Facebook Pixel Ελλάδα - Μολδαβία: Έβγαλε την... αγγαρεία με νίκη (2-0) η Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-10-11 23:39:00

Έβγαλε την... αγγαρεία με νίκη - "Καθάρισαν" Μπακασέτας-Μάνταλος, έπιασε πέναλτι ο Βλαχοδήμος! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έβγαλε την... αγγαρεία με νίκη - "Καθάρισαν" Μπακασέτας-Μάνταλος, έπιασε πέναλτι ο Βλαχοδήμος! (Vid)

Ελλάδα - Μολδαβία: Η Εθνική Ελλάδας δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, όμως έφτασε σε μια "επαγγελματική" νίκη κόντρα στη Μολδαβία με 2-0, που την κράτησε στην κορυφή του ομίλου της στο Nations League (στους 7 πόντους, μαζί με τη Σλοβενία).

Η Εθνική προβλημάτισε ιδιαιτέρως και δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά λυτρώθηκε με πέναλτι που κέρδισε ο Παυλίδης και αξιοποίησε ο Μπακασέτας, ανοίγοντας το σκορ στο 45+4'. Μάλιστα, στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Ποσμάκ, γεγονός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδας. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μάνταλος στο 50'.

Ντεμπούτο με την Εθνική Ελλάδας έκανε ο δεξιός μπακ Λάζαρος Ρότα, που άφησε θετικές εντυπώσεις, όμως υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Βλαχοδήμος στο 88'!

Επόμενο ραντεβού για τη Γαλανόλευκη είναι η αναμέτρηση κόντρα στο Κόσοβο στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (14/10).

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ παρέταξε την Ελλάδα με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βλαχοδήμος, με τετράδα στην άμυνα τους Χατζηδιάκο, Σβάρνα, Τζαβέλλα και Γιαννούλη, απο δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα ξεκίνησαν ως δίδυμο οι Ζέκα και Κουρμπέλης, με τους Λημνιό, Μάνταλο και Μπακασέτα να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, Παυλίδη.

Το ματς

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε πιο δυνατά στο ματς, με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Η στρατηγική της Ελλάδας ήταν αφενός να χτυπήσει με κάθετες μπαλιές στην πλάτη της μολδαβικής άμυνας και αφετέρου να εκμεταλλευτεί τα ανεβάσματα του Γιαννούλη από την αριστερή πλευρά. Ο άσος του ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς ψηλά στο γήπεδο, παίζοντας περισσότερο σαν εξτρέμ σαν χαφ-εξτρέμ παρά σαν μπακ, με τον Χατζηδιάκο να μένει πιο πίσω, στη δεξιά πλευρά.

Παρ' όλα αυτά, ήταν εμφανές πως η Ελλάδας στερούταν φαντασίας και συνεργασιών προκειμένου να διασπάσει την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας, η Εθνική είχε πολλά λάθη και κενά διαστήματα στο παιχνίδι της.

Ουσιαστικά το καλύτερο διάστημα της ομάδας του Φαν'τ Σχιπ ήταν ένα επιθετικό ξέσπασμα στο 12'. Ο Ναμάσκο απέκρουσε δύσκολα ένα καλό σουτ του Μπακασέτα μετά από συνεργασία των Γιαννούλη και Παυλίδη, ενώ στο 13' ο Ζέκα πέρασε ωραία πάσα στον Μπακασέτα, που υποδέχθηκε την μπάλα, γύρισε και πλάσαρε αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει τη γραμμή. Μετά από ένα άγονο 20λεπτο, χάθηκε ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 35', όταν ο Μάνταλος πέρασε κάθετα στον Παυλίδη, ο οποίος πλάσαρε όμως νικήθηκε από τον Ναμάσκο.

Η λύση για την Ελλάδα δόθηκε στια καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 45+1' ο Κουρμπέλης πέρασε εξαιρετική ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Παυλίδη. Αυτός προσπάθησε να πλασάρει τον Ναμάσκο στην κίνηση, όμως τον σταμάτησε με -στιγμιαίο- τράβηγμα ο Ποσμάκ. Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και απέβαλε τον Μολδαβό αμυντικό με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για το 1-0 της Ελλάδας στο 45+4'.  

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος "έλυσε" τα πόδια των Ελλήνων διεθνών, που "καθάρισαν" το παιχνίδι στις αρχές του δεύτερου 45λέπτου. Στο 50' ο Μπακασέτας έβγαλε ωραία μπαλιά πάνω από την άμυνα για τον Μάνταλο, ο οποίος κοντρόλαρε υποδειγματικά με το στήθος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο αριστερό σουτ.

Το υπόλοιπο του ματς "κύλησε" χωρίς προβλήματα για την Ελλάδα, καθώς η Μολδαβία των 10 παικτών δεν είχε ούτε την ποιότητα ούτε τη φρεσκάδα για να την απειλήσει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε να έχει τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και δεν απειλήθηκε σχεδόν σε κανένα σημείο, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι αδυναμίες στο δημιουργικό τομέα έγιναν εμφανείς ακόμα και κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Η είσοδος των Φορτούνη, Πέλκα και Ρότα, σε συνδυασμό με την κούραση των Μολδαβών, έδωσε μια επιθετική πνοή στην Ελλάδα. Στο 77' ο Πέλκας συνδυάστηκε όμορφα με τον Φορτούνη, η μπάλα κατέληξε τον Μπακασέτα, που σούταρε και νικήθηκε από τον Ναμάσκο. Ο Μολδαβός γκολκίπερ επενέβη καθοριστικά στο 85' σε πλασέ του Φορτούνη.

Οι Μολδαβοί κέρδισαν πέναλτι από το... πουθενά στο 87', όταν ο Ρότα τράβηκε τον Ράπτσουκ μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μιλιντσεάνου, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε στο 88'. Ο Φορτούνης έφτασε κοντά στο γκολ όμως στάθηκε άτυχος, καθώς σημάδεψε το δοκάρι στο 91 και στο 93'!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ / 4-2-3-1): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69' Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (83' Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76' Πέλκας), Μάνταλος (70' Φορτούνης), Μπακασέτας, Παυλίδης (83' Φούντας).
Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ / 5-4-1): Ναμάσκο, Αρμάς, Πόσμακ, Μούντρακ, Πλατίκα, Ρέμπιουκ, Κόσιουκ, Καϊμάκοφ (46' Επουρεάνου), Ράτα (66' Μαραντίτσι), Ιονίτα (76' Ράτσου), Νικολαέσκου (58' Μιλιντσεάνου).
Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)
Βοηθοί: Μπας Φαν Ντόνγκεν (Ολλανδία), Γιαν Ντε Βρις (Ολλανδία)
Τέταρτος: Ζίμεν Μούλντερ (Ολλανδία)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags