Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανάλυση-έκπληξη για το… μπαμ του Ολυμπιακού: «Ντελικάτο 10αρι – Αυτόν θέλει δίπλα του για να πιάσει»
| 2018-07-29 19:34:00

Ανάλυση-έκπληξη για το… μπαμ του Ολυμπιακού: «Ντελικάτο 10αρι – Αυτόν θέλει δίπλα του για να πιάσει»

του Γιώργου Κτενά
Ανάλυση-έκπληξη για το… μπαμ του Ολυμπιακού: «Ντελικάτο 10αρι – Αυτόν θέλει δίπλα του για να πιάσει»

Συνέντευξη που δεν θα διαβάσετε αλλού!

Στη μέτρια παρουσία του Λαζάρ Μάρκοβιτς στο βελγικό πρωτάθλημα, στο δεύτερο μισό της περσινής αγωνιστικής περιόδου με τη φανέλα της Άντερλεχτ, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Ανέστης Ζαχαράκης.

 Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας matchmoney και άριστος γνώστης του βελγικού πρωταθλήματος, σχολίασε ακόμα ότι ο άσος της Λίβερπουλ δεν είχε ως ποδοσφαιριστής την εξέλιξη που περίμεναν όλοι. Παράλληλα, μίλησε για τα χαρακτηριστικά του, ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θυμίζει, αλλά και με ποιον θα ταίριαζε στην 11άδα των Πειραιωτών. 

 «Δεν έχει την έκρηξη που είχε όταν τον πρωτογνωρίσαμε, αλλά ούτε και την εξέλιξη που περιμέναμε τότε. Όταν έφτασε στην Άντερλεχτ δυσκολεύτηκε λίγο, γιατί δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό. Πήρε κάποια παιχνίδια, βοήθησε, αλλά η Άντερλεχτ ήταν ευρύτερα σε κακό φεγγάρι και περιορίστηκε και εκείνος στην ίδια εικόνα», ήταν το αρχικό σχόλιο του Α. Ζαχαράκη στο sportdog.gr.

 Πώς ήταν η παρουσία του στο Βέλγιο από την άποψη των αριθμών;

 «Πήγε στην Άντερλεχτ με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ στο δεύτερο μισό της σεζόν. Έπαιξε σε 8 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ. Δεν κατάφερε να πείσει τους Βέλγους να τον αποκτήσουν. Ήταν ξεκάθαρα μια κίνηση για να κλείσουν μια τρύπα στο ρόστερ τον χειμώνα».

 Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που έχει ως παίκτης;

 «Είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Κοντρολαρισμένος παίκτης, με χαμηλό κέντρο βάρους, είναι ποδοσφαιριστής στο στιλ του Ποντένσε. Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι δεν έχει να προσθέσει καινούργια χαρακτηριστικά στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Δεν είναι καλός στο μαρκάρισμα, πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ντελικάτο δεκάρι, ένα ντελικάτο εξτρέμ που από όταν έφυγε από τη Σερβία δεν έχει καταφέρει να κάνει μια γεμάτη σεζόν».

 Στην 11άδα του Ολυμπιακού, αν τελικά αποκτηθεί, με ποιους θα μπορούσε να ταιριάξει;

 «Θεωρώ ότι θα μπορούσε να παίξει ως δεύτερος επιθετικός, κοντά στην αντίπαλη περιοχή, κι όχι για να δώσει πλάτος. Είναι στο στιλ του Μάριν, αλλά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει έναν τέτοιο παίκτη και τον διώχνει, δεν καταλαβαίνω τον λόγο να αποκτήσει τον Μάρκοβιτς. Είναι παίκτης της σερβικής σχολής, ίσως να ταίριαζε καλύτερα με τον Τζούρτζεβιτς αν δεν ήταν στη λίστα αποχώρησης από τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι χρειάζεται κοντά του έναν γρήγορο παίκτη ως σέντερ φορ, δεν θέλει αργό παίκτη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags