Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: "Μαλώνει ο Τζαβέλλας, θα παίρνει κόκκινες - Θυμίζει Μιραλάς, πιο δυνατός από Ποντένσε για Ολυμπιακό"
| 2021-06-02 12:12:00

"Μαλώνει ο Τζαβέλλας, θα παίρνει κόκκινες - Θυμίζει Μιραλάς, πιο δυνατός από Ποντένσε για Ολυμπιακό"

του Γιώργου Κτενά
"Μαλώνει ο Τζαβέλλας, θα παίρνει κόκκινες - Θυμίζει Μιραλάς, πιο δυνατός από Ποντένσε για Ολυμπιακό"

Οι μεταγραφικοί στόχοι ΑΕΚ και Πειραιωτών και οι δύο Έλληνες που "παίζουν" στο ρεπορτάζ. Γιατί κοιτάζουν την Τουρκία, ποιοι παίκτες έχουν ξεχωρίσει και η υπόθεση του Γιώργου Τζαβέλλα. Θα τον δούμε πίσω στη Superleague;
 

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Οι δύο ομάδες ενδιαφέρονται για παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Τουρκίας και το sportdog.gr επικοινώνησε με το δημοσιογράφο-expert τού πρωταθλήματος στη γειτονική χώρα, Γιάννη Τσιακίρη, προκειμένου να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες για κάθε υπόθεση ξεχωριστά.

Τι ισχύει για τον Σενεγαλέζο εξτρέμ Ενταό που θέλουν οι Πειραιώτες και ποιοι από τους Τζαβέλλα, Κίτσιου, Ράφαελ και Τουρκμάν που απασχολούν την Ένωση μπορούν να κάνουν τη διαφορά αν έρθουν στην Ελλάδα;

Οι απαντήσεις στο sportdog!

"Φοβερή σεζόν, πολυτιμότερος παίκτης - Θυμίζει Μιραλάς, πιο δυνατός από Ποντένσε - Στον πάγκο"

"Ο Ενταό ήταν αποκάλυψη για την ομάδα του. Έφτιαξε ένα καλό σύνολο η ομάδα του και πήγε πολύ καλά. Ίσως ο πολυτιμότερος, με ασίστ, γκολ, τρεξίματα, διεισδυτικότητα. Έκανε φοβερή χρονιά, το ερωτηματικό είναι αν μπορεί να την επαναλάβει", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Γ. Τσιακίρης για τον παίκτη που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Είναι πιο δυνατός από τον Ποντένσε, νομίζω ότι θυμίζει τον Μιραλάς που έμπαινε στην περιοχή. Σκοράρει πολύ. Βέβαια η ομάδα του στην Τουρκία έπαιζε με αντεπιθέσεις, ενώ είναι άλλα τα δεδομένα αν παίζει στον Ολυμπιακό. Δηλαδή είναι διαφορετικό αν παίζει απέναντι σε κλειστές άμυνες, όπως είναι και ερωτηματικό αν μπορεί να μπει στην 11άδα".

Δεν θα μπορούσαμε, δηλαδή, να τον δούμε άμεσα στην 11άδα;

"Τώρα που ο Ολυμπιακός πήρε τον Τικίνιο, θεωρώ ότι δεν μπορεί να μπει βασικός. Ο Τικίνιο ήρθε για βασικός άρα θα είναι αλλαγή ο Ενταό. Είναι καλύτερος από Ραντζέλοβιτς και Βρουσάι, βέβαια. Έκανε εξαιρετική σεζόν, ήταν το αστέρι στην ομάδα του. Αλλά από το να παίζει χωρίς άγχος για να βγει 7ος, μέχρι να κάνει πρωταθλητισμό και να συμμετέχει στην Ευρώπη, έχει διαφορά. Πάντως από τον Ενκουντού που διαβάζω ότι ενδιαφέρει επίσης, είναι καλύτερος".

"Μαλώνει ο Τζαβέλλας - Θα πάρει την κόκκινη - Με Κίτσιου θα πάρει πρωτάθλημα;"

Για να πάμε στην ΑΕΚ, υπάρχουν ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι προτάθηκαν και απασχολούν διάφοροι παίκτες που συνδέονται με την Τουρκία. Ας αρχίσουμε με τον Τζαβέλλα.

"Είναι στην Αλάνιασπορ, όλα αυτά τα χρόνια είναι βασικός, είναι σταθερός, έχει πετύχει γκολ, είναι ηγετική μορφή. Τον βάζει αριστερό στόπερ, αλλά παίζει και μπακ. Η ΑΕΚ έχει θέματα αμυντικά, αλλά θεωρώ ότι αν έρθει παίζει βασικός. Γνωρίζει το πρωταθλημα, είναι ώριμος. Αλλά παραμένει ο Τζαβέλλας που μαλώνει κ.λπ., θα την πάρει την κόκκινη δηλαδή".

Πώς βλέπεις τον Κίτσιου, που επίσης έχει γραφτεί το όνομά του για την Ένωση;

"Έπαιζε στην Ανκαραγκουτσού, και πέρσι και φέτος πέτυχε κρίσιμα γκολ και καλές εμφανίσεις. Παίζει και χαφ παίζει και μπακ, παίζει σε όλη την πτέρυγα δηλαδή. Ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας τους, είναι άνετα για βασικός στην ΑΕΚ. Αλλά αν η Ένωση θέλει να χτυπήσει το πρωτάθλημα, με τον Κίτσιου θα το κάνει;".

"Καθοδική πορεία στην καριέρα του - Δεν ξέρω αν κάνει τη διαφορά στην άμυνα"

Ποια είναι η άποψή σου για τον Ραφαέλ ντα Σίλβα;

"Φέτος η Μπασακσεχίρ δεν μπορεί κανείς να πει ότι επέτρεψε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Γιατί από εκεί που ήταν πρωταθλήτρια, με το ζόρι έμεινε στην κατηγορία. Ούτε αυτός έκανε κάτι τρόμερο. Λόγω ποιότητας και παραστάσεων μπορεί να κάνει τη διαφορά, αν αποκτηθεί. Αλλά θεωρώ ότι η καριέρα του είναι σε καθοδική πορεία, δεν έχει κάτι εξεζητημένο να παρουσιάσει".

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο πράγματα για τον Τουρκμέν, ο οποίος επίσης έχει συνδεθεί με την Ένωση.

"Τούρκος, διεθνής, δεν ήταν βασικός στην Τράμπζονσπορ, αλλά είναι παιδί της ομάδας. Έχει ποιότητα, αλλά δεν ξέρω αν έχει ενδιαφέρον, ίσως έχει το λιγότερο ενδιαφέρον για να έρθει. Είναι καλός, αλλά δεν παίζει βασικός. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει από εκείνον κάτι τρομερό, δεν ξέρω αν τον θέλουν για να κάνει τη διαφορά στην άμυνα".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags