Facebook Pixel "Πίκρα ο Μάνταλος - Δεν έχει ηγέτες η ΑΕΚ - Ο Λιβάγια θα μείνει αλλά... - Όχι άλλον Παουλίνιο!"
| 2020-11-08 12:30:00

"Πίκρα ο Μάνταλος - Δεν έχει ηγέτες η ΑΕΚ - Ο Λιβάγια θα μείνει αλλά... - Όχι άλλον Παουλίνιο!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πίκρα ο Μάνταλος - Δεν έχει ηγέτες η ΑΕΚ - Ο Λιβάγια θα μείνει αλλά... - Όχι άλλον Παουλίνιο!"

Η ευρεία νίκη εναντίον της Ζόρια, η οποία συνοδεύτηκε με απολαυστική εμφάνιση προκάλεσε ανάταση της ψυχολογίας στην ΑΕΚ. Η επιστροφή από την Ουκρανία όμως επεφύλαξε απότομη προσγείωση για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα που οδήγησαν στην αναβολή της αναμέτρησης με τον Άρη για την 8η αγωνιστική της Super League.

Χάρη στο διπλό στο Europa League πάραυτα, η Ένωση κατάφερε να εξασφαλίσει μία περίοδο ηρεμίας, σύμφωνα με τον Τάσο Καπετανάκο. Ο "κιτρινόμαυρος" ρεπόρτερ μίλησε στο sportdog για τα οφέλη που αποκόμισε ο Δικέφαλος, σχολίασε τις δηλώσεις του Μάνταλου μετά από μία συγκλονιστική εμφάνιση, αλλά και την «επιστροφή» του Λιβάγια. Ο συνάδελφος απάντησε σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον του Κροάτη, αλλά και παίκτες που αποκτούν μεγαλύτερη απήχηση και μπορούν να αναλάβουν ρόλους.

- Η ΑΕΚ χωρίς τον Καρέρα και τον Ολιβέιρα, που ήταν εκτός παιχνιδιού για λόγους υγείας, επικράτησε 4-1 εκτός έδρας της Ζόρια. Πως σχολιάζεις αυτήν τη... συγκυρία;

«Η ΑΕΚ είχε πολλές περισσότερες και σημαντικές απουσίες στην Ουκρανία. Και έχει μάθει στον τελευταίο κύκλο αγώνων να παίζει με πολλές τέτοιες απουσίες. Για παράδειγμα με Ζόρια είχε μόνο ένα δεξί μπακ, είχε μόνο 2 χαφ. Στην επίθεση έλειπαν Ολιβέιρα-Γκαρσία. Παίκτες που έχουν την ποιότητα ακόμη και να σου αλλάξουν ματς αν δεν πάει καλά. Η ΑΕΚ διάβασε το ματς σωστά, σκόραρε στις πρώτες ευκαιρίες που ήταν σημαντικό και έκοψε τα πόδια της Ζόρια. Έδωσε την κατοχή, διαχειρίστηκε σωστά το ματς και πήρε μία άνετη νίκη με 4 γκολ. Είναι θετικό ότι ξεμπούκωσε επιθετικά, ότι πήρε και τα πάνω του ο Λιβάγια. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή αυτό το ματς και στη διακοπή θα είναι ήρεμη».

 

 

 

 

- Ποια εντύπωση σου άφησε η εικόνα του Μάνταλου και η απάντησή του μετά το ματς για την κριτική που δέχεται;

«Εβγαλε μια πικρία αρκετά καλά κρυμμένη ο αρχηγός. Ετσι είναι η μοίρα των ποδοσφαιριστών, των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και ειδικότερα στην ΑΕΚ που όταν κάτι δεν πάει καλά μεγιστοποιείται η γκρίνια δίχως επιχειρήματα και χάνεται η ουσία. Έτσι χάθηκε και με τον Μάνταλο. Εγώ κρατάω για τον Μάνταλο ότι από το 2014 όλοι οι προπονητές της ΑΕΚ και όλοι οι προπονητές της Εθνικής τον έχουν βασικό. Έξι χρόνια. Και όταν λείπει είναι δύσκολο στην ΑΕΚ να αντικατασταθεί. Το βλέπουμε εδώ και χρόνια. Θα το δείτε και με την Ζόρια που δεν θα παίξει. Προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να δει ή να καταλάβει κάποιος μέσα στο γήπεδο. Και αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Μην ξεχνάμε έχει 2 χιαστούς και δεδομένα έχει χάσει κάποια στοιχεία που ίσως είχε».

- Ο Τάνκοβιτς μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ;

«Αυτή η ΑΕΚ όπως είναι δομημένη δεν έχει ηγέτες. Ακόμη και ο Λιβάγια που είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του ηγέτη. Πλέον η ΑΕΚ δεν στηρίζεται σε 2-3 παίκτες και… τέλος. Η μόνη θέση που δεν μπορεί να έχει αντικαταστάτη η ΑΕΚ είναι του Μάνταλου. Δεν έχει άλλον κουμανταδόρο του ματς, εγκέφαλο για το επιθετικό παιχνίδι της με τον τρόπο που το κάνει ο Μάνταλος. Ο Τάνκοβιτς έχει αρκετά στοιχεία από το παιχνίδι του Λιβάγια, αλλά παίζει και σε άλλες θέσεις και δεν εγκλωβίζεται εύκολα. Μπορεί να μην έχει την ταχύτητα, αλλά έχει την ταχύτητα σκέψης στο παιχνίδι και αυτό τον βοηθά πολύ».

- Εμφάνιση όπως της Πέμπτης οδηγεί τον Λιβάγια πιο κοντά σε νέο συμβόλαιο;

«Το ζήτημα είναι να καταλάβει ο Λιβάγια ότι η ΑΕΚ πλέον έχει αλλάξει δομικά και σε λογική. Δεν παίζει μόνο ο Λιβάγια γιατί δεν υπάρχει άλλος. Η δοκιμή ακόμη και με τον Ζόρια, είχε τον Ολιβέιρα στην θέση του. Και έπαιξε αυτός γιατί ο Πορτογάλος ήταν άρρωστος. Η ποιότητα του με την μπάλα δεν χωρά αμφισβήτηση. Ο Κροάτης είναι μεγάλο ζήτημα. Ομως ο ίδιος ο χαρακτήρας του δεν μπορεί να αντιληφθεί πως παίζεται πλέον το παιχνίδι και τι θέλει από αυτόν η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε. Δεν κρέμεται από αυτόν και… τέλος και μετά να κάνει τον σταυρό της. Στο τέλος πιστεύω θα παραμείνει. Αλλά όχι με τα χρήματα που θεωρούσε ότι έπρεπε να πάρει σε πρώτη φάση. Και με το deal θα είναι και ευχαριστημένος και ελπίζω το ματς με την Ζόρια να είναι αυτό που… γύρισε το κουμπί, διότι στα 2-3 τελευταία ματς ήταν καλός και ουσιαστικός και μέσα στις φάσεις».

- Ο Βασιλαντωνόπουλος μπορεί να γίνει επάξια ο διάδοχος του Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας;

«Δεν είναι ο top class δεξιός μπακ, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να είναι στο ρόστερ της ΑΕΚ. Απόντος του Μπακάκη είναι η επόμενη λύση δεξιά. Έχει την ταχύτητα, τις αντοχές και το διασκελισμό να δώσει πράγματα που δεν δίνουν οι υπόλοιποι. Σε αυτό που έχει μείνει πίσω παρότι είναι μόλις 1 χρόνο μικρότερος από τον Μπακάκη, είναι στο ότι δεν δούλευε σε καλές ομάδες επιπέδου ΑΕΚ τόσα χρόνια. Και αυτό τον άφησε πίσω. Από τον Παουλίνιο δεδομένα δίνει περισσότερα και δεν είναι τυχαίο ότι ο Καρέρα έβαλε τον Βασιλαντωνόπουλο στην ευρωπαϊκή λίστα και όχι τον Πορτογάλο. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει στο ρόστερ ο Βασιλαντωνόπουλος, αλλά παράλληλα η ΑΕΚ να ψάξει από Γενάρη για έναν δεξιό μπακ επιπέδου. Παίκτη που θα την ανεβάσει. Όχι Παουλίνιο...»

Πως είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ μετά τα κρούσματα κορωνοϊού;

«Κάποια στιγμή ήταν δεδομένο ότι την έξαρση της πανδημίας θα την… πλήρωνε και η ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής δεν είχε κρούσμα σε 35 τεστ, είχε πάρει εξ’ αρχής πολύ αυστηρά μέτρα και όταν όλοι ήταν χαλαροί το καλοκαίρι η ΑΕΚ κλεινόταν για 18 ημέρες σε ξενοδοχείο για τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι ένας αόρατος εχθρός, δεν ξέρεις από που θα σου έρθει για αυτό χρειάζονται τα μέτρα παντού και πάντα. Και ελπίζω τα παιδιά της ΑΕΚ επειδή είναι δυνατά, όπως και τα 2 μέλη του τιμ, να το περάσουν χωρίς περισσότερα προβλήματα. Είναι θετικό πάντως ότι όλο αυτό έρχεται σε διακοπή».

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags