Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Στριμωγμένος" ο Δώνης - Μόνο νίκες γιατί αλλιώς...
| 2019-12-03 14:03:00

"Στριμωγμένος" ο Δώνης στον ΠΑΟ - Το "μαρτύρησε" δημόσια - Μόνο νίκες γιατί αλλιώς...

του Νίκου Στεργίου
"Στριμωγμένος" ο Δώνης στον ΠΑΟ - Το "μαρτύρησε" δημόσια - Μόνο νίκες γιατί αλλιώς...

"Μιλούν" τα αποτελέσματα. Γιατί είναι στην τσίτα; Λέτε;

Παναθηναϊκός: Ο Γιώργος Δώνης, σε ομιλία του προς του παίκτες, τόνισε πως αυτό που θα πρέπει να κρατήσουν είναι η νίκη. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του, αμέσως μετά το κυριακάτικο ματς, με τις οποίες επισήμανε ότι αυτές οι "νίκες χτίζουν νοοτροπία". Ξεκάθαρα, ο Έλληνας τεχνικός είναι σε ένα σημείο που αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο πέραν του αποτελέσματος. Κι αυτό προφανώς μαρτυράει πίεση.

Το "τριφύλλι" έχει κάνει τέσσερις νίκες φέτος. Οι τρεις, έχουν έρθει με 1-0 (και η τέταρτη επική μεν, πλην όμως συμπτωματική αν δει κανείς το σύνολο,  επικράτηση κόντρα στην ΑΕΚ). Εχει δηλαδή μόλις μια νίκη περισσότερη από Λαμία, Αστέρα και Πανιώνιο (αφήνουμε στην άκρη τον Παναιτωλικό που δεν έχει καμία). Εχει πετύχει 12 γκολ. Τρίτη χειρότερη δηλαδή επίθεση του πρωταθλήματος, καλύτερη μόνο του ουραγού Παναιτωλικού (8 γκολ) και της Λαμίας.

Από αυτά τα 12 γκολ, τα τέσσερα έχουν σημειωθεί με πέναλτι, χαρίζοντας τις δύο ισοπαλίες κόντρα σε Λαμία και Ολυμπιακό και τη νίκη επί του Αστέρα. Κοινώς, πέντε βαθμούς. Τι καταδεικνύεται από όλα αυτά;

Πως ο Παναθηναϊκός σταθερά και φέτος δεν παίζει καλά. Η εικόνα του με τον Αστέρα δεν είναι η εξαίρεση, όπως υπονόησε ο Γιώργος Δώνης, αλλά ο κανόνας. Και κακά τα ψέματα, το γεγονός ότι οι Πράσινοι βρίσκονται, ακόμη και έτσι, στο όριο της εξάδας και σε απόσταση βολής ακόμη και από την 3η θέση, μάλλον κολακευτικό είναι για την εικόνα τους.

Το σίγουρο είναι πως πλέον αυτή η κατάσταση δεν περνάει απαρατήρητη στα διοικητικά κλιμάκια. Και σίγουρα δεν αρκούν τα αποτελέσματα για να μακιγιάρουν τις (πολλές ομολογουμένως) ατέλειες. Και προφανέστερα, ο προπονητής το γνωρίζει. Γι’ αυτό και πλέον έχει στραφεί αποκλειστικά στην αναζήτηση, πάση θυσία, του αποτελέσματος, θέτοντας όμως και στον εαυτό του έναν περιορισμό που μπορεί να αποδειχθεί επιζήμιος σε περίπτωση που αυτά δεν έρχονται…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags