Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την άνετη νίκη του στην έδρα του ΟΦΗ με 3-0.

Μπορεί ο Αμπέλ Φερέιρα να έκανε rotation, ωστόσο δεν έβγαλε από την ενδεκάδα τον κορυφαίο παίκτη του τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για τον Γιόσιπ Μίσιτς, ο οποίος έκανε ακόμα μια εκπληκτική εμφάνιση, σερβίροντας τρεις ασίστ!

Η διαφορά για τον Κροάτη ήταν πως ο Φερέιρα τον δοκίμασε σε διαφορετική θέση από ό,τι συνήθως, δίνοντάς του ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Άκπομ.

Πώς ανταποκρίθηκε ο Μίσιτς; Πολύ απλά… ζωγράφισε, κάνοντας τρομερά πράγματα στην αναμέτρηση. Όντας απελευθερωμένος σε σχέση με τα περισσότερα ματς, στα οποία παίζει τον ρόλο του «οκταριού», ο Κροάτης ήταν παντού στο γήπεδο και είχε τρομερό οίστρο.

Δεν είναι τυχαίο που οι δύο πρώτες του ασίστ του 25χρονος άσου έγιναν από διαφορετική πλευρά. Στο 24’ ο Μίσιτς βρέθηκε στα αριστερά και βρήκε τον Λημνιό εντός περιοχής, ενώ στο 32’ συνέβη το ίδιο με αποδέκτη τον Μπίσεσβαρ, μόνο που αυτή τη φορά ο Κροάτης γύρισε την μπάλα από θέση… δεξιού εξτρέμ.

Το τρικ του Φερέιρα δούλεψε στην εντέλεια, καθώς προσέφερε και μεγαλύτερη αμυντική ασφάλεια στον ΠΑΟΚ με την παρουσία του Άντερσον Εσίτι στο χώρο του κέντρου δίπλα στον Μαουρίσιο. Παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα αμφότερων των παικτών, η αλήθεια είναι πως ούτε ο Μίσιτς ούτε ο Μαουρίσιο μπορούν να παίξουν αποτελεσματικά ως «εξάρια», γεγονός που καθιστά τον Δικέφαλο ευάλωτο στον άξονα όταν αγωνίζονται μαζί ως δίδυμο. Κάτι που έχει φανεί φέτος, ιδίως στα ντέρμπι και με αποκορύφωμα την «τεσσάρα» από τον Άρη το περασμένο Σάββατο.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο αμυντικογενής Εσίτι «έδεσε» το κέντρο απελευθερώνοντας τον Μαουρίσιο και ταυτόχρονα ο Μίσιτς βρήκε την ευκαιρία να βγάλει στο έπακρο τις επιθετικές του αρετές ως «δεκάρι».

Η νέα μεγαλειώδης εμφάνιση του Κροάτη αναμένεται να ανοίξει ξανά την κουβέντα για το τι μέλλει γενέσθαι με τον παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ο Δικέφαλος θέλει να τον κάνει δικό του, με τη ρήτρα αγοράς να ανέρχεται κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση να είναι αποφασισμένη να πετύχει το… κόλπο γκρόσο είτε άμεσα είτε το καλοκαίρι, μιας και ο Μίσιτς είναι ο πλέον απαραίτητος παίκτης για τον ΠΑΟΚ και «κουμπώνει» άψογα στις απαιτήσεις του Φερέιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση Φερέιρα που θα "τρελάνει" την Τούμπα – Αυτόν πετάει εκτός, "κλείδωσε" θέση βασικού ο...

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr