ΠΑΟΚ - Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Κουβέντα γίνεται μήνες τώρα. Ουσία και τρόπος δεν φαίνεται. Αμφότερα τα επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Αφενός τονίζοντας πως γνωρίζει το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας, χαρακτηρίζοντας το ως σοβαρό και αφετέρου ξεκαθαρίζοντας πως λόγω των οικονομικών δεδομένων, η πιθανότητα επιστροφής του στη Τούμπα είναι πολύ δύσκολη, όπως τη χαρακτήρισε.

Το δεδομένο κατ’ αρχάς είναι πως ο Σέρβος ψάχνεται να φύγει από την Αλ Ιτιχάντ. Και τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενε (τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο ζωής) και καθυστερήσεις στις πληρωμές βιώνει. Φαίνεται λοιπόν πως εξασφάλισε και αυτός το ok του σαουδαραβικού συλλόγου να αναζητήσει ομάδα, η οποία είτε θα τον αγοράσει είτε θα τον αποκτήσει δανεικό.

Η Μπεσίκτας ενδιαφέρεται σοβαρά για το δεύτερο. Δεν έχει τη δυνατότητα να τον αγοράσει από την Αλ Ιτιχάντ, η οποία δαπάνησε 10 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει πριν έναν χρόνο, έχει όμως τη δυνατότητα να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του τεράστιου συμβολαίου του Σέρβου (5,2 εκατ. ευρώ ετησίως).

Κάτι που συνιστά τη βασικότερη δυσκολία για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει να κάνει με διάθεση υπέρβασης ή όχι. Εχει να κάνει με νούμερα. Ακόμη και στην -προφανώς απίθανη- περίπτωση που η Αλ Ιτιχάντ τον… χάριζε στο Δικέφαλο, χωρίς να αξιώσει ούτε ευρώ είτε ως πώληση ούτε ως "ενοίκιο" σε πιθανό δανεισμό, οι πρωταθλητές δεν θα  μπορούσαν και πάλι να δικαιολογήσουν τη δαπάνη για το συμβόλαιο του!

Εκτός αν περιμένει κανείς πως η Αλ Ιτιχάντ, θα τον δώσει πίσω στην ομάδα από την οποία τον απέκτησε, χωρίς να ζητήσει χρήματα και θα καλύψει πάνω από 4 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του! Γιατί λιγότερα, απλώς, είναι απαγορευτικό ακόμη και για σκέψη από τον Δικέφαλο. Ή, από την άλλη, αν περιμένει κανείς πως ο Πρίγιοβιτς,  ανεξαρτήτως της επιθυμίας του να φύγει πλέον (τρέχοντας…) από την Τζέντα, θα αφήσει εγγυημένα +15 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα, λαμβάνοντας πολύ, μα πολύ λιγότερα χρήματα.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν γιατί ο "Πρίγιο" αποτύπωσε στις δηλώσεις του αυτό που είναι γνωστό εδώ και καιρό και στον ΠΑΟΚ και σε όσους συντήρησαν (και συντηρούν) την επαφή των δύο πλευρών. Πως δηλαδή δεν υπάρχει ρεαλιστικός τρόπος για να επιστρέψει ο Σέρβος τον Ιανουάριο. Και ξαναλέμε, δεν έχει να κάνει με καμία διάθεση οικονομικής υπέρβασης εκ μέρους του Σαββίδη. Αυτή και να υπάρχει δεν δικαιολογείται λογιστικά και μια νέα, τέτοιου μεγέθους κίνηση, δεδομένα πλέον, θα προκαλέσει μεγάλη τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ λόγω του Financial Fair Play.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιτέλους: Λύθηκε το... μυστήριο με Βιεϊρίνια και Ολυμπιακό!