Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης: Πιστολιά στο Φάληρο! - Προσγείωσε απότομα τον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου (Vid)
| 2021-02-21 21:34:00

Πιστολιά στο Φάληρο! - Προσγείωσε απότομα τον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου - Σοκ με τραυματισμούς (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πιστολιά στο Φάληρο! - Προσγείωσε απότομα τον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου - Σοκ με τραυματισμούς (Vid)

Ολυμπιακός - Άρης: Λίγες ημέρες μετά τη σπουδαία νίκη επί της Αϊντχόφεν, ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς για δεύτερη σερί αγωνιστική βαθμούς στη Superleague.

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στο 1-1 με τον Άρη, με τον Κώστα Μήτρογλου να σκοράρει με πέναλτι κόντρα στην πρώτην ομάδα του.

Ο Φορτούνης έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 40', αλλά ο Άρης "τσίμπησε" τον βαθμό σκοράροντας στο 83'. Ο Σα ανέτρεψε τον Μαντσίνι, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι και ο Μήτρογλου ευστόχησε για το τελικό 1-1, γκολ που δεν πανηγύρισε.

Πάντως, το βαθμολογικό είναι το μικρότερο πρόβλημα του Ολυμπιακού, που παραμένει πρωτος με 58 βαθμούς, ενώ ο Άρης είναι τρίτος με 44. Αυτό που "καίει" τους πάντες στον Πειραιά είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τους τραυματισμούς ενόψει του επαναληπτικού με την Αϊντχόφεν την προσεχή Πέμπτη (25/2). Ο Βρουσάι αποχώρησε με φορείο λόγω προβλήματος στο γόνατο, ενώ ο Παπασταθόπουλος έχει πρόβλημα στον ώμο μετά από κλωτσιά που δέχθηκε κατά λάθος από τον Σεμέδο! Η ατυχία των Ερυθρολεύκων δεν σταματά εκεί, αφού πριν το ματς είχε μείνει εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων ο Μπρούμα.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με δίδυμο στόπερ τους Παπασταθόπουλο και Σεμέδο, δεξί μπακ τον Ανδρούτσο και αριστερό τον Χολέμπας. Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν το δίδυμο του άξονα, με τον Φορτούνη μπροστά τους. Στα δύο άκρα κινήθηκαν οι Μασούρας και Βρουσία, με τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε και ο Άρης του Άκη Μάντζιου. Τερματοφύλακας ο Κουέστα, με τετράδα στην άμυνα τους Σάκιτς, Δεληζήση, Ροζ και Σούντγκρεν από δεξιά προς αριστερά. Τζέγκο και Σάσα αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ η τριάδα των Γκαρσία, Σίλβα και Μπερτόγλιο πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Μάνο.

Το ματς

Το εξαιρετικό αμυντικό στήσιμο του Άρη, που έκλεισε αποτελεσματικά τους χώρους, δεν άφησε τον Ολυμπιακό να βρει επιθετικό ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Η μοναδική καλή στιγμή των Πειραιωτών στα πρώτα 30 λεπτά ήταν ένα παρ' ολίγο αυτογκόλ του Κουέστα στο 16' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη και εναέρια μονομαχία του Ισπανού γκολκίπερ με τον Σεμέδο.

Στο 24' η ατυχία χτύπησε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό, με τον Βρουσάι να τραυματίζεται στο γόνατο και να αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο (στη θέση του πέρασε ο Βαλμπουενά).

Ο Άρης έμοιαζε σαφώς πιο ζωηρός από τον αντίπαλό του στον επιθετικό τομέα και έφτανε με άνεση έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, όμως συνήθως τα χαλούσε στην τελική πάσα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των Κιτρινόμαυρων σημειώθηκε στο 32' με ένα ξαφνικό σουτ του Σούντγκρεν από πολύ μακρινή απόσταση, που έφυγε λίγο άουτ. Στο 36' ο Κουέστα επενέβη με υπερένταση και απομάκρυνε σε κόρνερ μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Βαλμπουενά, ενώ στο 38' ο Άρης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπερτόγλιο βρήκε τον Μάνο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε πάνω στον Σα.

Κόντρα στη ορή του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 40'. Η φάση ξεκίνησε με τον Βαλμπουενά να βρίσκει τον Χολέμπας με εξαιρετικό "τακουνάκι". Αυτός έβγαλε σέντρα για τον Μασούρα στο δεύτερο δοκάρι. Το μέτριο πρώτο κοντρόλ του Έλληνα άσου τον άναγκασε να πλασάρει από πλάγια θέση τον Κουέστα, ο οποίος απέκρουσε. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο, που την "έκοψε" έξυπνα στον Φορτούνη, προτού ο διεθνής άσος τη στείλει στα δίχτυα με δυνατό δεξί σουτ για το 1-0!

Στο 44' οι Σα και Σεμέδο υπέπεσαν σε γκάφα, την οποία διόρθωσε ο Παπασταθόπουλος με... ακριβό τίμημα. Από εκτέλεση φάουλ του Άρη, οι δύο παίκτες δεν συνεννοήθηκαν σωστά και πήγαν αμφότεροι για την μπάλα. Αυτή βρήκε στον Σεμέδο και πήρε κατεύθυνση προς την εστία του Ολυμπιακού. Ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε να απομακρύνει με κεφαλιά πάνω στη γραμμή, αλλά δέχθηκαν κατά λάθος κλωτσιά από τον Σεμέδο στο σαγόνι, με αποτέλεσμα να γίναι και αυτός αναγκαστική αλλαγή, αφού ζαλιζόταν και δεν μπορούσε να συνεχίσει (στη θέση του μπήκε ο Ρέαμπτσιουκ)!

Πολύ νευρικό ήταν το ματς στο δεύτερο μέρος, με κακό ρυθμό και τα δυναμικά μαρκαρίσμα να κυριαρχούν. Πάντως, ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 63', όταν η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα του Ολυμπιακού μετά από σέντρα και κατέληξε στον Μπρούνο. Ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε και έπιασε διαγώνιο σουτ απο πολύ κοντινή απόσταση, αλλά ο Ανδρούτσος έβαλε την κόντρα και έσωσε τον Ολυμπιακό.

Πέραν αυτής της φάσης, ο Άρης δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός στο πρώτο μισό του δευτέρου μέρους. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ σε ορισμένες περιπτώσεις. Στο 69' ο Κουέστα απέκρουσε δύσκολα το απευθείας φάουλ του Βαλμπουενά και από την εκτέλεση του κόρνερ ο Χασάν έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά. Την ίδια κατάληξη είχε μια κεφαλιά του Χολέμπας στο 78'.

Ο Άρης κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 83'. Μετά από κακό υπολογισμό του Ρέαμπτσιουκ, ωραία προσπάθεια και παράλληλη μπαλιά του Μπρούνο, ο Μαντσίνι πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Σα με τα πόδια. Ο διαιτητής καταλόγισε το -καθαρό-πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Μήτρογλου για να "γράψει" το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46' Ρέαμπτσιουκ), Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76' Εμβιλά), Βρουσάι (29' Βαλμπουενά), Μασούρας (59' Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (59' Τιάγκο Σίλβα), Χασάν.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα, Ματέο Γκαρσία (57' Μαντσίνι), Σάντε Σίλβα (58' Μπρούνο), Μπερτόγλιο (84' Κάτσε), Μάνος (66' Μήτρογλου).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags