Παναθηναϊκός: Θα «ξεμείνει» λίαν συντόμως από επιλογές στα δύο άκρα της άμυνάς του, δεδομένου ότι επίκεινται οι αποχωρήσεις των Ματίας Γιόχανσον, Γιώργου Βαγιαννίδη, Εμάνουελ Ινσούα (ενώ έχει ήδη αποχαιρετίσει ο Αποστολάκης) πριν καν ολοκληρωθεί η σειρά των πλέι-οφ, όμως το βασικό ζητούμενο για τον Τσάβι Ρόκα είναι να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. 

Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» έχει «τσεκάρει» πολλές περιπτώσεις δεξιών κι αριστερών μπακ και σ’ αυτή τη φάση έχει ρίξει το βάρος σε λίγο πιο μικρές ηλικίες, μελετώντας παίκτες που έχουν πάρει σωστές ποδοσφαιρικές βάσεις και θα μπορούσαν να αποτελέσουν «κεφάλαιο» για το «τριφύλλι» με μεταπωλητική αξία στο μέλλον, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Κώστα Γουλή στο ΑΠΕ. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, έχει «σταχυολογήσει» το τελευταίο διάστημα (μεταξύ άλλων) τέσσερις περιπτώσεις πλάγιων αμυντικών από την πατρίδα του. Ο λόγος για τους Ντάνιελ Καμπρέρα (Μπαρτσελόνα Β’), Αϊτόρ Μπουνιουέλ (Σανταντέρ), Σέρχιο Ακιέμε (Μπαρτσελόνα Β’) και Γκιγιέμ Χάιμε (Μπαρτσελόνα Β’). Αναλυτικά τα δεδομένα σε κάθε περίπτωση είναι τα εξής: 

-Ντάνιελ Μορέρ Καμπρέρα: Το όνομά του είναι ψηλά στη λίστα με τους υποψήφιους δεξιούς μπακ, θέση στην οποία ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί στο μεταγραφικό «παζάρι» για να αποκτήσει δύο παίκτες. Ο Καμπρέρα γεννήθηκε στην Ισπανία, αλλά έχει καταγωγή από την Κολομβία. Είναι 22 ετών, όχι πολύ ψηλός (1,66 μ. ύψος), αλλά εξαιρετικά γρήγορος και αθλητικός. Είναι παίκτης που προέρχεται απ’ την περίφημη Ακαδημία της LaMasia και την εφετινή σεζόν κατέγραψε 21 συμμετοχές, με 2 γκολ και 3 ασίστ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα Β’. Μένει ελεύθερος και δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

-Αϊτόρ Μπουνιουέλ: Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Οσασούνα, πέρασε από τη Βαλένθια Β’ και την τελευταία διετία αγωνίζεται στη Σανταντέρ, με την οποία έχει παίξει σε 67 επίσημα ματς, με απολογισμό 3 γκολ και 7 ασίστ. Ο 22χρονος δεξιός μπακ «μέτρησε» φέτος 26 αγώνες στη LaLiga2 και με την ολοκλήρωση της σεζόν στην Ισπανία, θα μείνει ελεύθερος από τη Σανταντέρ. Παρακολουθείται επίσης πολύ στενά από τον Ρόκα.

-Γκιγιέμ Χάιμε: «Παιδί» της Ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, στην οποία εντάχθηκε από πολύ μικρός.. Ο 21χρονος δεξιός μπακ, Χάιμε (με ύψος 1,77 μ.) κατέγραψε φέτος 22 ματς (1 γκολ, 2 ασίστ) με τη Β’ ομάδα των Καταλανών. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, αν και η «Μπάρτσα» έχει οψιόν για +2 χρόνια, την οποία, όμως, δεν είναι βέβαιο πως θα ενεργοποιήσει.

-Σέρχιο Ακιέμε: Τον περασμένο Σεπτέμβρη η Μπαρτσελόνα τον  αγόρασε από τη Ράγιο Βαγιεκάνο αντί 300.000 Ευρώ. Ο 22χρονος αριστερός μπακ από την Ισημερινή Γουϊνέα, έπαιξε μόνο στη Μπαρτσελόνα Β’ μετρώντας φέτος 24 επίσημα ματς, με 5 ασίστ. Δεν είναι ελεύθερος και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021, όμως οι ανακατατάξεις που θα γίνουν στο ρόστερ της Β’ ομάδας των «μπλαουγκράνα» δεν αποκλείεται να τον οδηγήσουν στην «ελευθερία» του.