Στην τελική ευθεία μπαίνει το Euro 2020! Την Τρίτη 6 Ιουλίου η Ιταλία αντιμετωπίζει την Ισπανία στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης με τη «Σκουάντρα ατζούρα» να φαντάζει φαβορί, όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου.

 

Βλέπετε το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι που βγάζει υγεία και πάνω απ' όλα ομαδικότητα, μακρυά από τον βεντετισμό του παρελθόντος, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις προκαλώντας κύματα αισιοδοξίας στους Ιταλούς.

 

Αυτό το κλίμα μεταφέρει μιλώντας στο Sportdog ο Παναγιώτης Παλλαντζάς. Ο γνώστης του ιταλικού ποδοσφαίρου θεωρεί, ότι η Ιταλία θα είναι στον τελικό και θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης...

 

Στην αρχή όμως λίγοι υπολόγιζαν στη γαλάζια ομάδα, εξαιτίας της απουσίας της από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Απ' ότι έδειξε το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντζίνι, όσοι δεν το πίστεψαν έκαναν λάθος.

 

«Αποδεικνύεται, ότι δεν πρόβλεψαν σωστά, όσοι δεν έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα. Οι Ιταλοί το πίστευαν, ότι θα πάνε καλά. Γιατί στα προκριματικά τα πήγαν μια χαρά από πλευράς αποτελεσμάτων. Έπαιξαν και καλό ποδόσφαιρο. Έχει κάνει τρομερή δουλειά ο Μαντσίνι», σχολιάζει αρχικά ο δημοσιογράφος, ο οποίος στέκεται στο σύνολο της ιταλικής ομάδας.
 

«Δεν έχει τους παικταράδες του παρελθόντος. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να γίνουν στο μέλλον. Είναι όμως σύνολο. Ξέρουν όλοι μπαλίτσα και αποδίδουν. Εγώ τη χαίρομαι αυτήν την Ιταλία. Φτάνει η ημέρα του αγώνα και δεν σκέφτομαι τη νίκη, αλλά, ότι θα τη δω, να παίζει. Ο Μαντσίνι επιμένει να λέει στους παίκτες, ότι πρέπει να το διασκεδάσουν, να το χαρούν, να το απολαύσουν. Όπως τους βλέπω από φωτογραφίες και βίντεο, υπάρχει θετικό κλίμα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για Ισπανία, αν και είναι υπολογίσιμη δύναμη. Πιστεύω, ότι θα την καθαρίσει εύκολα».

 

Φοβίζουν καθόλου για τον τελικό οι Άγγλοι, οι οποίοι έριξαν 4άρα μέσα στη Ρώμη; «Όχι. Τα δύο από τα τρία γκολ είναι από γεμίσματα σε στημένες φάσεις. Αν προκριθούν στον τελικό Ιταλία-Αγγλία και υποθέσουμε, ότι το παιχνίδι γινόταν εκτός του Νησιού, τότε θεωρώ, ότι το παιχνίδι θα το κέρδιζε σίγουρα η Ιταλία. Επειδή το ματς είναι στην Αγγλία όμως οι πιθανότητες πάνε στο 50-50».

 

Ποια ήταν η έκπληξη της διοργάνωσης; «Η Δανία! Είναι βέβαια συμπαθητική από το 1992 . Όλο αυτό που έχει γίνει (με τον Έρικσεν) δεν μπορείς να μη συμπαθήσεις αυτήν την ομάδα», απαντά ο συνάδελφος, ο οποίος θεωρεί, ότι οι Σκανδιναβοί μπορούν να κάνουν την έκπληξη κόντρα στην Αγγλία.

 

«Η Αγγλία μπορεί να χάσει από οποιονδήποτε αντίπαλο. Ακόμα και από την Ελλάδα. Μπορεί και να το πάρει. Αλλά μέχρι να το πάρει τη θεωρώ ικανή να την πάθει από οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή», υποστηρίζει.

 

Ποιά ήταν η απογοήτευση του Euro 2020«Ο Εμπαπέ! Τον θυμάμαι και στον τελικό του Champions League, πέρσι με τη Μπάγερν, στην καλύτερη ευκαιρία της Παρί, έκανε πλασέ στην αγκαλιά του Νόιερ. Δεν είναι από τις συμπάθειές μου. Μέχρι τώρα ο Εμπαπέ έχει κάνει δύο ματς καλά σε Μουντιάλ, το οποίο πήρε η Γαλλία. Μπράβο του. Αλλά έμεινε ως εκεί. Πού είναι ο Εμπαπέ μέχρι τώρα; Δεν τον θυμάμαι στο Champions League να έχει κάνει το μεγάλο ματς για την Παρί. Με τη Γαλλία δεν έκανε τίποτα στο Euro», καταλήγει ο Παναγιώτης Παλλαντζάς.