Facebook Pixel Μανόλο Χιμένεθ - ΑΕΚ: ΑΕΚ για πρωτάθλημα - Αυτόν ανέστησε ο Χιμένεθ - "Μεταγραφάρα" στην άμυνα - "Τρέμει" ο Ολυμπιακός!
| 2021-01-18 00:03:00

ΑΕΚ για πρωτάθλημα - Αυτόν ανέστησε ο Χιμένεθ - "Μεταγραφάρα" στην άμυνα - "Τρέμει" ο Ολυμπιακός!

του Γιώργου Θεοδωράκη
ΑΕΚ για πρωτάθλημα - Αυτόν ανέστησε ο Χιμένεθ - "Μεταγραφάρα" στην άμυνα - "Τρέμει" ο Ολυμπιακός!

Μανόλο Χιμένεθ - ΑΕΚ: Πορεία πρωταθλητισμού κάνει πλέον η ΑΕΚ, η οποία μετά την ήττα στο Γ. Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ, έχει βρει ρυθμό και μετράει τέσσερις σερί ήττες, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ. Και μπορεί τα δύο πρώτα τρίποντα κόντρα σε Παναιτωλικό και Λαμία να θεωρήθηκαν εύκολα, ωστόσο οι δύο σερί επιτυχίες στη Θεσσαλονίκη με Άρη και με Ατρόμητο (2-1) την Κυριακή στο παγωμένο ΟΑΚΑ, επιβεβαιώνουν πως ο Ισπανός κόουτς… κάνει θαύματα.

Η Ένωση είναι μία διαφορετική ομάδα σε σχέση με την ημέρα που έφυγε ο Μάσιμο Καρέρα. Τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Φαίνεται από τις αντιδράσεις των παικτών, από το πόσο χαίρονται που παίζουν για τον προπονητή τους τους και από το πώς πλέον δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο. Είναι εντυπωσιακό πως συνέβη αυτό μέσα σε λίγες ημέρες.

Όλα είναι έργο Μανόλο βέβαια, ο οποίος από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβάζει τον πήχη και δείχνει πως η ΑΕΚ και το υλικό της ήταν παρεξηγημένο. Μεγαλύτερο παράδειγμα από τον Μιχάλη Μπακάκη δεν υπάρχει. Ο Έλληνας μπακ μέχρι πριν έναν μήνα ήταν από τους χειρότερους παίκτες, τα… άκουγε μονίμως από τους φίλους της ομάδας του, είχε χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα και ο ίδιος ψαχνόταν για μεταγραφή. Μετά την έλευση του Χιμένεθ έχει μεταμορφωθεί και θυμίζει τον παίκτη που θαυμάζαμε πριν δύο χρόνια. Είναι εντυπωσιακός σε άμυνα κι επίθεση και κόντρα στους Πειστεριώτες μάλιστα, πιστώθηκε μία εντυπωσιακή ασίστ στο 2-0! Πρόκειται για την πρώτη… μεταγραφή της Ένωσης τον Γενάρη!

Από εκεί και πέρα, ακόμα και το γεγονός πως χώρεσαν μαζί στην ίδια ενδεκάδα και απέδωσαν οι Λιβάγια-Ολιβέιρα είναι πολύ θετικό για την Ένωση, όπως φυσικά και το γεγονός πως για τέσσερα ματς έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και αυτό από πέναλτι. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς στα Σπάτα και της καλής ψυχολογίας που έχουν οι παίκτες, οι οποίοι έχουν περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό πλέον τις γκάφες.

Επίσης, ως μεταγραφή στον Χιμένεθ πρέπει να πιστωθεί και η εμφάνιση του νεαρού Λάτσι. Ο μικρός μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και μετά την καλή του παρουσία, πήρε φανέλα βασικού απέναντι στον Ατρόμητο, όπου ήταν και πάλι πολύ καλός. Ο μικρός ήρθε ως ταλεντάρα στην Ελλάδα και όχι τον είχαμε ξεχάσει από την διαχείριση του Καρέρα, αλλά ακόμα και ο ίδιος σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκεφτόταν το ενδεχόμενο του δανεισμού του για να παίξει.

Η Ένωση λοιπόν επέστρεψε στον σωστό δρόμο, παίρνει σημαντικές νίκες, ανεβαίνει αγωνιστικά ψυχολογικά και τρέχει πρωτίστως για τη δεύτερη θέση. Αν ήταν βέβαια και λίγο πιο τυχερή και έχανε βαθμούς ο Ολυμπιακός που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, ίσως να έκανε… όνειρα ακόμα και για πρωτιά, αφού υπάρχουν και τα πλέι οφ!
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη ανατροπή στην ΑΕΚ - Χαμός με τις μεταγραφές - Απόφαση Μανόλο - Άφωνοι οι οπαδοί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags