφικά, οι οποίοι γύριζαν με το κινητό και με τον μεταφραστή, για να διαβάζουν κάθε άρθρο που βγαίνει. Επίσης, θυμάμαι το εξαιρετικό ποσοστό που είχε στις μεταγραφές το καλοκαίρι του 2013».

Γιατί είχε αποχωρήσει στην πρώτη του θητεία;

«Ο Αλαφούζος επικαλέστηκε την έλλειψη ενημέρωσης από τον Νταμπίζα. Αυτό είναι η αλήθεια ως ένα βαθμό. Υπήρξε και ένα ζήτημα προσωπικής φύσεως, που δυσαρέστησε τον Αλαφούζο και κλόνισε τη μεταξύ τους σχέση, που μέχρι τον Μάιο του 2014 υπήρξε άψογη».

Πως δουλεύει;

«Ο Νταμπίζας είναι κλειστός τύπος. Δουλεύει πολύ με τις γνωριμίες του και έχει εμπιστοσύνη σε λίγους ανθρώπους. Προσπαθεί να κρατάει «στεγανά» στη δουλειά του και στον Παναθηναϊκό το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Για παράδειγμα, η μεταγραφή του Αμπέντ ανακοινώθηκε στο... ξεκάρφωτο και κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Δημιουργεί καλή σχέση με τους παίκτες, αλλά ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες και να μην παραγνωρίζεται. Με την αποχώρηση του, ο Αναστασίου δεν μπόρεσε να διατηρήσει το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ακόμα ένα γνώρισμα του είναι ότι δεν μπαίνει σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις... Καταθέτει την πρόταση που του επιτρέπουν τα οικονομικά της ομάδας και ξεκαθαρίζει ότι αυτή είναι και δεν έχει άλλη».

Ποιες ποδοσφαιρικές αγορές γνωρίζει;

«Δεν είναι δογματικός στις επιλογές του. Απλώς, ίσως τύχει σε μία αγορά να μην διαθέτει γνωριμίες και δεν θα κινηθεί χωρίς να έχει έμπιστους συνεργάτες. Όλα εξαρτώνται από τις διασυνδέσεις του και όχι από το είδος της αγοράς».

Τι λένε οι Ταϊλανδοί για αυτόν;

«Ο Πιεμπονγκσάντ δεν τον ξέρει και ενέκρινε την πρόσληψη του επειδή κατανοεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου χωρίς επικεφαλής στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Ταϊλανδός δεν ήθελε να φέρει από τώρα έναν δικό του άνθρωπο και εφόσον αποκτήσει τις μετοχές του Αλαφούζου, σε δεύτερο χρόνο θα προσλάβει ένα στέλεχος σε πιο εποπτικό ρόλο. Ωστόσο και στη Μουσκρόν ο Πιεμπονγκσάντ δεν άλλαξε τον τεχνικό διευθυντή και τόνισε ότι θα κρίνει τη δουλειά του μετά από λίγο καιρό».

Τι συμβαίνει με τα ανοικτά μέτωπα στον Παναθηναϊκό; Λέγεται ότι ανανεώνει ο Δώνης. Θα μείνει ο Λουντ; Επίσης τι θα γίνει με Κάτσε;

«Ο Δώνης μάλλον θα ανανεώσει. Δεν θέλει να φύγει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει παίκτες από το ρόστερ. Ο Λουντ θέλει να ανανεώσει, αλλά διστάζει επειδή δεν είναι σίγουρος ότι θα αλλάξει ο ιδιοκτήτης. Ο Φιλανδός δεν έχει εμπιστοσύνη ότι με τον Αλαφούζο θα επανέρθει η ομαλότητα στις πληρωμές και δεν σκοπεύει να ξεπεράσει τα ίδια. Με τον Κάτσε, θα γίνει μία προσπάθεια να μείνει, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags