Facebook Pixel Sportdog.gr | Βασιλειάδης «εναντίον» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - Φωτιά στο πρωτάθλημα πριν αρχίσει, όλα ανοιχτά
| 2018-06-27 20:03:00

Βασιλειάδης «εναντίον» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - Φωτιά στο πρωτάθλημα πριν αρχίσει, όλα ανοιχτά

Sportdog Team
Βασιλειάδης «εναντίον» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - Φωτιά στο πρωτάθλημα πριν αρχίσει, όλα ανοιχτά

Τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά και την αναδιάρθρωση; Εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

Ανατροπή φαίνεται να έχουμε στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού πρωταθλήματος, που επιθυμούσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Εδώ και αρκετό καιρό ο κ. Βασιλειάδης προσπαθεί να περάσει τις αλλαγές που θέλει στη Superleague, όμως μετά την εκλογή του νέου προέδρου του συναιτερισμού, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης ανέλαβε την προεδρία της Λίγκας και αυτό από μόνο του αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ώστε να υπάρξει η... περίφημη αναδιάρθρωση, καθώς ο νέος πρόεδρος έχει ως συμμάχους τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Οι εν λόγω ομάδες δεν είναι σύμφωνες με την αναδιάρθρωση και για αυτό το λόγο δεν "παίζει" να συμβεί τη φετινή χρονιά, τουλάχιστον, καθώς για την επόμενη θα γίνει εκ νέου συζήτηση.

Όσο για το τηλεοπτικό θέμα; Οι ομάδες που δεν έχουν βρει ακόμα τηλεοπτική στέγη απείλησαν ότι θα μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος, αν δε βρεθεί λύση.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουν κάτι τέτοιο, καθώς με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να πλέουν, πλέον, σε ίδια... νερά και να έχουν μεγάλο μερίδιο στα κέντρα αποφάσεων, το πιθανότερο είναι οι... απειλές να πέσουν στο κενό.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης πάντως, συναντάται αυτή την ώρα με όλες τις ΠΑΕ και μάλιστα έκανε την παρακάτω εισήγηση:

1) Ο αριθμός των επαγγελματικών αθλητικών ομάδων είναι υπερβολικός για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας και της ποδοσφαιρικής μας οικονομίας, όπως αυτό καταδεικνύεται και από την κακή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων ΠΑΕ. Ως εκ τούτου κρίνεται επιβεβλημένη από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019-2020 η δημιουργία δύο επαγγελματικών και μιας ημιεπαγγελματικής κατηγορίας των 12 ομάδων.

2) Θέσπιση επιβραβεύσεων για τα ορθά αθλητικά και επιχειρηματικά μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα επιβράβευση για την αύξηση των θεατών, για την παραμονή στην κατηγορία, για την ανάδειξη Ελλήνων παικτών μικρότερης ηλικίας, για τη συνολική συγκομιδή βαθμών, για τη μη δημιουργία περιστατικών βίας.

3) Θέσπιση ρητρών για τα αρνητικά φαινόμενα. Με έλεγχο ανά τρίμηνο από ελεγκτική εταιρία της οικονομικής υγείας κάθε ΠΑΕ και με ρήτρα για την επιδείνωση της οικονομικής της κατάστασης. Με υποχρέωση έγκαιρης εξόφλησης των οφειλών προς Δημόσιο, παίκτες και προπονητές και με ρήτρα αντίστοιχη του ποσού των χρεών. Με ρήτρες για επεισόδια, για δυσφήμιση του αθλήματος και για τη χειραγώγηση αγώνων.

Η φετινή χρονιά θα είναι έτσι κι αλλιώς καινοτόμα καθώς με την αρωγή των διεθνών συνομοσπονδιών «σπάει» ολοσχερώς ο δεσμός ΕΠΟ και ΚΕΔ, ενώ με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης αρχίζει η εφαρμογή του VAR.

Εφόσον το συνολικό αυτό πλαίσιο γίνει αποδεκτό τότε και με την αρωγή της Ελληνικής Πολιτείας θα διασφαλιστεί η δημιουργία ενός νέου οικονομικά βιώσιμου μοντέλου επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε από ένα υγιές ποδοσφαιρικό προϊόν βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Οι ΠΑΕ για επιχειρηματικούς λόγους, το κοινό για αθλητικούς και η Πολιτεία για οικονομικούς, καθώς δημιουργείται μια νέα ισχυρή αγορά.

Η όλη προσέγγιση γίνεται με απόλυτο σεβασμό στις αρχές του αυτοδιοίκητου, αλλά και με απόλυτη συναίσθηση των αρχών της χρηστής οικονομικής διαχείρισης.

Οι παραπάνω προτάσεις αναλύθηκαν κατά τη συνάντηση με τους φορείς του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ευελπιστούμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια θα πάρει τις ορθές και ορθολογικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags