Facebook Pixel Τι ζήτησε ο Δώνης από τον ΝΤαμπίζα για να υπογράψει στον Παναθηναίκό - Η στάση του Πιεμπονγκσάντ
| 2018-05-31 22:33:00

Φοβερό: Ροντέο με Δώνη-Νταμπίζα και... Ταϊλανδό - Θα δεχθεί ο Παϊρόζ; - Μουσκρόν ο ΠΑΟ;

του Νίκου Στεργίου
Φοβερό: Ροντέο με Δώνη-Νταμπίζα και... Ταϊλανδό - Θα δεχθεί ο Παϊρόζ; - Μουσκρόν ο ΠΑΟ;

Έρχεται και... καθαρίζει ο Πιεμπονγκσάντ. Τι θα ανακοινωθεί άμεσα...

Ο Γιώργος Δώνης συναντήθηκε με το Νίκο Νταμπίζα, με το θέμα της πρόσληψης του Έλληνα τεχνικού στον Παναθηναϊκό να έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία.

Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αναφορικά με τις επερχόμενες εξελίξεις παρουσιάζουν οι όροι που έθεσε ο Δώνης για να υπογράψει διετές συμβόλαιο, καθώς ουσιαστικά θα πρόκειται για... δύο διαφορετικές συμφωνίες!

Και αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τον Νταμπίζα ο Δώνης αξίωσε σχεδόν τα διπλά χρήματα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του. Κάτι που σημαίνει ότι  ουσιαστικά θα υπάρξει διαχωρισμός στη συμφωνία, ο οποίος είτε θα «ελευθερώνει» τον Δώνη είτε θα τον «δεσμεύει» για τη σεζόν 2019-20.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Έλληνας τεχνικός θέλει με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσει τον ίδιο και τους συνεργάτες του για να είναι «καλυμμένος» για παν ενδεχόμενο ενόψει του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου του. Συμφωνεί, δηλαδή, για την πρώτη.... μημονιακή σεζόν, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη, εκτός αν ο σύλλογος ανεβάσει το μπάτζετ του.

Με βάση τη νέα αυτή εξέλιξη, η υπόθεση σίγουρα περιπλέκεται. Και αυτό γιατί μπορεί ο Νίκος Νταμπίζας να συμφώνησε με τον Δώνη, όμως αποτελεί ερωτηματικό η στάση του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά και η αντίστοιχη του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, μετά τους νέους οικονομικούς όρους που τέθηκαν.

Ερχεται και... καθαρίζει ο Παϊρόζ

Στο ιδιοκτησιακό θέμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όλα δείχνουν ότι η νέα, προαναγγελθείσα άφιξη του Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα θα ξεκαθαρίσει μια και καλή την κατάσταση στο ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών.

Κατά πάσα πιθανότητα, η παρουσία του Ταϊλανδού στη χώρα μας θα λάβει χώρα ώστε να επιβεβαιωθεί πως τελείωσαν οι έλεγχοι (νομικός και οικονομικός) και απομένουν μόνο τα τυπικά για την επισφράγηση του deal. Οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη θα αποτελέσει έκπληξη τεράστιου μεγέθους.

Παρ' όλα αυτά, το -διαφαινόμενο- νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι η οικονομική και αγωνιστική πολιτική του συλλόγου θα αλλάξει δραματικά ενόψει της νέας σεζόν. Άλλωστε, ο Πιεμπονγκσάντ με δηλώσεις του στο Βέλγιο έκανε λόγο για τη μετατροπή της έτερης ομάδας που απέκτησε πρόσφατα, της Μουσκρόν, σε «εκκολαπτήριο νεαρών ποδοσφαιριστών». Το πιθανότερο είναι να πράξει το ίδιο και για τον Παναθηναϊκό, οι φίλοι του οποίου καλό θα είναι να μην περιμένουν μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, τουλάχιστον όχι άμεσα.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags