Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τι θα αποφασίσει ο Παϊρόζ για την Παιανία - Ο ρόλος του Γιαννακόπουλου
| 2018-09-10 22:38:00

Απίθανος: «Μπουκάρει» ο Παϊρόζ, αυτό είναι το σχέδιό του - Πάει Παιανία με... Γιαννακόπουλο!

του Νίκου Στεργίου
Απίθανος: «Μπουκάρει» ο Παϊρόζ, αυτό είναι το σχέδιό του - Πάει Παιανία με... Γιαννακόπουλο!

Το πλάνο του Ταϊλανδού και τα λεφτά που θα ρίξει. Πού θα χτυπήσει...

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στην αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του, αφού η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ στον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ είναι προ των πυλών.

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας μαζί με τον Αβραάμ Γκραντ επισκέφθηκαν πριν λίγες μέρες το προπονητικό κέντρο του Τριφυλλιού στο Κορωπί, ενώ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι έχει ανοίξει κουβέντα για μετακόμιση των Πρασίνων σε έτερες προπονητικές εγκαταστάσεις. Άλλωστε, το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος θα απεμπλακεί από την ΠΑΕ, εάν δεν «στραβώσει» κάτι με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναπτυχθεί σενάρια που θέλουν τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην Παιανία, αν και η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη προοπτική φαντάζει μακρινή.

Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έχουν άλλες προτεραιότητες τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να «κλειδώσει» το deal με τον Πιεμπονγκσάντ ώστε η ΠΑΕ να αλλάξει χέρια και τυπικά. Από εκεί και πέρα, ζητούμενο είναι η οικονομική εξομάλυνση του συλλόγου και εν συνεχεία η προσπάθεια να αναιρεθεί η ποινή ευρωπαϊκού αποκλεισμού, που έχει επιβληθεί στην ομάδα.

Εάν όλα αυτά ξεπεραστούν, σειρά θα πάρει η συνεννόηση του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος παράλληλα τρέχει το πρότζεκτ «Athens Alive», που μπορεί να λύσει στο γηπεδικό θέμα για τον Παναθηναϊκό.

Αφού διευθετηθούν όλα τα παραπάνω, κάτι που δεν θα συμβεί πριν τις αρχές του 2019, μόνο τότε το προπονητικό κέντρο θα γίνει η προτεραιότητα των διοικούντων του συλλόγου. Παράλληλα, πρέπει να επισημάνουμε ότι ενδεχόμενη επιστροφή στην Παιανία θα έχει και το ανάλογο οικονομικό κόστος. Για την ακρίβεια, πληροφορίες αναφέρουν ότι για να γίνει ξανά λειτουργικό για τις ανάγκες της πρώτης ομάδας το εν λόγω προπονητικό κέντρο, απαιτείται μια επένδυση ύψους 500.000 ευρώ μίνιμουμ.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο Πιεμπογνκσάντ πάρει τα ηνία της ΠΑΕ και οι συζητήσεις με τον Γιαννακόπουλο στεφθούν με επιτυχία, δεν αποκλείεται ο Παναθαηναϊκός να επιστρέψει στα... παλιά, έχοντας ως έδρα το ΟΑΚΑ και προπονητικό κέντρο την Παιανία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags