Facebook Pixel ΑΕΚ: Αποδίδει καρπούς η δουλειά του Καρντόσο
| 2019-07-20 22:49:00

Δεν πουλάει ούτε κουράζει! Καμία σχέση τώρα - Παίκτης κλειδί για την ΑΕΚ, να ξεχάσει Πόνσε-Αραούχο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δεν πουλάει ούτε κουράζει! Καμία σχέση τώρα - Παίκτης κλειδί για την ΑΕΚ, να ξεχάσει Πόνσε-Αραούχο

Η Ένωση θα παίξει άλλο ποδόσφαιρο φέτος.

ΑΕΚ: Αποδίδει καρπούς η δουλειά του Καρντόσο

Στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους η ΑΕΚ έδειξε πολύ θετικά δείγματα απέναντι σε μία ομάδα νεοφώτιστη και όχι τόσο καλά συνδεδεμένη μεν, ταχύτατη και πιεστική δε. Ο Βόλος έβαλε δύσκολα στην Ένωση που αρχικά αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες στο να περνάει μπαλιές προς την περιοχή της ομάδας της Μαγνησίας, σταδιακά όμως οι κιτρινόμαυροι ξεπέρασαν τα προβλήματα, βρήκαν τους διαδρόμους και επιβεβαίωσαν πως η δουλειά του Μιγκέλ Καρντόσο αποδίδει καρπούς.

Τί θέλει ο Πορτογάλος από τους ποδοσφαιριστές του; Να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους, να μην την πουλάνε. Η Ένωση είχε την κατοχή, κυκλοφόρησε τη μπάλα γρήγορα με passing game που δεν κουράζει το μάτι. Δεν έβλεπε ο τηλεθεατής λάθη στις μεταβιβάσεις. Ίσα ίσα έβλεπε κινήσεις στον κενό χώρο, γρήγορες εναλλαγές και ενέργειες που δείχνουν σημάδια, ότι αυτή η ομάδα θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο φέτος, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με το αμυντικογενές στυλ που έπαιξαν προπονητές του παρελθόντος. 

Η ΑΕΚ προσπαθεί να καταπιεί τον αντίπαλο της με την πίεση που ασκεί ψηλά στην περιοχή. Η μπάλα μοιράζεται με τόση ταχύτητα που αποσυντονίζει τους αντίπαλους αμυντικούς. Φάνηκε από το γκολ του Ζεράλδες στο 14', το οποίο προήλθε από πανέξυπνη κάθετη του οργανωτή Σιμάο, στον Μάνταλο, ο οποίος και έβγαλε τη μπαλιά για τον σκόρερ που όντας αφύλαχτος η μόνη δουλειά που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει τη μπάλα στην αφύλαχτη εστία.

Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι ο Νταβίντ Σιμάο θα είναι ο παίκτης κλειδί για την ΑΕΚ φέτος. Δεν είχε τέτοια μονάδα η Ένωση τα προηγούμενα χρόνια. Ο 29χρονος είναι αυτός που θα δώσει ρυθμό και με μία μπαλιά του μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Είναι ακριβής στην πάσα του. Τη δίνει στο σωστό χρόνο, στο σωστό μέρος με αποτέλεσμα να μην αφήνει περιθώριο στον συμπαίκτη του από το να την εκμεταλλευτεί στο 100%. Ζεράλδες και Παουλίνιο έχουν εξίσου θετική παρουσία. Χρειάζονται όμως και άλλο χρόνο για να τον φτάσουν σε επίπεδα απόδοσης.

Ενθαρρυντική είναι και η παρουσία του Βίκτωρα Κλωναρίδη, κάτι που είχε γραφτεί και σε προηγούμενη ανάλυση του Sportdog. Εκεί που φαινόταν λίγες οι πιθανότητες να μείνει στην ΑΕΚ ο Ελληνοβέλγος αρπάζει την ευκαιρία! Δείνει ορεξάτος, διανύει χιλιόμετρα, κάνει συνεχώς κινήσεις στον κενό χώρο και αποκτά την ψυχραιμία που του έλειπε. Φάνηκε ξεκάθαρα στο τετ α τετ που χρίστηκε σκόρερ στο δεύτερο ημίχρονο.

Και για να μην αδικούμε τις παλιές καραβάνες, ο Μάνταλος συνεχίζει να είναι σταθερή αξία σε αυτήν την ΑΕΚ, ο Χουλτ το τρεχαντήρι που δεν θα ξεμείνει ποτέ από δυνάμεις και ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο φαίνονται, ότι αυτή τη χρονιά θα είναι περισσότερο ανεβασμένοι. Αν επιμείνει περισσότερο στη δουλειά ο τελευταίος δεν αποκλείεται να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή που θα του ανοίξει άλλους ατραπούς στην καριέρα του.

Το κέντρο της άμυνας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Δίπλα στον Βράνιες ο Οικονόμου θα μπορέσει να αποκτήσει τη σταθερότητα που χρειάζεται. Αν μπορούσε να επηρεάσει τον Βόσνιο μεταβιβάζοντάς του τα επίπεδα ηρεμίας που τον διακρίνουν ως προσωπικότητα τότε μόνο κέρδος θα έχει η ΑΕΚ στα στόπερ. Γιατί και οι δύο αμυντικοί δεν στερούνται μαχητικότητας. Το μόνο που χρειάζονται είναι να μάθουν να αλληλοσυμπληρώνουν τα καλά τους στοιχεία.

Ενδιαφέρον πλέον παρουσιάζει το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν οι δύο νέες μεταγραφές. Βέρντε και Ολιβέιρα είναι οι παίκτες που ήρθαν για να ανεβάσουν επίπεδο την ΑΕΚ, βάσει της συνετής οικονομικής υπέρβασης που έγινε στον σχεδιασμό, προκειμένου να ντυθούν στα κιτρινόμαυρα. Ο Ναπολιτάνος είναι αυτός που έψαχνε χρόνια η Ένωση στα εξτρέμ και ο Πορτογάλος ο γκολτζής που θα κάνει τους οπαδούς να ξεχάσουν τον Πόνσε και τον πιο παλιό... Αραούχο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags