Ντιέγκο Μαραντόνα: Μια σοκαριστική θεωρία συνωμοσίας φέρνει στο φως ο γιατρός και δημοσιογράδος, Νέλσον Κάστρο, στο βιβλίο του με τίτλο «Η υγεία του Ντιέγο: η πραγματική ιστορία», στο οποίο αποκαλύπτει πολλές ιατρικές λεπτομέρειες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ο «Ντιεγίτο», ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2020 στο Μπουένος Άιρες. 

«Ήταν εθισμένος σε οτιδήποτε μπορούσε να είναι καταστρεπτικό. Ήταν εθισμένος στα πάντα. Το πρόβλημά του ήταν ουδέποτε έδειξε διάθεση να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Ο Κάστρο έχει κάνει μια λεπτομερή έρευνα, είχε πρόσβαση σε πολλά ιατρικά αρχεία, ενώ μίλησε και με ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στον Μαραντόνα την τελευταία περίοδο της ζωής του. Σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως αν ήταν άλλος στη θέση του Αργεντινού θρύλου θα είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα.

«Υπήρχε μια ομάδα των σκληροπυρηνικών οπαδών της Χιμνάσια, οι οποίοι σχεδιάζαν να αφαιρέσουν την καρδιά από το πτώμα. Αυτό τελικά δεν συνέβη. Θα ήταν μια εξαιρετικά απεχθής πράξη. Οι αρχές εντόπισαν αυτά τα σχέδια και τα απέτρεψαν. Η καρδιά του αφαιρέθηκε για να ερευνηθούν καλύτερα τα αίτια του θανάτου του» τονίζεται. 

Επαναλαμβάνεται, επίσης, ότι η πληροφορία ότι η καρδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό (500 γραμμάρια), δείγμα της επιβαρυμένης υγείας του.