ΠΑΟΚ: No news, good news. To αγγλοσαξονικό γνωμικό, απόλυτα παραστατικό της (εκάστοτε) ειδησεογραφικής πραγματικότητας. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, ισχύει απόλυτα. Ο «δικέφαλος» προσφέρει νέα στην καθημερινότητα, σπανιότατα όμως αυτά είναι θετικά. Κακή, παρατεταμένα, η εποχή και το timing για τους απερχόμενους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι «ψάχνονται» σε όλα τα επίπεδα, ταλανίζονται αρκετά και ψάχνουν κάτι, οτιδήποτε προκειμένου να πιαστούν για να συνεχίσουν τη σεζόν, να τελειώσουν την χρόνια κερδίζοντας τουλάχιστον τη 2η θέση, που μόνο αμελητέα δεν είναι, αφού όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα αναφορικά με τις ευρωπαϊκές συμμετοχές της επόμενης σεζόν, με ένα παιχνίδι στα προκριματικά και μια πρόκριση, εξασφαλίζεται συμμετοχή σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη ως τώρα στα play off, το περασμένο Σάββατο, ασθμαίνοντας κόντρα στον ΟΦΗ. Ακόμη και έτσι όμως κρατάει τη 2η θέση. Την Κυριακή, κοντράρεται στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Αρη, στο ντέρμπι των αποκλεισμένων από τον τελικό του Κυπέλλου. Οι απουσίες του, ήδη, πολλές. Γνωστές και αμετάκλητες αυτές των Μίσιτς, Αουγκούστο, Κρέσπο, (πιθανότατα λόγω ανετοιμότητας) και Ζαμπά, του τιμωρημένου Καντουρί, ενώ δύσκολο μοιάζει να προλάβουν αφού δεν έχον προπονηθεί εδώ και 10 μέρες οι Βιεϊρίνια, Πέλκας.

Το θέμα είναι πως η κατάσταση παραμένει ανοιχτή και για τον Μαουρίσιο. Το συμβόλαιο του Βραζιλάνου βλέπετε, όπως και του Βιεϊρίνια, ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και μέχρι και χτες το βράδυ, κανείς από τη διοίκηση του Δικεφάλου δεν είχε κάνει καμία συζήτηση μαζί του, όχι για την επέκταση του συνολικά (που εξακολουθεί να είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση), αλλά έστω για να επεκταθεί ως το τέλος της σεζόν, κάτι που θα έδινε πολύτιμες λύσεις στον Φερέιρα, ο οποίος αν δεν παίξει ο Βραζιλιάνος την Κυριακή – όπως λέει τόσο στον προπονητή όσο και στους συμπαίκτες του – ξεμένει από μέσους.

Ενώ φυσικά, ακόμη και αν υποχωρήσει και συμπεριφερθεί επαγγελματικά και αγωνιστεί την Κυριακή στο ντέρμπι, αφού είναι «εντός» ημερομηνιών συμβολαίου, από Τρίτη δεν θα δεσμεύεται για να συνεχίσει στα επόμενα 6 παιχνίδια. Κάτι που φυσικά ισχύει και για τον Βιεϊρίνια, για τον οποίο παρά τα δημοσιεύματα και τις αναφορές προ μηνός για ανανέωση του συμβολαίου του και τα σχετικά πανηγυρικά ποσταρίσματα, εν τούτοις ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί απολύτως τίποτα. Όχι καν για επέκταση χρονική, αλλά έστω για παράταση του συμβολαίου του αρχηγού του Δικεφάλου ως το τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτσι γυρίζει το κλίμα ο Σαββίδης - "Έκλεψε" την ταλεντάρα από top ομάδα - Τρελό... χουνέρι