Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης: Βαθμολογική σημασία το χτεσινό φινάλε της κανονικής περιόδου για τον Παναθηναϊκό, προφανώς και δεν είχε. Από την στιγμή που εξασφαλίστηκε η παρουσία των «πράσινων» στα play-off είχε διευκρινιστεί πως οι δύο τελευταίες αγωνιστικές θα ήταν… διδακτικού και προπαρασκευαστικού χαρακτήρα. Και έτσι εξάγονται τα όποια συμπεράσματα από την αναμέτρηση με τον Βόλο.

Δύο πιτσιρικάδες πήραν το βάπτισμα του πυρός. Ο Ξενόπουλος στο τέρμα και ο Ζαγαρίτης στα αριστερά της αμυντικής τετράδας. Θετικό το πρόσημο της παρουσίας τους, περισσότερο πάντως προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο Δώνης δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής (παρότι το  ματς είχε τελειώσει από το 60’) ούτε στον Αποστολάκη, ούτε – περισσότερο – στους άλλους δύο προερχόμενους από τις ακαδημίες της ομάδας που βρίσκονταν στην αποστολή, τον Αλεξανδρόπουλο και τον Βαγιαννίδη (ειδικά από την στιγμή που ως τελευταία αλλαγή χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο τέταρτο ο Μπεκ). 

Η παρουσία του Μακέντα, πληθωρική. Ο Ιταλός βαδίζει ολοταχώς για την κατάρριψη της καλύτερης επίδοσης σκοραρίσματος της καριέρας του, ήδη ξεπέρασε την περυσινή του με τους «πράσινους» και συνεχώς υπενθυμίζει πως πέραν του ότι αποτελεί σημείο αναφοράς στην επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού, το πόσο «πιεστικό» θα γίνει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του αφού από το καλοκαίρι μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του τρέχοντος του με το «τριφύλλι».

Τρίτον, η παρουσία του Μπουζούκη. Παίζοντας σε φυσικό ρόλο και θέση,  ο «Μπούζου» έκανε πιθανώς το καλύτερο του παιχνίδι στο 2020, έδωσε την ασίστ που άνοιξε το σκορ, ενώ από δική του εκτέλεση κόρνερ έγινε το 2-0. Το χρειάζονταν αυτό το παιχνίδι και την εμφάνιση ο Ελληνας χαφ, υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά το που ο ίδιος είναι αποδοτικότερος και προφανώς του αρέσει να αγωνίζεται. Κάτι πάντα χρήσιμο και απαραίτητο να επισημανθεί, με τις πολλές, τις πάρα πολλές δυσκολίες που υπάρχουν στην μετατροπή του δανεισμού του Ζαχίντ σε αγορά.

Και τελευταίο, αυτό που είχε φανεί από την περασμένη εβδομάδα κιόλας. Η ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ του κόουτς Δώνη και της διοίκησης, η αβεβαιότητα αναφορικά ακόμη και με την άμεση παραμονή του «τρένου» στον πάγκο της ομάδας, φαίνεται πως δεν έχει επηρεάσει την ομάδα, η οποία μετά την 8η αγωνιστική, έχει ηττηθεί μόνο σε «Καραϊσκάκη» και από την ΑΕΚ (στο εκτός έδρας παιχνίδι), κάνοντας πορεία… πρωταθλητισμού σε αυτό το διάστημα.

Μένει να δούμε αν η φημολογία των περασμένων ημερών που ήθελε να προγραμματίζεται ραντεβού μεταξύ Αλαφούζου και Δώνη για να μπουν τα θέματα που έθιξε ο Ελληνας τεχνικός στο τραπέζι, θα πραγματοποιηθεί και πως η κατάληξη του συγκεκριμένου ραντεβού (αν και εφόσον πραγματοποιηθεί) επηρεάσει την εικόνα των «πράσινων» στα play-off.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο! "Τελειώνει" βασικό Έλληνα ο Ρόκα - "Καψώνι" στον Δώνη - ΟΚ από Αλαφούζο!