Facebook Pixel ΑΕΚ - Γιώργος Τζαβέλλας: "Θρόνο στις καρδιές των Τούρκων ο Τζαβέλλας - Θέλει καλό στόπερ δίπλα του - Δεν στεριώνει ο Βράνιες"
| 2021-07-04 16:30:00

"Θρόνο στις καρδιές των Τούρκων ο Τζαβέλλας - Θέλει καλό στόπερ δίπλα του - Δεν στεριώνει ο Βράνιες"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Θρόνο στις καρδιές των Τούρκων ο Τζαβέλλας - Θέλει καλό στόπερ δίπλα του - Δεν στεριώνει ο Βράνιες"

Γιατί ξεχώρισε στην Τουρκία, τι θα δώσει στην ΑΕΚ και τι χρειάζεται. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Γιακούπ Τζινάρ και ο βετεράνος αμυντικός της ΑΕΚ, Γιώργος Κούτουλας, στο Sportdog για τη μεταγραφή του Γιώργου Τζαβέλλα στην Ένωση.

ΑΕΚ - Γιώργος Τζαβέλλας: Ήθελε την αλλαγή στη ζωή του. Βλέπει την ΑΕΚ σαν νέα πρόκληση και η ομάδα έδειξε πως τον θέλει πολύ. Αυτά ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν Γιώργος Τζαβέλλα να κάνει τα πάντα, για να φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. Γι'αυτό και υποσχέθηκε, ότι θα μιλήσει στο γήπεδο.

Αυτό ήταν και το μήνυμά του στο βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου χιλιάδες αντιδράσεις συνόδεψαν την ανάρτηση στο κάλεσμα «για πολλή δουλειά και λίγα λόγια!».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgios Tzavellas (@tzavellasg)

Ο 33χρονος αμυντικός πρόβαρε τα κιτρινόμαυρα την Πέμπτη (30/6) και από τις πρώτες του δηλώσεις έδειξε πόσο πολύ ήθελε να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Θυμήθηκε, δε, το ενδιαφέρον που είχε δείξει η Ένωση το 2007 όταν αγωνιζόταν στην Κέρκυρα.

Ο διεθνής Έλληνας στόπερ, με παραστάσεις από Γερμανία (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) και Γαλλία (Μονακό), επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 4 χρόνια παρουσίας στην Τουρκία, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Αλάνιασπορ, η οποία πρόσφερε και σε άλλους συμπατριώτες μας (Σιώπης, Μπακασέτας), ποδοσφαιρική εστία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έστησε θρόνο στις καρδιές των Τούρκων

Οι Τούρκοι οπαδοί τον λάτρεψαν για το μαχητικό του πνεύμα. «Ταυτίστηκε με την Αλάνια. Έστησε θρόνο στις καρδιές των οπαδών με την πολεμική του ιδιοσυγκρασία. Παρότι είναι 33 χρονών δεν έχει χάσει τη φυσική του δύναμη. Δεχόταν προτάσεις κατά καιρούς, αλλά έμεινε εκεί που αισθανόταν πιο χαρούμενος», αναφέρει στο Sportdog ο Γιακούπ Τσινάρ, ρεπόρτερ της Αλάνιασπορ στην εφημερίδα «Fanatik».

Στην Τουρκία αναγνώρισαν πολλά θετικά στοιχεία στον Έλληνα μαχητή! «Έχει τέλειο αριστερό πόδι. Μπορεί να γίνει ιδανική επιλογή για ομάδες που θέλουν να βγάζουν τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση με μία πάσα. Επίσης είναι ικανός να χειριστεί τη μπάλα. Παρότι βραχύσωμος για στόπερ είναι αποτελεσματικός στο ψηλό παιχνίδι», λέει ο Τούρκος συνάδελφος, ο οποίος βλέπει τον Τζαβέλλα σαν... εμπρηστή.

«Παρά το γεγονός, ότι έχει τρελή νοοτροπία στο γήπεδο, ήξερε πως να βάζει φωτιά στην ομάδα! Την ξυπνούσε. Η Αλάνια έκανε στη θητεία του τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία της. Ήρθαν και άλλα καλά στόπερ στην ομάδα. Αλλά ο Τζαβέλλας έπαιρνε πάντα δίκαια τη φανέλα βασικού».

Θέλει ένα καλό στόπερ δίπλα του

Το ερώτημα είναι αν ο Τζαβέλλας μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Είναι 33 αλλά η ταχύτητα έχει πέσει. Αν παίζει δίπλα σε ένα ψηλότερο και γρηγορότερο στόπερ που κόβει εύκολα, τότε μπορεί να ανταποκριθεί σε όποια ομάδα πάει», απαντά ο Τσινάρ.

Με αυτήν την άποψη συμφωνεί ο παλαίμαχος αμυντικός της ΑΕΚ, Γιώργος Κούτουλας, ο οποίος αποτέλεσε από τους παίκτες-στρατιώτες της Ένωσης. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, υπηρέτησε την ομάδα του Δικέφαλου αετού για μία δεκαετία, έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και ένα σούπερ καπ.

«Πολύ καλή μεταγραφή. Ο Τζαβέλλας είναι παίκτης έμπειρος. Πιστεύω, ότι θα τη βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα πέρσι στην άμυνα. Αλλά με την προσθήκη ενός ακόμα στόπερ. Και μιλάμε για ένα ακόμα ποιοτικό στόπερ. Γιατί αν πάρεις έναν καλό αμυντικό και ο άλλος δεν είναι, τότε χάνεις και τους δύο. Όταν κάνει ο ένας παπάδες και ο άλλος “τσαφ”, πάλι η άμυνα θα φταίει. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να καλύψει κενά. Δεν μπορεί να πιάσει έναν ποδοσφαιριστή και να τον μαρκάρει για 90 λεπτά. Θέλει γρήγορο στόπερ δίπλα του.», ήταν το αρχικό σχόλιο του βετεράνου ποδοσφαιριστή.

Ποια στοιχεία μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ; «Με έναν καλό τερματοφύλακα, μπορεί να κατευθύνει όλη την άμυνα. Στα κρίσιμα ματς μπορεί να βγάλει την προσωπικότητά του. Εκεί χρειάζονται παίκτες που έχουν παίξει δύσκολα παιχνίδια. Μπορεί να γίνει δάσκαλος στο νέο στόπερ που θα είναι δίπλα του. Είναι πολλά πράγματα που μπορεί να δώσει ένας παίκτης στην ηλικία του Τζαβέλλα και με τις παραστάσεις που διαθέτει», απαντά.

Δίπλα στον... Μανωλά

Ο Γιώργος Κούτουλας έχει ένα κοινό στοιχείο με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ακραίο μπακ, καλύπτοντας τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Τη σεζόν 1991-92, στο τέλος της οποίας η ΑΕΚ κατέκτησε το πρώτο από τα τρία σερί πρωταθλήματα, ο Μπάγεβιτς τον μετακίνησε στα στόπερ, δίπλα στον Μανωλά.

«Ο Στέλιος έπιανε τα σέντερ φορ. Πάλευε με τον Μητρόπουλο, πάλευε με όλους τους επιθετικούς. Ήμουν γρήγορος και μπορούσα να τον βοηθήσω. Φτιάξαμε μία άμυνα που ήταν η καλύτερη όλων των εποχών. Ο Στέλιος είχε την εμπειρία, εγώ την ταχύτητα», θυμάται ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος θεωρεί, ότι ο Τζαβέλλας «αν κληθεί σε ένα παιχνίδι, μπορεί να βοηθήσει ως αριστερός μπακ, γιατί οι απαιτήσεις στην Ελλάδα δεν είναι τόσο πολλές όσο σε Αγγλία ή Ισπανία». Θεωρεί όμως ότι «η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να τον χρησιμοποιήσει στα αριστερά».

Περιμένουν πολλά από τον Τζαβέλλα

Πολύς λόγος για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο βετεράνος άσος ήταν ξεκάθαρος στην άποψη του και έδωσε και ένα τρανταχτο παράδειγμα αποφυγής. «Όταν είσαι επαγγελματίας τα αφήνεις πίσω αυτά. Δεν είσαι ερασιτέχνης. Βλέπετε τον Βράνιες; Δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά! Δεν μπορούν να ασχολούνται όλοι με τον χαρακτήρα σου. Καλός παίκτης ο Βόσνιος, αλλά με ιδιοσυγκρασία άσχημη. Πρέπει να διαλέξει. Ή θα παίξει μπάλα ή θα κοιτάζει την πάρτη του» λέει και στέλνει μήνυμα στον έμπειρο στόπερ:

«Πρέπει να ξέρει, ότι από αυτόν περιμένουν πολλά πράγματα. Γιατί, όταν μεγαλώνεις, πρέπει να δουλεύεις στο διπλάσιο για να κάνεις αυτά που μπορούσες νεώτερος. Το γνωρίζω και από θέμα εμπειρίας. Περιμένουν πολλά από εσένα. Είναι μία ηλικία που απαιτείται διπλάσια προσπάθεια και στη ζωή σου και στον χαρακτήρα σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χοντρό "παιχνίδι" με Εντσάμ και Ελλάδα - Γιατί τρελάθηκε ο Μελισσανίδης - Νέα... βόμβα τον Αύγουστο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags