Εθνική Ελλάδας: Το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος, μεταξύ άλλων, έδωσε την ευκαιρία στον Τζον Φαν Σχιπ να βάλει στον αγωνιστικό χώρα και ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα βλέπαμε, τόσο άμεσα, τουλάχιστον.

Από τους Μαυροπάνο, Δουβίκα και Αλεξανδρόπουλο που έκαναν ντεμπούτο, μόνο ο πρώτος ξεκίνησε στο ματς και αγωνίστηκε μάλιστα σε όλο το 90΄.

Πάντως, το γεγονός ότι βρέθηκε στην αμυντική τετράδα με τον Σβάρνα στο πλάι του δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς οι δυο τους δεν είχαν ιδιαίτερη χημεία όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι και ουσιαστικά ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του ματς, με τον πρώτο να παραχωρεί το φάουλ από το οποίο προήλθε η ισοφάριση και τον δεύτερο να υποπίπτει σε ένα σημαντικό λάθος στο 37΄ που δεν μετουσιώθηκε σε γκολ από την Ονδούρα και να χρεώνεται και ένα κακό γύρισμα στο δεύτερο ημίχρονο που κατέληξε σε κόρνερ.

Όπως και να έχει δεν μπορούν να βγουν… σημαντικά συμπεράσματα από τη στιγμή που δεν είχε ξαναπαίξει με τον Σβάρνα, ενώ έδειξε πως μπορεί να συνεισφέρει στην καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Όσον αφορά τον Δουβίκα ο Φαν Σχιπ έδειξε να είναι… γενναιόδωρος μαζί του, μιας και τον έβαλε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δίνοντας του αρκετό χρόνο για να εγκλιματιστεί στο υψηλότερο επίπεδο με τον ίδιο ωστόσο να δείχνει αρκετά αγχωμένος και να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 60΄ για να σκοράρει στο πρώτο του ματς με την Εθνική Ανδρών, ενώ γενικότερα έδειξε πως θέλει ακόμη χρόνο για να μπορέσει να… ξεψαρώσει. Κάτι που είναι απολύτως λογικό αν σκεφτούμε ότι φέτος κάνει την πρώτη ουσιαστικά πραγματικά καλή χρονιά της καριέρας του, έχοντας όλα τα φόντα να κάνει μια σπουδαία πορεία.

Κλείνοντας με τον Αλεξανδρόπουλο δεν μπορεί να κριθεί καθώς μπήκε σε ένα σημείο που η Εθνική μας είχε κατεβάσει ρυθμούς και σκεφτόταν περισσότερο το ματς με την Γεωργία.