Facebook Pixel Έκοψε ...ταρίφα!
| 2011-10-23 20:11:00

Έκοψε ...ταρίφα!

Έκοψε ...ταρίφα!

Δεύτερη σερί εκτός έδρας ήττα για την ΑΕΚ, πάλι με το ίδιο σκορ. Μετά το 1-3 από τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα, έχασε και από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Το 3-1 διαμορφώθηκε από δύο γκολ του Μάντζιου, ένα του Σουμπίνιο και ...μισό-μισό από Μπέλεκ-Λυμπερόπουλο.

Τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε από έναν πολύ καλύτερο ΟΦΗ στο Ηράκλειο! Οι Κρητικοί επικράτησαν 3-1 της Ένωσης. Μάντζιος (12', 81'), Σουμπίνιο (49') τα γκολ των γηπεδούχων. Οι Ενωσίτες είχαν μειώσει στο 60' με τον Μπέλεκ.

Στα πρώτα... αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα, ο ΟΦΗ άφησε χώρο στην ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι παίρνοντας μία υποτυπώδη πρωτοβουλία των κινήσεων. Η κρητική άμυνα όμως ανέκοπτε τις προσπάθειες των “κιτρινόμαυρων”, κάτι που φάνηκε και στις φάσεις του Λεονάρντο και του Κάρλος στο 2' και 6' αντίστοιχα, οι οποίες δεν ήταν αρκετές για να απειλήσουν την εστία του Κάρολ.

Η ομάδα του Ηρακλείου πρόσεχε πολύ τα μετόπισθέν της και προσπάθησε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Όπερ και εγένετο στο 12', όταν ο Μάντζιος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ύστερα από έξυπνη μπαλιά του Παπουλή στην πλάτη της ενωσίτικης άμυνας. Μεγάλη ευθύνη βέβαια φέρει και ο Γιάννης Αραμπατζής, αφού το σουτ του σκόρερ ήταν από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του!

Το προβάδισμα των γηπεδούχων αιφνιδίασε τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, οι οποίοι έδειξαν να τα... χάνουν, δίνοντας και άλλο χώρο στους Κρητικούς, ενώ το κέντρο είχε αποκοπεί από την επίθεση. Μάλιστα οι “ασπρόμαυροι” θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 18' και το 19' με τον Μπουλούτ και τον Μάντζιο αντίστοιχα. Το σουτ του Τούρκου απέκρουσε ο Αραμπατζής, ενώ το πλασέ του Έλληνα επιθετικού κατέληξε άουτ.

Λίγο νωρίτερα, στο 14', ο Σιαλμάς σημείωσε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε επειδή ο Μανωλάς που προηγούμενως του είχε δώσει ασίστ με το κεφάλι, ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν επειδή ο βοηθός Κωστάρας σήκωσε το σημαιάκι με μεγάλη καθυστέρηση...

Στο 26' διακόπηκε ο αγώνας για τρία λεπτά, επειδή ο διαιτητής Στυλιαράς διέταξε να αποσυρθεί πανό με πολιτικοκοινωνικό μήνυμα, κάτι που έγινε και στο ΟΑΚΑ στον αγώνα ΠΑΟ-Εργοτέλης. Η διακοπή έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Κωστένογλου να δώσει οδηγίες στους παίκτες του, μέσω του Καφέ, ο οποίος ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού.

Οι κατευθύνσεις του Κωστέ (και φυσικά η διακοπή) φαίνεται πως βοήθησαν την ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε τρεις φορές μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ήταν άτυχη και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η πιο χαρακτηριστική φάση ήταν η κεφαλιά-άουτ του Λυμπερόπουλου στο 44' ύστερα από σέντρα... πάρε-βάλε του Κοντοέ.

Στην επανάληψη, ο Νίκος Κωστένογλου έκανε από την αρχή δύο αλλαγές προκειμένου να αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα. Έτσι τοποθέτησε τον Γκερέιρο αντί του Κάρλος και τον Μπέλεκ στη θέση του Σιαλμά.

Ωστόσο, τα σχέδια της ΑΕΚ για ισοφάριση πήγαν... στράφι, με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49', ο Σουμπίνιο έπαιξε πολύ όμορφα το 1-2 με τον Παπουλή και ο Βραζιλιάνος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή για το 2-0.

Η Ένωση κατάφερε να μειώσει σε 2-1 σχετικά γρήγορα, με μία φάση που θα αναμένεται να ξεσηκώσει πολλές συζητήσεις. Και αυτό γιατί θα χρειαστεί να δούμε πολλές φορές το ριπλέι για να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Στο 60', ο Λεονάρντο έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μπέλεκ, το σουτ του οποίου χτύπησε στο οριζόντιο και πέρασε τη γραμμή, για να ακολουθήσει η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, ο οποίος την έστειλε οριστικά στα δίχτυα. Το γκολ όμως πιστώθηκε αρχικά στον Λύμπε και μετά από αρκετή ώρα η... λίγκα το έδωσε στον Καμερουνέζο.

Το γκολ αφενός έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Κωστένογλου για την ισοφάριση, αλλά όταν χάνονται ευκαιρίες όπως στο 73' με τον Μπέλεκ, είναι φυσιολογικό η πλάστιγγα να γέρνει ξανά υπέρ της πιο αποτελεσματικής ομάδας. Και η μοναδική ομάδα που είχε ουσία στον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ ήταν ο ΟΦΗ. Στο 81', οι Κρητικοί πέτυχαν το 3-1, με σκόρερ (ξανά) τον Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος “καθάρισε” όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι για θετικό αποτέλεσμα.

Η... ταρίφα παρέμεινε στο 3-1 υπέρ του ΟΦΗ και η ΑΕΚ με αυτή την ήττα πέρασε στην 5η θέση.

 

90' Ληξη αγώνα

89' Καλό σουτ του Λεονάρντο η μπάλα κατέληξε άουτ λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

84' Αλλαγή για τον ΟΦΗ: Ο Καμπάνταης στη θέση του Σουμπίνιο.

83' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκέντσογλου αντί του Βάργκας

81' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Μάντζιος γράφει το 3-1.

79' Ο Κοντοές διώχνει σε κόρνερ στο σουτ του Σουμπίνιο.

76' Σουτ του Λόπεθ η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

75' Καλό σουτ του Παπουλή σε αντεπίθεση του ΟΦΗ, η μπάλα κόντραρε στον Καράμπελά και έφυγε κόρνερ.

73' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Καφές έβγαλε ωραία μπαλιά στον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος έδωσε πάσα στον Μπέλεκ, το σουτ του οποίου μπροστά στην κενή εστία κατέληξε άουτ. Έπαιξε ρόλο βέβαια οτι έβαλε το καλάμι.

63' Αλλαγή για τον ΟΦΗ: Ο Λόπεθ στη θέση του Σίσιτς.

62' Κεφαλιά του Μπέλεκ, πάνω στον Κάρολ.

60' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μπέλεκ, το σουτ του οποίου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο και πέρασε τη γραμμή, για να ακολουθήσει η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά χρεώθηκε στον Λύμπε και μετά από αρκετή ώρα η Λίγκα το έδωσε στον Καμερουνέζο.

52' Σουτ του Λεονάρντο άουτ.

49' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Σουμπίνιο με διαγώνιο σουτ από αριστερά κάνει το 2-0.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

Αλλαγές για την  ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο αντί του Κάρλος και ο Μπέλεκ στη θέση του Σιαλμά.

45'+5' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

45'+2' Λάθος από τον Δέλλα, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει ύστερα από κόρνερ του ΟΦΗ, δεν βρήκε καλά την μπάλα με αποτέλεσμα να πάρει κατεύθυνση προς την εστία του Αραμπατζή, ευτυχώς για την ΑΕΚ όμως η μπάλα κατέληξε εκτός γηπέδου.

Πέντε λεπτά καθυστερήσεις λόγω της τρίλεπτης διακοπής που έλαβε χώρα μεταξύ 26' και 29'.

44' Ο Λυμπερόπουλος έχασε το... άχαστο για να φέρει το ματς στα ίσια. Ύστερα από σέντρα του Κοντοέ, ο επιθετικός της ΑΕΚ πήρε την κεφαλιά μόνος του μπροστά στον Κάρολ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

42' Σουτ του Σιαλμά από το ύψος του πέναλτι η μπάλα πέρασε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να ισοφαρίσει...

38' Κίτρινη σε Βάργκας και Κάρολ, οι οποίοι διαπληκτίστηκαν για την τήρηση του φερ πλέι.

37' Μικροένταση μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ και του ΟΦΗ, επειδή ο Λεονάρντο συνέχισε το παιχνίδι ενώ παίκτης των Κρητικών (Παπουλής) βρισκόταν το έδαφος.

33' Εντυπωσιακή απόκρουση του Κάρλο σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάρλος.

Μετά από τρίλεπτη διακοπή από τον διαιτητή Στυλιάρα το παιχνίδι συνεχίζεται. Ο λόγος; Ό,τι έγινε και στο ΟΑΚΑ χθες στο ματς ΠΑΟ-Εργοτέλης. Ο ρέφερι ζήτησε να κατεβεί πανό με πολιτικοκοινωνικό μήνυμα, λόγω της κρίσης.

25' Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Λεονάρντο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ, λίγο πιο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάρολ.

24' Κίτρινη στον Γεωργίου.

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει εντοπίσει προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας από την άμυνα γι' αυτό έδωσε οδηγίες στον Καφέ να αναλάβει τη μεταβίβαση από τα μετόπισθεν στην επίθεση...

19' Πλασέ του Μάντζιου στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ, ύστερα από σέντρα του Μπουλούτ, η μπάλα έφυγε άουτ. Η Ένωση έχει ανοίξει πολύ στα τελευταία λεπτά μετά το 1-0 των Κρητικών.

18' Ο Αραμπατζής αποκρούει στο δυνατό σουτ του Μπουλούτ μέσα από την περιοχή. Στην επαναφορά η κεφαλιά του Τούρκου έφυγε άουτ.

14' Κίτρινη στον Μπουλούτ.

14' Ο Σιαλμάς σκοράρει για την ΑΕΚ, όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού προηγουμένως ο Μανωλάς που έκανε την κεφαλιά-πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ.

12' Γκολ για τον ΟΦΗ: O Παπουλής έβγαλε τον Μάντζιο στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Αραμπατζή και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Πρώτο γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ για τον Μάντζιο

6' Καλό σουτ του Κάρλος μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, όμως η προσπάθεια του Ισπανού ανακόπηκε από την κρητική άμυνα.

2' Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση από τον Λεονάρντο, ο οποίος δεν απείλησε τον Κάρολ.

1' Σέντρα στο ματς

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Σουμπίνιο, Σίσιτς, Παπουλής, Μάντζιος

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Καράμπελας, Κάρλος, Καφές, Βάργκας, Λεονάρντο, Μανωλάς, Σιαλμάς
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags