Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ένας απίστευτος Βαμβακούλας για Μαρινάκη
| 2020-06-18 15:36:00

Απίστευτος Βαμβακούλας για Μαρινάκη - "Αυτά θα κάνει στον Ολυμπιακό" - "Δύσκολο με ΠΑΟ..."

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίστευτος Βαμβακούλας για Μαρινάκη - "Αυτά θα κάνει στον Ολυμπιακό" - "Δύσκολο με ΠΑΟ..."

Δέκα χρόνια παρουσίας στην ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός συμπλήρωσε στις 18 Ιουνίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. "Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε", ήταν το μήνυμα των Πειραιωτών για αυτήν την πορεία.

Με τα καλύτερα λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη μίλησε στο sportdog ο Νίκoς Βαμβακούλας

"Όταν μπήκε στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό πριν 10 χρόνια κανείς δεν πίστευε ότι η ομάδα θα είναι αυτή που είναι τώρα. Το είχε δηλώσει όμως, ότι θα κάνει μεγάλο τον Ολυμπιακό. Πήρε πρωταθλήματα και παίκτες μεγάλης αξίας. Στην Ευρώπη κάνει πορείες. Τις άλλες ελληνικές ομάδες δεν τις βλέπουμε. Έχει κάνει και θα κάνει και άλλα πολλά πράγματα. Γιατί θα μείνει πολλά χρόνια ακόμα. Έχει τόσο μεγάλη αγάπη που αισθάνεται τον Ολυμπιακό σαν παιδί του", είναι το πρώτο σχόλιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τον ηγέτη του Ολυμπιακού. "Η πρώτη και η δεύτερη χρονιά του ήταν οι πιο δύσκολες. Ότι έβγαλε τον Ολυμπιακό από τον κίνδυνο ήταν μεγάλη επιτυχία. Γιατί φεύγοντας ο Κόκκαλης είχε αφήσει... ρημαδιό. Έφυγαν όλοι οι παίκτες. Αποκλείστηκε ο Oλυμπιακός από την Ευρώπη. Αυτές ήταν ζόρικες καταστάσεις για τον σύλλογο. Ο Μαρινάκης λοιπόν ξεκίνησε από το μηδέν και τώρα μιλά όλη η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες που παίρνει. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει ο Μαρινάκης", σημειώνει.

Ο Νίκoς Βαμβακούλας κλήθηκε να σχολιάσει τα μεταγραφικά θέματα και τα "καυτά" ζητήματα των Σα, Ομάρ που συγκεντρώνουν πιθανότητες να αποχωρήσουν.

"Όποιον θέλει να κρατήσει ο Μαρινάκης, θα τον κρατήσει. Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Όποιος δεν θέλει, ας ανοίξει την πόρτα να φύγει. Έχετε την εντύπωση, ότι εδώ και τόσους μήνες δεν έχει κάνει το κουμάντο του; Έχει μιλήσει με παίκτες. Μην ξεχνάτε ότι ο Oλυμπιακός έχει 2-3 παίκτες για κάθε θέση. Αύριο μεθαύριο αν πωληθεί ο Τσιμίκας ο Oλυμπιακός θα βρει παίκτη να τον αντικαταστήσει. Ο Μαρινάκης έχει ένα καλό. Όπως το φρονίμων τα παιδιά έτσι και αυτός πριν πεινάσει μαγειρεύει. Δεν παίρνει μόνο πρωταθλήματα. Ξέρει το ποδόσφαιρο. Αυτός έχει μεγαλώσει μέσα στα αποδυτήρια. Δεν μπορεί να τον γελάσει κανείς. Ερχόταν μικρός στον Ολυμπιακό με τον πατέρα του, τον Μιλτιάδη. Εκείνος με έφερε στον Ολυμπιακό".

Πόσο σημαντικό είναι για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ότι είχε από τόσο μικρή ηλικία επαφή με την ομάδα; "Ο Βαγγέλης τη ζούσε από μικρός την ομάδα. Ύστερα σπούδασε στην Αγγλία. Έβλεπε τόσα παιχνίδια που απέκτησε άλλη ποδοσφαιρική παιδεία. Είναι προχωρημένος. Δεν μπορεί να τον ξεγελάσει κανείς. Έχει μάτι. Είδατε τώρα με τον Μαρτίνς. Όποιος δουλεύει τον ανταμείβει. Με τον Μαρτίνς ο Μαρινάκης είδε πίσω από το βουνό. Αν άκουγε τον κόσμο στις αποτυχίες τώρα ο Oλυμπιακός θα μπορούσε να είχε ταλαιπωρία, όπως με άλλους προπονητές. Έχει φτιάξει μια ομάδα που αν απουσιάζει κάποιος παίκτης δεν φαίνεται η έλλειψη. Είναι μεγάλη η δουλειά που έχει κάνει. Έβγαλε παίκτες και τώρα έχουν ζήτηση. Ο Oλυμπιακός έχει γίνει καλή αγορά. Πήρε τον Σεμέντο και έχει τώρα 3-4 προσφορές. Το ίδιο και ο Σα. Η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έβγαλε στη βιτρίνα τους παίκτες. Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Υπολογίζουν τον Ολυμπιακό στο εξωτερικό", υποστηρίζει.

Στο τέλος μίλησε για το ντέρμπι με Παναθηναϊκό. "Δεν έχει σημασία αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις μεταγραφές που έχει ο Oλυμπιακός. Αυτά τα ματς είναι ξεχωριστά. Είναι για το γόητρο. Δεν παίζουμε μόνο για τη βαθμολογία. Παίζουμε για τον κόσμο, τον πρόεδρο τον εαυτό σου. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι από τη στιγμή που δεν θα έχει κόσμο. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Έχει βάθος σε ρόστερ ο Oλυμπιακός", καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 χρόνια Μαρινάκης: 5 σκηνικά του πιο ΜΑΓΚΑ προέδρου στον κόσμο!!!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags