ΠΑΟΚ: Εν αρχή ήταν η Ιταλία. Στην συνέχεια η Γαλλία με κάποιες πινελιές από Ισπανία. Εσχάτως η Βρετανία. Και προσεχώς η Πορτογαλία! Μπερδευτήκατε; Οι ομάδες ανά χώρα, στις οποίες προτείνεται ο Δημήτρης Γιαννούλης, να δείτε...

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει με τον αριστερό μπακ της Εθνικής Ελλάδας και την θρυλούμενη πώλησή του από τον ΠΑΟΚ, έχει ξεπεράσει πλέον κατά πολύ την υπόθεση Τσιμίκα. Αφήστε που ο Ολυμπιακός και την τεχνογνωσία χρόνων έχει για να δημιουργεί και να πουλάει με υπεραξίες και ποτέ δεν θα απαξίωνε/ ευτέλιζε έναν ποδοσφαιριστή του, μοιράζοντας αφειδώς mandates σε διάφορους ατζέντηδες, εγχώριους και ξένους.

Αταλάντα/Μπολόνια/Νάπολι/Ρόμα/Τορίνο (όλο και κάποια θα ξεχάσαμε πάντως) έχουν γραφτεί από την Serie A' για χάρη του Γιαννούλη. Μαρσέιγ/Σεντ Ετιέν/Νις/Ρεν/Μονακό (προφανώς και εδώ κάποια να μας διαφεύγει) έχουν γραφτεί άπω την Ligue 1 πως θέλουν τον Γιαννούλη.

Από την ισπανική Primera δεν γράφτηκε κάτι αλλά ο Ανχελ Καταλίνα, τεχνικός γραμματέας της Μπέτις, είχε γράψει απευθείας στον ίδιο τον Γιαννούλη, προκειμένου να τον ρωτήσει/διευκρινίσει ποιος ήταν ο ατζέντης του, γιατί τους τον είχα προτείνει 4 διαφορετικοί!! Πάλι καλά γιατί στην Σέλτικ έχουν εμφανιστεί 6 διαφορετικά mandates για τον αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ.

Τα πιο πρόσφατα, αγγλικής προέλευσης, είναι τα σήριαλ με Γουότφορντ και (βασικά) Νιούκαστλ. Κι άντε, πες πως για τη λονδρέζικη ομάδα υπάρχει η σύνδεση με τον κόουτς Βλάνταν Ιβιτς και τους agents Φάλι Ραμαντάνι/Βασίλη Παναγιωτάκη. Απολαυστικό είναι το παρασκήνιο με την Νιούκαστλ.

Αρχικά στις “καρακάξες” τον Γιαννούλη πρότεινε ο Ζήσης Βρύζας, που είχε εξουσιοδότηση από τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης δεν περνούσε αδιάφορος από τον Στίβ Μπρούς, ο τελευταίος παραδοσιακά είχε καλές σχέσεις με Έλληνες ατζέντηδες και ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οπότε άρχισε να δουλεύεται η υπόθεση.

Προσοχή όμως: πρόταση ποτέ δεν έκανε η Νιουκάστλ στον “δικέφαλο”, ούτε καν έχουν βάση τα 4,5 εκατ. όπως γράφτηκε στην Ελλάδα. Με την έννοια πως το εν λόγω ποσό... προέκυψε μάλλον από την πλευρά εκείνων που τον πρότειναν και στη βάση πως με αυτά τα λεφτά, συν γενναίο ποσοστό μεταπώλησης, ο... απελπισμένος (επειδή μέχρι τώρα πρόταση άνω των 3 με 3,5 εκατ. δεν έχει πάει στην Τούμπα) ΠΑΟΚ θα τον έδινε.

Στην πορεία πάντως και στο Νιουκάστλ έσκασε κι άλλη πρόταση για τον Γιαννούλη, από διαφορετικό μανατζερικό Γραφείο, γερμανικής προέλευσης. Κάποιοι στην ελληνική μανατζερική πιάτσα “διέγνωσαν” πως ήταν με την ...ευλογία του Ρέμπε! Καλό πάντως δεν έκανε, με την έννοια πως κάθε σοβαρή ομάδα προβληματίζεται (όχι ...θετικά ασφαλώς), όταν διαπιστώνει την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών ατζέντηδων για τον ίδιο παίκτη.

Αυτό που ξέρουμε είναι πως στην Νιουκάστλ πολύ δύσκολα θα γίνει του Γιαννούλη και κυρίως ποτέ δεν ήταν τόσο προχωρημένο όσο εμφανίστηκε στα μέρη μας και έγινε αναπαραγωγή στα αγγλικά ΜΜΕ. Όπως και η δικαιολογία πως ο ΠΑΟΚ, επειδή προκρίθηκε, ανέβασε κατά 1 εκατ. τις απαιτήσεις του, για να εξηγηθεί έτσι πως “κολλάει” η πώληση Γιαννούλη στις “ καρακάξες”, θυμίζει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός : “όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”!

Ο ΠΑΟΚ είχε βάλει στρατηγικό στόχο να προσπαθήσει να πουλήσει τον Γιαννούλη με ένα ποσό πάνω από τα 5 εκατομμύρια, στοχεύοντας στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν βρει αυτά τα χρήματα μετά θα συμβιβαστεί ακόμη και με τα 3,5 – 4 εκατομμύρια. Είναι πάντως αλήθεια πως με 3 εκατ. συν μπόνους, συν ποσοστό μεταπώλησης, τον πουλούσε... χθες!

Και κάτι επί του... πιεστηρίου (όπως έλεγαν παλαιότερα και στις εφημερίδες), το οποίο μας μεταφέρθηκε από την Πορτογαλία. Η Μπενφίκα ετοιμάζεται να πουλήσει τον Ισπανό αριστερό μπακ Αλεχάντρο Γκριμάλντο (28 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή του αξία) και ψηλά στην λίστα της για αντικαταστάτη του έχει τον Δημήτρη Γιαννούλη. Λεπτομέρεια: οι “αετοί” παραδοσιακά εμπιστεύονται Έλληνες ποδοσφαιριστές και ήδη στο ρόστερ της έχει δυο, τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Ανδρέα Σάμαρη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Ιβάν - Το "ξέκοψε" μια και καλή - Απέρριψε δύο προτάσεις για τον...