Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Κλοπή" Ζαγαρίτη! Κίνδυνος για ΠΑΟ
| 2020-12-07 22:37:00

"Κλοπή" Ζαγαρίτη! Κίνδυνος για ΠΑΟ - Ντελίριο μετά την... ποδιά-ξεφτίλα - Φήμη-βόμβα για Ολυμπιακό!

GOALάρες by Εvaggelistis
"Κλοπή" Ζαγαρίτη! Κίνδυνος για ΠΑΟ - Ντελίριο μετά την... ποδιά-ξεφτίλα - Φήμη-βόμβα για Ολυμπιακό!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ήταν Ιανουάριος του 2019 όταν ο Βασίλης Ζαγαρίτης ανέβαινε στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού ως αριστερος εξτρέμ. Μετά απο λίγους μήνες οι Νταμπίζας και Δώνης αποφάσισαν πως θα έπρεπε να τον δουλέψουν για να κάνει καριέρα ως αριστερός μπακ και κάπως έτσι ο Θηβαίος γόνος παλαιμάχου ποδοσαιριστή και νυν προπονητή, οπισθοχώρησε απο το τρίτο στο πρώτο τρίτο του γηπέδου. Ξεκινωντας σαν λαχείο...

Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε απο τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης που τον πίστευε και θα του έδινε ευκαιρίες, με τους Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος να αναλαμβάνουν την ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Αρχικά το report  του Ισπανού προπονητή ήταν θετικό για τον Ζαγαρίτη αλλά στην πορεία άρχισαν να του...χρεώνουν διάφορα κι απο την στιγμή που ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής έφερε έναν ακόμη 30άρη Ισπανό για την θέση του (Χουανκάρ), στο τέλος έψαχναν ομάδα για να παέι δανεικός. Ουσιαστικά ο "Ζάγα"... σώθηκε επειδή καθυστέρούσε η επιστροφή/αποθεραπεία του Χατζηθεοδωρίδη και δεν υπήρχε άλλος αριστερός μπακ.

Πόσο εμπιστευόντουσαν οι Ρόκα - Πογιάτος τον Ζαγαρίτη αποδείχθηκε όταν προτίμησαν να μην τον ξεκινήσουν και να παίξει αριστερός μπακ ο στόπερ Μαυρομάτης!! Το ακριβώς αντίθετο όμως, συνέβη με τον Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος απο την αρχή που αφίχθηκε στον "πλανήτη Παναθηναϊκός" ... στάμπαρε τον Ζαγαρίτη, με το έμπειρο μάτι του είδε σε αυτόν στοιχεία... Σταφυλίδη (αυτός τον είχε ξεχωρίσει/προωθήσει/καθιερώσει στον ΠΑΟΚ) και έτσι τον έκανε βασικό κι αναντικατάστατο.

Όλο αυτο το διάστημα, μέχρι να φτάσουμε στις σούπερ εμφανίσεις του 19χρονου αριστεροπόδαρου μπακ χαφ στα δυο ντέρμπι, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο Μπόλονι φρόντισε να δουλέψει κι αγωνιστικά και πνευματικά με τον Ζαγαρίτη και να τον βελτιώσει/ εξελίξει πολύ γρήγορα. Μην ξεχνάμε πως τακτικά ακόμη μάθαινε την θέση. Όπως δε, έχει εκμυστηρευτεί ο 67χρονος κόουτς στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ο Σταφυλίδης μπορεί να είχε... "μεγαλύτερη φλόγα", ο Ζαγαρίτης όμως, είναι...σφουγγάρι και μαθαίνει πολύ πιο γρήγορα!!

Το Sportdog.gr αποκάλυψε σε ανύποπτο χρόνο την εισήγηση του Μπόλονι προς τον Γιάννη Αλαφούζο για άμεση ανανέωση του συμβολαίου Ζαγαρίτη,βλέποντας σε αυτόν τον... Σταφυλίδη του Παναθηναϊκού. Και η αλήθεια είναι πως όντως έχει μεταφερθεί στην πλευρά του ποδοσφαιριστή, η πρόθεση της διοικησης για νέο, με πολύ καλύτερες αποδοχές, συμβόλαιο (τώρα αμοίβεται με 700 ευρώ τον μήνα, το επαγγελματικό συμβόλαιο που είχε υπογραψει ως μέλος της Ακαδημίας)...

Τα δεδομένα όμως, στην υπόθεση Ζαγαρίτη μπορούν να αλλάξουν και οι εξελίξεις τρέχουν. Με τον παίκτη σε  24 ημέρες να μπαίνει στο τελευταίο 6 μηνο του συμβολαίου του, κάτι που σημαίνει πως μπορεί απο την 1η Γενάρη να συζητησει ακόμη και να συμφωνήσει με άλλη ομάδα, ο Παναθηναϊκός μάλλον θα πρέπει να βιαστεί γιατί πλεον κινδυνεύει με...αρπαγή!

Στο "Καραϊσκάκης" ο Ζαγαρίτης στο β´ημίχρονο ήταν όντως εντυπωσιακός. Εκεί ουσιαστικά ... συστήθηκε ως αριστερός μπακ υψηλής προοπτικής και...έκλεισε το μάτι σε σκάουτς εγχώριους και του εξωτερικού(κρατείστε το αυτό). Για να ακολουθήσει το χθεσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, δίνοντας κόντρα στην ΑΕΚ συνέχεια ακόμη καλύτερη της εμφάνισης του κόντρα στον Ολυμπιακό. Ξανφικά , λοιπόν, οι μετοχές του Ζαγαρίτη εκτοξεύονται...

Αφήστε που υπάρχει και ...κερασάκι απο τον Ζαγαρίτη. Μιλάμε για την "ποδιά" που έκανε στον Βασιλαντωνόπουλο (ποδοσφαιρικά τον "ξεφτίλσε", όπως είχε κάνει κάποτε ο Χατζηπαναγής στον Στυλιανόπουλο), στην φάση που βγάζει μετά την ασίστ στον Κουρμπέλη για το 0-2. "Μεγάλη ενέργεια" απο τον Ζαγαρίτη, όπως έλεγαν οι ειδικοί της πιάτσας, τέτοιες που σου κάνουν... μεταγραφή.

Και φτάνω στο δια ταύτα της σημερινής ιστορίας μας: ο Ζαγαρίτης με τον Μπόλονι προόδευσε και θα συνεχίσει να εξελίσσεται ως αριστερός μπακ, δικαιώνοντας ουσιαστικά και τους Νταμπίζα - Δώνη που το... προέβλεψαν αλλαζοντας του θέση και γραμμή! Το λέει και ο προπονητής του, ποντάροντας στο οτι είναι κρύο αίμα (στο ντέρμπι κάνει ένα χοντρο λάθος στην αρχη αλλά δεν τον παίρνει απο κάτω, το αντίθετο), έχει  πλέον υψηλή αυτοπεποίθηση και κυρίως...ακούει και αφομοιώνει εύκολα.

Απο εκεί και πέρα όμως, υπάρχει σοβαρος κίνδυνος ο Ζαγαρίτης να χαθεί για τον Παναθηναίκό. Γι την ακρίβεια να του τον αρπάξουν, αν δεν καταφέρει ή δεν προλάβει να τον "κλειδώσει" μέχρι το τέλος του 2020.

Δεκαεννιάχρονος, αριστεροπόδαρος, που μένει ελεύθερος, παίζει βασικός μπακ στους "πράσινους", έχει προπονητή τον Μπόλονι (γνωστή η φημη του  στο να αναδεικνύει ταλέντα, απο τους  Ρονάλντο, Βαράν μέχρι τον...Σταφυλίδη) και ατζέντη την Rogon,  ήταν απο τους κορυφαίους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και MVP του χθεσινού με την ΑΕΚ, πιστεύεται πως δεν θα προσελκύσει εύκολα ομάδες απο το εξωτερικό;

Αφήστε που κάποιοες τον είχαν υπ´οψιν τους απο την Ακαδημία του Παναθηναϊκού και τις μικρές Εθνικές ομάδες, λόγω του τακτικού live σκάουτινγκ που έκαναν στα μέρη μας...

Η στήλη είναι στην θέση να γνωρίζει πως υπάρχει ήδη αυστριακή ομάδα (απο τις πρωταγωνιστριες στο πρωταθλημά της), που όχι μόνο ενδιαφέρεται αλλά θέλει να είναι και προετοιμάσμένη, ψάχνοντας απο τώρα πόσα τροφεία θα πρέπει να πληρώσει στον Παναθηναϊκό (κοντά στα 300 χιλιάρικα), αν το καλοκαίρι τον αποκτήσει ως ελεύθερο. Επίσης, ο Ζαγαρίτης κάνει γκέλ και σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα, δρόμο που είχε ακολουθήσει και ο...Σταφυλίδης φεύγοντας απο τον ΠΑΟΚ και πηγαίνοντας στην Λεβερκούζεν.Άλλωστε τα κοινα στοιχεία Ζαγαρίτη/Σταφυλίδη δεν εξαντλούνται μόνο στην θέση και στον Μπόλονι αλλά και στον ίδιο ατζέντη(Πολ Κουτσολιάκος).

Για επίλογο αφησα περισσότερο μια εκτίμηση και όχι πληροφορία: αν το θέμα της ανανέωσης του Ζαγαρίτη στον Παναθηναϊκό συρθεί και το 2021, τότε στο παιχνίδι θεωρώ βέβαιο πως θα μπει και ο Ολυμπιακός (εχει τον τρόπο και τους κατάλληλους ανθρώπους). Και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα αρέσει αλλά λόγω των σχέσεων με Αλαφούζο δύσκολα θα έκαναν κίνηση για τον "Ζαγαρ", παρότι αναζητούν αριστερούς μπακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέλος το... πάρτι στον ΠΑΟ - "Τελείωσε" κορυφαίο όνομα μετά την ΑΕΚ ο Μπόλονι - Δεν είναι ο Αγιούμπ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags