Facebook Pixel Sportdog.gr | Κυπελλούχος και με τη... βούλα η Τσέλσι - Νίκησε στον τελικό την Γιουνάιτεντ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-05-19 21:08:00

Κυπελλούχος και με τη... βούλα η Τσέλσι - Νίκησε στον τελικό την Γιουνάιτεντ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Κυπελλούχος και με τη... βούλα η Τσέλσι - Νίκησε στον τελικό την Γιουνάιτεντ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πήρε το τρόπαιο με ένα πέναλτι του Αζάρ (1-0).

To όγδοο Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει από σήμερα η Τσέλσι, η οποία κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του "Γουέμπλεϊ", με ένα γκολ που προήλθε από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Έντεν Αζάρ.

Ο τελικός ήταν ισορροπημένος στο ξεκίνημα, ωστόσο η φάση που έμελλε να τον κρίνει συνέβη μόλις στο 21ο λεπτό. Ο Φιλ Τζόουνς ανέτρεψε τον Αζάρ μέσα στην περιοχή και ο Βέλγος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 1-0 στο 22'.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πίεσε ασφυκτικά τους "μπλε" του Αντόνιο Κόντε, έχασε ευκαιρίες, πέτυχε και ένα γκολ, που ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι η Τσέλσι έριξε στο... καναβάτσο τον Ζοσέ Μουρίνιο και κατέκτησε το τρόπαιο του FA Cup για όγδοη φορά στην ιστορία της.

ΤΣΕΛΣΙ (5-3-2): Κουρτουά, Μόουζες, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας, Μπακαγιοκό, Αζάρ (90'+1 Ουίλιαν), Ζιρού (89' Μοράτα).

MANUTD (4-3-3): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Φιλ Τζόουνς (87' Μάτα), Άσλεϊ Γιανγκ, Μάτιτς, Άντερ Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (73' Μαρσιάλ), Αλέξις Σάντσες, Ράσφορντ (73' Λουκακού).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags