Εθνική Ελλάδας: Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τη Μολδαβία για το Nations League, o Τζον Φαν'τ Σχιπ προειδοποίησε τους Έλληνες παίκτες ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουν την αντίπαλό τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη φιλική νίκη επί της Κύπρου και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει με την ίδια διάταξη στο κέντρο, δηλαδή με τριάδα τους Ζέκα, Φορτούνη και Μπακασέτα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις σκέψεις του και το πλάνο του ενόψει Μολδαβίας: «Το πλάνο μας είναι σαφές. Είναι πάντα το ίδιο. Να φέρουμε δύο νίκες. Αυτό επιδιώκουμε πάντα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι για δύο νίκες».

Για το πως βλέπει τους παίκτες του στις προπονήσεις και αν είναι έτοιμοι να πετύχουν δύο νίκες με Μολδαβία και Σλοβενία: «Είχαμε μια πολύ καλή εβδομάδα. Είχαμε το φιλικό με την Κύπρο. Από κάθε ματς κρατάμε θετικά και βλέπουμε τα αρνητικά και βγάζουμε συμπεράσματα για το τι πρέπει να βελτιώσουμε. Έχουμε μιλήσει με τα παιδιά, απόψε είναι η τελευταία προπόνηση και αύριο θα αποφασίσουμε για το πλάνο. Θα μιλήσουμε και για τη Μολδαβία. Ακολουθούμε την ίδια προετοιμασία πάντα και ελπίζουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το αν σκέφτεται να παρατάξει σχηματισμό με τρεις παίκτες στο κέντρο λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Μολδαβία είναι μια ομάδα που αμύνεται μαζικά: «Δοκίμασα πράγματα με την Κύπρο ενόψει της προετοιμασίας για τη Μολδαβία. Μπορεί να δούμε το ίδιο σχήμα στο κέντρο, ίσως να αλλάξω και κάτι. Δεν θέλω να κυριαρχήσει η Μολδαβία, αλλά εμείς. Να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάμε στο επόμενο βήμα πετυχαίνοντας και περισσότερα γκολ. Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε. Αυτό που δοκίμασα με την Κύπρο το έκανα για να δω τις ισορροπίες μεταξύ των παικτών. Είδα ότι υπάρχει καλός συναγωνισμός, συνεπώς ο καθένας μπορεί να αντικαταστήσει κάποιον αν είναι κουρασμένος. Ήθελα να είμαι σίγουρος αν έχω ικανές εναλλακτικές σε κάθε θέση».

Για την άποψή του για τη Μολδαβία μετά και το θετικό αποτέλεσμα που πήρε με τη Ρωσία: «Προέρχονται από ένα θετικό αποτέλεσμα και ίσως τους δίνει σιγουριά στα πόδια τους. Δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Πιθανό να παίξουν ελεύθερα. Ποτέ δεν υποτιμάς κανέναν αντίπαλο. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν μπορεί η Εθνική να πετύχει ξανά δύο σερί νίκες καθώς η τελευταία φορά που το είχε καταφέρει ήταν με τον ίδιο στον πάγκο: «Σίγουρα μπορούμε να το πετύχουμε. Είναι σύμπτωση που συμπίπτουν οι δύο ημερομηνίες. Αλλά δεν θα συμβεί για αυτό τον λόγο. Πρέπει να δώσουμε το 100% και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας για να φτάσουμε στη νίκη. Πρώτος στόχος μας είναι η νίκη στο αυριανό παιχνίδι. Ξεκινάμε από εκεί».

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr