Facebook Pixel Euro 2020: "Αυτοκτονία" για Ελβετία - Της "τσίμπησε" βαθμό με... αντιποδόσφαιρο η Ουαλία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-12 17:57:00

"Αυτοκτονία" για Ελβετία - Της "τσίμπησε" βαθμό με... αντιποδόσφαιρο η Ουαλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Αυτοκτονία" για Ελβετία - Της "τσίμπησε" βαθμό με... αντιποδόσφαιρο η Ουαλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ελβετοί κυριάρχησαν σε ολόκληρο το παιχνίδι, προηγήθηκαν στο 49' με τον καταπληκτικό Εμπολό, που έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι, αλλά ισοφαρίστηκαν από τους Ουαλούς στο τελικό 1-1 με κεφαλιά του Μουρ στο 74'.

Euro 2020: Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Ελβετία και Ουαλία στο Μπακού, σε ένα ματς που οι Ελβετοί έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους!

Η ομάδα του Πέτκοβιτς ήταν ανώτερη καθ' όλα τη διάρκεια του αγώνα και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες κόντρα στη φοβική Ουαλία, που για περίπου 60 λεπτά ενδιαφερόταν μόνο για το πώς θα καταστρέψει το παιχνίδι της αντιπάλου της, αλλά βρήκε γκολ σε μία από τις δύο συνολικά ευκαιρίες που έκανε στο ματς.

Ο Μπριλ Εμπολό άνοιξε το σκορ στο 49' για την Ελβετία, που είχε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, αλλά τελικά ήταν αυτή που το δέχθηκε στο 74', με την άμυνά της να... ξεχνά τον Κίφερ Μουρ, που ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Η Ιταλία είναι στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 3 βαθμούς, Ελβετία και Ουαλία ισοβαβμούν στον έναν πόντο και η Τουρκία δεν έχει βαθμό. Στις 16 Ιουνίου η Ελβετία κοντράρεται με την Ιταλία στη Ρώμη και η Ουαλία με την Τουρκία στο Μπακού.

Το ματς

Η Ελβετία είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς, με την κεφαλιά του Εμπαμπού να φεύγει λίγο άουτ και η απάντηση της Ουαλίας ήρθε στο 15' με νέα κεφαλιά από τον Μουρ, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζόμερ. Παρά το ενθαρρυντικό τους ξεκίνημα, οι Ουαλοί παρουσίασαν εντελώς παθητικό ποδόσφαιρο μετά το πρώτο τέταρτο του ματς και η Ελβετία κυριάρχησε πλήρως.

Η ομάδα του Πέτκοβιτς ωστόσο, πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Σερ στο 20' και ο Σεφέροβιτς σε τρεις περιπτώσεις (27', 41', 45+1) δεν βρήκαν στόχο από πλεονεκτικές θέσεις εντός μεγάλης περιοχής.

Ο Μπριλ Εμπολό ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ελβετίας στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, καθώς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Στο 49' ο επιθετικός της Γκλάντμπαχ νικήθηκε από τον Γουόρντ μετά από εντεπωσιακή ατομική ενέργεια. Η μπάλα έφυγε κόρνερ από την επέμβαση του Ουαλού γκολκίπερ και μετά την εκτέλεσή του, ο Εμπολό νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Ρόμπερτς και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ελβετία!

Ο θαυματουργός επιθετικός της Ελβετίας λίγο έλειψε να.. καθαρίσει μόνος του το ματς. Στο 52' έβγαλε τον Εμπαμπού σε θέση βολής μετά από νέα φοβερή προσπάθεια, αλλά αυτός έκανε τραγικό τελείωμα, ενώ στο 65' το φαλτσαριστό σουτ του Εμπολό από καταπληκτική ατομική ενέργεια έφυγε ελάχιστα άουτ.

Έχοντας μείνει πίσω στο σκορ, η Ουαλία εγκατέλειψε το παθητικό στυλ παιχνιδιού και άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, αναζητώντας την ισοφάριση. Η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ ανταμείφθηκε για την υπεροχή της στο 74', όταν ο Μουρ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά έπειτα σέντρα του Μόρελ και κάκιστη αντίδραση της ελβετικής άμυνας.

Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο της Ελβετίας, που πίεσε ασφυκτικά για το γκολ της νίκης. Στο 85' ο Γκαβράνοβιτς σκόραρε, αλλά το γκολ του έγινε το πρώτο που ακυρώνεται με VAR στην ιστορία του Euro, ως οφσάιντ, και στο 90' ο Γουόρντ έσωσε την Ουαλία με φανταστική απόκρουση σε κεφαλιά του Εμπολό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags