Παναθηναϊκός - Τσάβι Ρόκα: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε ο Γιώργος Λεωνίδου στον Ρόκα, σε δηλώσεις του στο sportdog.gr, καθώς γνωρίζει άριστα τον νέο τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ Λάρνακας, αναφέρθηκε στην παρουσία τού Ισπανού για τέσσερα χρόνια στην ομάδα της Λάρνακας, αλλά και στο πώς περιμένει να κινηθεί στο Τριφύλλι!

"Άλλαξε την ιστορία της ομάδας - Καλές επιλογές με λίγα λεφτά"



"Ο Ρόκα όταν ήρθε στην ΑΕΚ άλλαξε την ιστορία της ομάδας. Συνέχισε το έργο του Κρόιφ στον σύλλογο, που είχε καθιερώσει το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή. Ρίσκαρε λίγο με την επιλογή του Κρίστιανσεν στον πάγκο, αλλά τελικά του βγήκε. Ο Ρόκα δεν παρεμβαίνει στο έργο του προπονητή, δεν έχει εμπλοκή στον καταρτισμό του πλάνου. Ασχολείται και του αρέσει η ισπανική αγορά. Έχει δίκτυο και διασυνδέσεις στην Ισπανία και θεωρώ  μπορεί να αντέξει το βάρος του Παναθηναϊκού. Είναι ευκαιρία για να δείξει κι εκείνος ότι μπορεί να τα καταφέρει σε αυτό το επίπεδο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο έγκυρος ρεπόρτερ της ΑΕΚ Λάρνακας.

Με τι μπάτζετ δούλεψε στην ΑΕΚ;

"Δεν είχε το υψηλότερο μπάτζετ του πρωταθλήματος. Όταν ανέλαβε το 2014 είχε δουλέψει με πολύ χαμηλό μπάτζετ. Στη συνέχεια τα οικονομικά δεδομένα έγιναν καλύτερα, αλλά δεν ήταν ψηλό σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ήταν λίγο λίγο πιο κάτω από τους υπόλοιπους που διεκδικούσαν τον τίτλο. Ήταν κοντά στα 3-4 εκατ. ευρώ το μπάτζετ της ομάδας προς το τέλος της θητείας του. Έχει την ευχέρεια να δουλέψει με μπάτζετ που δεν είναι μεγάλα και, παρόλα αυτά, να κάνει καλές επιλογές".

"Θα τους πουλήσει σε καλή τιμή"

Πώς είχε κινηθεί στα μεταγραφικά της ομάδας;

"Είχε φέρει τον Λαρένα, έναν παίκτη που συνέδεσε το όνομά τους με την ΑΕΚ. Έφερε τον Ιβάν Τρισκόφσκι, μεγάλη μεταγραφή και επιτυχία που τον έπεισε να έρθει. Είχε τον τρόπο να πείθει τους παίκτες, είχε φέρει τον Χουάν Ορτίθ που ήταν εξαιρετικός. Ήταν σε κάπως προχωρημένο στάδιο ηλικίας οι παίκτες που έφερε, αλλά έκανε σωστές επιλογές και βγήκαν γιατί έκαναν τη διαφορά. Οι μεταγραφές του απέδωσαν, δεν του άρεσε το ράβε ξήλωνε και δεν γινόντουσαν πολλές μετακινήσεις. Από πωλήσεις δεν θυμάμαι κάποια τρανταχτή, με πολλά λεφτά δηλαδή. Ίσως να ξεχώρισε η μετακίνηση του Τόνιο στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Αλλά θεωρώ ότι στον Παναθηναϊκό  θα μπορέσει να τα καταφέρει, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει νεαρούς παίκτες, που θα καταφέρει να πουλήσει σε καλή τιμή".

Γιώργο, ποιος ήταν ο λόγος που είχε αποχωρήσει ο Ρόκα από την ΑΕΚ;

"Είχε φύγει γιατί είχε κλείσει ο κύκλος του. Μεγάλος στόχος του ήταν το πρωτάθλημα, που όμως δεν είχε έρθει. Είχε έρθει, όμως, το Κύπελλο που ήταν κι αυτό σημαντικό. Θεώρησε ότι είχε κλείσει ο κύκλος του, ήταν φιλικό διαζύγιο, έρχεται και βλέπει φίλους. θεώρησε ότι είχε κλείσει ο κύκλος του. Δεν υπήρχε θέμα αν είχε ικανοποιήσει ή όχι με την παρουσία του. Εντάξει, προφανώς είχε κάνει και λάθη, αλλά ήταν περισσότερα τα καλά που υπήρχαν".
"Δεν θα παρέμβει στον Δώνη"

Πιστεύεις ότι θα ταιριάξει στον Παναθηναϊκό; Γνωρίζεις πολύ καλά τον Δώνη από τη θητεία του στην Κύπρο, θεωρείς ότι μπορούν να συνυπάρξουν;

"Είναι και οι δύο επαγγελματίες, θα ταιριάξουν καλά. Ο Ρόκα είναι τεχνικός διευθυντής που δεν παρεμβαίνει στο έργο του προπονητή. Θεωρώ ότι στον Παναθηναϊκό θα κάνει και πολύ καλές μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο brand name. Αν υπάρξει υπομονή από τη διοίκηση, θα αφήσει παρακαταθήκη στην ομάδα".

Τέλος, θέλω να μου πεις αν θεωρείς ότι θα κινηθεί για να πάρει στον Παναθηναϊκό παίκτη από την ΑΕΚ ή ευρύτερα από την κυπριακή αγορά αγορά;

"Για τον Γιάννου έχει γραφτεί ήδη, αλλά δε νομίζω ότι θα στραφεί σε λύσεις προς ΑΕΚ μεριά. Ο Τρισκόφσκι είναι πολύ ποιοτικός παίκτης επίσης, αλλά θεωρώ ότι ο Ρόκα θα κοιτάξει άλλες αγορές και όχι την κυπριακή. Θεωρώ ότι θα στραφεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τους παίκτες του, προσπαθεί να αφήσει τους συναισθηματισμούς στην άκρη και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Έκανε την ΑΕΚ οικογένεια. Θεωρώ ότι με την πειθαρχία του Δώνη και τον επαγγελματισμό του Ρόκα θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Αλλά χρειάζεται χρόνο, γιατί έρχεται σε μια στιγμή που δεν έχει φτιάξει εκείνος το ρόστερ. Αν όχι από τον Γενάρη, σίγουρα από το ερχόμενο καλοκαίρι θα κάνει τη διαφορά. Αν και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει πολύ καλά από τώρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήρθε... αγριεμένος ο Ρόκα - Αυτόν "τελειώνει" από τον ΠΑΟ - Κορυφαίο όνομα - "Γλεντάει" Νταμπίζα!