ΠΑΟΚ - Ομάρ Ελ Καντουρί: Επίσημα πλέον σε μεταγραφική περίοδο, γνωστό πως από τα «φώτα» της, ελάχιστοι (για διάφορους λόγους), ξεφεύγουν. Ενας που καιρό τώρα αναμένονταν να είναι από τους πρωταγωνιστές της, ο Ομάρ Ελ Καντουρί, «συντηρείται» με διάφορους τρόπους σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής του στο καμπιονάτο.

Τελευταίος, ένα τιτίβισμα Ιταλού δημοσιογράφου που θέλει την Μπολόνια να ενδιαφέρεται για την αγορά του Μαροκινού μέσου. Αγνωστη η υπόσταση του εν λόγω ποσταρίσματος, άγνωστο πλέον και το στάτους του Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ. Μεσούσης του φθινοπώρου υπήρχαν διάφορες φήμες που τον ήθελαν χολωμένο επειδή δεν έβρισκε τον προσδοκώμενο χρόνο συμμετοχής στους Κυπελλούχους Ελλάδας και -επειδή και η σύζυγος του δεν απολάμβανε τη Θεσσαλονίκη- θα επιδίωκε ένα συναινετικό «διαζύγιο» τον Ιανουάριο.

Κάτι που σαν προοπτική δεν φαίνονταν να «χαλούσε» ιδιαίτερα τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αφού -κακά τα ψέματα- η προσφορά του Ελ Καντουρί σε σχέση με τις απολαβές  του (1,1 εκατ. ευρώ ετησίως) προφανώς είναι δυσανάλογη. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως από τότε, ελάχιστα είχαν προκύψει που να δικαιολογούν τη συγκεκριμένη φημολογία, μέχρι φυσικά το χτεσινό «τιτίβισμα».

Το μόνο σίγουρο είναι πως η οπτική του ΠΑΟΚ αναφορικά με τον Ελ Καντουρί δεν έχει αλλάξει. Δεν είναι ικανοποιημένοι οι επιτελείς του Δικεφάλου του Βορρά από την παρουσία του,  βάσει πάντα των -μεγάλων- απολαβών του. Και στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού που καιρό τώρα έχουμε επισημάνει στο sportdog είναι το βασικό ζητούμενο από εδώ και πέρα, δεν θα ήταν αντίθετοι ακόμη και σε  μια λύση της συνεργασίας τους με τον Αφρικανό μέσο, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο για 2,5 ακόμη χρόνια.

Το θέμα είναι πως αυτό ακριβώς το συμβόλαιο είναι απίθανο να μπορέσει να το βρει εκτός ΠΑΟΚ ο Ελ Καντουρί  Κοντά στα 3 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 2,5 χρόνια, κανείς δεν πρόκειται να προσφέρει στον Μαροκίνο, ο οποίος ακόμη και αν ισχύουν τα όσα κυκλοφορούσαν το φθινόπωρο αναφορικά με επιθυμία του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, δύσκολα θα το πάρει απόφαση αν δεν μπορέσει να βρει ένα ανάλογο συμβόλαιο, αφήνοντας τις πλουσιοπάροχες απολαβές του στην Τούμπα.