Ολυμπιακός - Νίκολα Τσούμιτς: Μία κίνηση για το μέλλον πραγματοποίησε οι Ερυθρόλευκοι. Η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσούμιτς, προλαβαίνοντας Ερυθρό Αστέρα και Σεν Γκάλεν, οι οποίες τον είχαν στο στόχαστρο. 

Η μεταγραφή που κόστισε μισό εκατομμύριο ευρώ τα οφέλη όμως που μπορούν να προκύψουν είναι τεράστια, δεδομένης της μεταπωλητικής αξίας που αποκτούν οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν προϊόντα του σερβικού ποδοσφαίρου.

Δεδομένα θα έχετε πληροφορηθεί αρκετά πράγματα για τον 21χρονο εξτρέμ, τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν από την Ραντνίσκι Νις, όπου ο νεαρός άσος θα παραμείνει ως το καλοκαίρι ως δανεικός προκειμένου να... ψηθεί. 

Εξάλλου οι σχέσεις του Ολυμπιακού με τη σερβική ομάδα είναι άριστες, αφού μην ξεχνάμε είχε προηγηθεί η μετακίνηση του Ραντζέλοβιτς, η περίπτωση του οποίου αποτελεί τον πρώτο κρίκο στην αλυσίδα που έχει αρχίσει να κομψοτεχνεί η ομάδα του Πειραιά με τον συγκεκριμένο σύλλογο και τη σερβική αγορά γενικότερα (σ.σ.γιατί στο κάδρο υπάρχει και η μεταγραφή του Νίκολιτς από την Παρτιζάν).

Η ποδοσφαιρική εκκίνηση του Τσουμιτς έγινε στη Σλόμποντα Ούζιτσε, στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας, όπου αγωνίστηκε για δυο σεζόν (2014-15, 2015-16) μετρώντας 13 συμμετοχές. Αυτές τον οδήγησαν στην πρώτη μεταγραφή της καριέρας του. 

Στη Μέταλατς Γκόρνι έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο της σεζόν 2018-19. Σκόραρε 10 τέρματα σε 64 εμφανίσεις και στη συνέχεια μετέβη στη Ραντνίσκι Νις, όπου εξελίχθηκε ραγδαία! Φαίνεται και από τα στατιστικά του. Σε 24 συμμετοχές σημείωσε τα μισά τέρματα που αυτά που είχε πετύχει σε σχεδόν τριπλάσιες εμφανίσεις.

Στη Σερβία λένε τα καλύτερα λόγια για τον φέρελπι άσο, ο οποίος μπορεί να καλύψει και τις δύο πτέρυγες, αγωνίζεται και ως επιτελικός μέσος, έχει όμως καθιερωθεί στη δεξιά πλευρά.

Πίσω από το προφίλ του Τσούμιτς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν περισσότερο το ταλέντο, τον χαρακτήρα και κατ' επέκταση την ποδοσφαιρική του αξία. «Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της FK Radnicki Nis που υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα, ενώ ήταν τραυματισμένος! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», σημειώνει ο Ντάρκο Στογιάνοβιτς στο sportdog και συμπληρώνει:

«Αυτό δείχνει πως πολύ το sport management της Radnicki πίστεψε στο ταλέντο του. Του πήρε λίγο χρόνο για να επιστρέψει από τον τραυματισμό του, αλλά μετά εκτοξεύτηκε! Ήταν την περίοδο που ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Έτσι πήρε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Οπότε μπορώ να πω, ότι ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαία δουλειά που τον απέκτησε».

Ποια είναι τα στοιχεία που διακρίνουν τον Τσούμιτς; «Είναι γρήγορος, πολύ καλός με τη μπάλα! Διαθέτει εξαιρετική τεχνική», απαντά ο Σέρβος δημοσιογράφος και στη συνέχεια αναφέρεται στον χαρακτήρα του:

«Είναι πολύ καλό παιδί. Έχει πολύ καλούς τρόπους και είναι εντελώς αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Δεν παρεκκλίνει. Ο άνθρωπος είναι πολύ ήσυχος εκτός γηπέδου. Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά ούτε έχει απασχολήσει για τη νυχτερινή ζωή του».

Υπάρχει ένα κομμάτι του χαρακτήρα του Τσούμιτς, το οποίο θα φτιάξει ακόμα περισσότερο τους οπαδούς του Ολυμπιακού και δείχνει πόσο δυνατή προσωπικότητα διαθέτει. Ο παίκτης των Πειραιωτών πρόσφατα έχασε τον αδελφό του, ο οποίος έφυγε από καρκίνο.

Πόσο τον επηρέασε η απώλειά του; «Δεν έδειξε να τον επηρεάζει ποδοσφαιρικά. Μάλιστα σκόραρε και μερικά γκολ μετά από αυτό το τραγικό γεγονός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tέλος! Αδιανόητη απόφαση στο λιμάνι - Φεύγει διεθνής παικταράς - Ρε Μαρτίνς, το σκέφτηκες καλά;