ΑΕΚ - Βασίλης Μπάρκας: Ολοένα και εντείνεται η φημολογία σχετικά με το ενδιαφέρον της Σέλτικ για τον Μπάρκα. Από χτες, νέα δημοσιεύματα προεξοφλούν επιστροφή των «καθολικών» και κατάθεση νέας πρότασης για τον διεθνή Ελληνα τερματοφύλακα. Σιγά σιγά, με το ενδιαφέρον πλέον να συγκεκριμενοποιείται, ανοίγουν και στόματα. Επιβεβαιωμένο πλέον πως η πλευρά του Μπάρκα είναι ενήμερη για το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Σκωτίας. Και – πιθανότατα – και κάτι περισσότερο από ενήμερη.

Από εκεί και πέρα, σε σχέση με την χτεσινή αναφορά του «σκύλου» για το θέμα, δεν έχει αλλάξει κάτι. Η αναμενόμενη, εκτιμώμενη, νέα πρόταση της Σέλτικ θα πρέπει να ξεπεράσει τα 5 – 5,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να «δελεάσει» την ΑΕΚ. Οι «καθολοικοί» το γνωρίζουν πολύ καλά, απλώς φαίνεται πως έχουν μπει σε διαδικασία… τσεκαρίσματος των ορίων των υπευθύνων της Ενωσης και της στάσης της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Ενωση, από την πρώτη στιγμή που βολιδοσκοπήθηκε για τον Μπάρκα από τη Σέλτικ, απάντησε πως θέλει 10 εκατ. ευρώ. Ποσό που δεν βρίσκεται ποτέ και πουθενά, γι’ αυτό και η – εκτός επισήμων καναλιών – έξτρα επισήμανση ήταν πως δεν πρόκειται να «ακούσουν» τίποτα λιγότερο από 7 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει – στη μεταγραφική γλώσσα – πως ένα ποσό της τάξης που προαναφέρθηκε, ήτοι 5 – 5,5 εκατ. ευρώ θα μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη ρεαλιστικών συζητήσεων.

Αυτήν την στιγμή συνεπώς το ζήτημα είναι αν η Σέλτικ μπορεί και θέλει να φτάσει στο ποσό που εκτιμάται πως είναι το ταβάνι της. Και μάλιστα, μεμιάς, αμέσως δηλαδή μετά την κατάθεση πρότασης 3,5+1 εκατ. ευρώ. Μοιάζει δύσκολο για πολλούς λόγους, αλλά πλέον, όπως τουλάχιστον προκύπτει από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν μπορεί να αποκλειστεί. Φυσικά, εξυπακούεται πως ακόμη και αν η κάτι τέτοιο και οι «καθολικοί» φτάσουν σε συγκεκριμένα ύψη, δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πως θα φτάνει το εν λόγω ποσό να αποσπάσει θετική απόκριση από την ΑΕΚ.

Πολλά, εννοείται, πως θα κριθούν και από την στάση του ίδιου του Μπάρκα. Πάντα φυσικά με την προϋπόθεση πως το ποσό είναι τουλάχιστον «ανεκτό» από τους ανθρώπους της Ενωσης. Διαφορετικά, ούτε καν και ο ίδιος ο Μπάρκας θα εκδηλώσει «προθέσεις» και προτιμήσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλό "μπαμ" από ΑΕΚ! Εντολή Μελισσανίδη σε Ίβιτς - Υπογράφουν δύο παικταράδες - Τρέλα στον κόσμο!